• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νικήτης ο Τζόκοβιτς – Έπεσε μαχόμενος ο Τσιτσιπάς
05/11/2022 20:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πάλεψε μέχρι τέλους, έφτασε λίγους πόντους μακριά από μια απίστευτη ανατροπή, όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει και βγήκε νικητής από το σπουδαιότερο ματς του φετινού Paris Masters, παίρνοντας το εισιτήριο για τον 129ο ΑΤΡ τελικό καριέρας και 56ο σε Masters διοργάνωση!

Αν και ο Έλληνας τενίστας, προηγήθηκε με 4-5 και 5-6 στο 3ο set, φτάνοντας δυο φορές, ένα game μακριά από την πρόκρισή του στον τελικό, ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων ανέκαμψε και απέφυγε να γνωρίσει την 1η του ήττα μετά από 19 συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας το καθοριστικό tie-break, αφού πρώτα γύρισε από mini break πίσω (3-4).

Ο Τζόκοβιτς, επικράτησε του Τσιτσιπά μετά από δυο ώρες και 21 λεπτά σκληρής μάχης, με σκορ 6-2, 3-6, 7-6(4) και “έκλεισε” ραντεβού με τον Χόλγκερ Ρουν, στον τελικό του Paris Masters, εκεί όπου θα διεκδικήσει τον 91ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας του, τον 4ο συνεχόμενο στο Tour και τον 3ο σερί στο Masters της Γαλλίας.

Στο πιο αμφίρροπο και εντυπωσιακό με βάση την εξέλιξή του, ματς της φετινής διοργάνωσης στο Bercy, ο Τζόκοβιτς πέτυχε την 20η συνεχόμενη νίκη του στο Tour και συνεχίζει να προσθέτει τελικούς στο παλμαρέ του.

Μπορεί ο Τσιτσιπάς να έκανε ένα σπουδαίο mini break και να πήρε προβάδισμα με 3-4 στο καθοριστικό tie-break, όμως ο Σέρβος απάντησε με τέσσερις συνεχόμενους κερδισμένους πόντους και… αρνήθηκε να ηττηθεί.

Η τιτάνια προσπάθεια του Στέφανου να φύγει από το court με την πρόκριση στον 25ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του, δεν έφτασε και ο Νόλε πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη στο τέλος, στο πιο δύσκολο ματς που έδωσε στο Tour, τους τελευταίους πέντε μήνες!

Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς δεν είχαν δεχθεί καν break στο τουρνουά, μέχρι να τεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Παρισιού και η μάχη τους ήταν πέρα για πέρα αντιπροσωπευτική της εξαιρετικής εβδομάδας τους στην Πόλη του Φωτός.

Δεν είχαν χάσει set αμφότεροι, στα προηγούμενα τρία ματς τους στο Paris Masters, και το 3ο set του αγώνα τους ήταν ένα πραγματικό masterclass από τη γραμμή του σερβίς.

Οι δυο αθλητές είχαν από ένα κυριαρχικό set. Το 1ο άνηκε στον Νόλε, ο οποίος με 2/2 break points το κατέκτησε πολύ άνετα με 6-2 και έδειξε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Το 2ο, άνηκε στον Τσιτσιπά, ο οποίος μέτρησε κι εκείνος 2/2 break points, το έκανε δικό του με 3-6 και απάντησε με το ίδιο νόμισμα στον Σέρβο, δείχνοντάς του, πως είναι ικανός να του “σπάσει” το σερί.

Στο 3ο κομμάτι του αγώνα, ο Σέρβος ήταν πιο απειλητικός. Τόσο στο 3ο, όσο και στο 9ο game, προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Τσιτσιπάς έσωσε και τις τέσσερις break point ευκαιρίες του αντιπάλου του, μένοντας ζωντανός.

Ειδικά στο hold που έκανε για να προηγηθεί με 4-5, ο Έλληνας χρειάστηκε να παίξει μερικούς σπουδαίους πόντους, αποδεικνύοντας την υπέροχη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Το mini break του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης στο 3-3 του καθοριστικού tie-break, δεν ήταν αρκετό όμως, διότι απέναντί του, είχε έναν από τους πιο clutch τενίστες όλων των εποχών. Ο Σέρβος το γύρισε και έφυγε εκείνος νικητής από το court.

Με 27 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την αναμέτρηση ο Τσιτσιπάς, την ίδια ώρα που ο νικητής, τελείωσε το ματς με 36 winners και 12 αβίαστα λάθη. Ο Τζόκοβιτς μέτρησε 62/78 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ ο Έλληνας τενίστας σταμάτησε στους 58/89.


btm