• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παναιτωλικός – ΠΑΟ 0-1: Διά πυρός και… διά ποδός Ιωαννίδη!
09/11/2022 18:50
Παναιτωλικός – ΠΑΟ 0-1: Διά πυρός και… διά ποδός Ιωαννίδη!

Δια… πυρός και σιδήρου πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο ο Παναθηναϊκός, αφού έπειτα από μια πολύ σκληρή ποδοσφαιρική μάχη με τον Παναιτωλικό, οι «πράσινοι» βρήκαν το γκολ με τον Φώτη Ιωαννίδη, κέρδισαν με 1-0 και διατήρησαν το αήττητό τους στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Το δικό του γνωστό κυριαρχικό παιχνίδι θέλησε να επιβάλλει ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα του ματς απέναντι στον Παναιτωλικό, μετρώντας 3 σουτ που κατέληξαν στα σώματα στο πρώτο 10λεπτο, αλλά και το εντυπωσιακό 72% της κατοχής της μπάλας.

Δίχως να υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη φάση στο 20λεπτο, ήρθε η στιγμή του 23′ για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς φιλοξενούμενων, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Αποστολάκη έπειτα από σουτ του Σπόραρ εντός περιοχής, με τον ρέφερι Βεργέτη να μην υποδεικνύει την εξόφθαλμη παράβαση. Μάλιστα, ο διαιτητής εξήγησε στους «πράσινους» ότι δεν υπάρχει παράβαση, καθώς θεωρεί ότι η μπάλα βρίσκει στο χέρι στήριξης του παίκτη του Παναιτωλικού, όμως ο τελευταίος κάνει προβολή δίχως να στηρίζεται κάπου τη στιγμή που κάνει την ενέργειά του.

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 25ο λεπτό, με τον Μόρσεϊ να… ξεγλιστρά από την «πράσινη» άμυνα, βγαίνοντας σε τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι από τα δεξιά, για να νικηθεί από τον Ιταλό τερματοφύλακα, που πραγματοποίησε μια τρομερή επέμβαση.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, η αναμέτρηση θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί άκρως βαρετή για τους ουδέτερους που την παρακολουθούσαν, αφού ο Παναθηναϊκός μπορεί να ολοκλήρωσε το 1ο ημίχρονο με 71% κατοχή μπάλας, αλλά ουσιαστικά δεν δημιούργησε πολλά προβλήματα μπροστά από την εστία του Ανέστη.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Αναστασίου περιορίστηκε σε ένα παθητικό παιχνίδι, προσπαθώντας να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση, με τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία για γκολ για τους Αγρινιώτες να προκύπτει δια ποδός Μόρσεϊ.

To 2o ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να είναι αυτός που απείλησε πρώτος για γκολ, όταν στο 45′ εκτελέστηκε απευθείας φάουλ από απόσταση, με τον Μπρινιόλι να βλέπει τη μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Από τη δική του πλευρά, ο Παναθηναϊκός θέλησε να απαντήσει στο 50′, με τον Σένκεφελντ να πιάνει καλή κεφαλιά μέσα στην καρδιά της περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τη μπάλα, όμως, να καταλήγει στην αγκαλιά του Ανέστη.

Από το 50′ μέχρι και το 63′ ο χρόνος κύλησε δίχως να συμβεί κάτι το αξιοσημείωτο. Όμως, στο 63ο λεπτό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν ανοίξει το σκορ. Τότε, ο Βέρμπιτς ταλαιπώρησε πάρα πολύ τον Χατζηθεοδωρίδη από τα δεξιά, για να κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και να βρει ιδανικά τον Σπόραρ, η κεφαλιά του οποίου κατέληξε στα χέρια του Ανέστη από άκρως πλεονεκτική θέση.

Ακόμη, 2 λεπτά αργότερα ο Σλοβένος επιθετικός έχασε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν στο 66′ ο Χουάνκαρ πραγματοποίησε μια φαλτσαριστή σέντρα από τα αριστερά, με τον Σπόραρ να βγαίνει πρώτος στη μπάλα στο πρώτο δοκάρι, αλλά να τη στέλνει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι όντας ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής.

Οι φάσεις με πρωταγωνιστή το «9» του Παναθηναϊκού δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 68′ ύστερα από ωραίο… τρίγωνο των «πράσινων», ο Σπόραρ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Ανέστη από πλάγια θέση εντός περιοχής, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής, εξουδετερώνοντας με υπερένταση το πλασέ του ποδοσφαιριστή του «Τριφυλλιού».

Η πρώτη αντίδραση από τον Γιοβάνοβιτς ήρθε στο 75′, με τον Σέρβο τεχνικό να βάζει τους Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη στις θέσεις των Βέρμπιτς και Κουρμπέλη, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να γίνει πολύ πιο επιθετικός κι απειλητικός στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης.

Τελικά, ο Έλληνας φορ αποδείχθηκε… χρυσή επιλογή για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, αφού στο 78′ χρίστηκε σκόρερ και έδωσε πολύτιμο προβάδισμα στην ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Χουάνκαρ επιχείρησε μια σέντρα από τα αριστερά με στόχο στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ιωαννίδη να κινείται εξαιρετικά και να βάζει το κεφάλι του, για να προκαλέσει την απόκρουση από κοντά του Ανέστη, ο οποίος όμως στο ριμπάουντ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, αφού ο επιθετικός των «πράσινων» διαμόρφωσε το 0-1!

Όπως ήταν λογικό, στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναιτωλικός επιχείρησε να αντεπιτεθεί και να ισοφαρίσει και λίγο έλλειψε να τα καταφέρει στο 88′, όταν η κεφαλιά του νεοεισελθόντα Καρέλη σταμάτησε με δύναμη στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι για να περάσει άουτ.

Μετά από αυτή την τεράστια ευκαιρία για γκολ, η ομάδα του Αναστασίου δεν μπόρεσε να απειλήσει εκ νέου, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη στο Αγρίνιο με σκορ 0-1!

Φυσικά, η φάση του γκολ, αφού πρόκειται για ματς του 0-1. Αν και η κομβική στιγμή του παιχνιδιού είναι αυτή κατά την οποία ο Γιοβάνοβιτς περνά στον αγωνιστικό χώρο τον Ιωαννίδη. Αυτή η αλλαγή αποδείχθηκε… χρυσή για το «Τριφύλλι» και καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα.

Αν εξαιρέσει κανείς την άκρως αμφισβητούμενη φάση του 23ου λεπτού, με το χέρι του Αποστολάκη εντός περιοχής, ο διαιτητής Βεργέτης είχε μια.. ήσυχη διαιτησία, δίχως πολλές δύσκολες φάσεις, διατηρώντας τις ισορροπίες.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Μλάντεν, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Λάρσον, Φλόρες, Μόρσεϊ, Σενγκέλια.

Παναθηναϊκός (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Βέρμπιτς.


btm