• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΕΚ – ΑΕΛ: Με Άλτμαν λυτρωτή, πλησιάζει την πρώτη δυάδα (ΦΩΤΟΣ)
13/11/2022 18:55
ΑΕΚ – ΑΕΛ: Με Άλτμαν λυτρωτή, πλησιάζει την πρώτη δυάδα (ΦΩΤΟΣ)

Η ΑΕΚ σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι πήρε το «τρίποντο» (1-0) κόντρα στην ΑΕΛ για την ενδέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.

Οι Λαρνακείς τα κατάφεραν, χάρη στην ποιότητα του Άλτμαν που βρήκε δίχτυα ύστερα από προσωπική ενέργεια (65΄) νικώντας τον Μουριέλ που έκανε ότι μπορούσε στη φάση. Κόκκινη για τον Γιανέφσκι στον πάγκο.

Με αυτή τη νίκη, η ΑΕΚ φτάνει στα υψηλά «σκαλοπάτια» του βαθμολογικού πίνακα, καθώς με 22 βαθμούς πέρασε στη τρίτη θέση, αντίθετα οι «λέοντες» έμειναν στην έβδομη θέση με 14 πόντους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα δεν είδαμε σπουδαίο θέαμα, καθώς οι δύο ομάδες πρόσεξαν ιδιαίτερα τις άμυνες τους. Το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, παρά τις τέσσερις τελικές της ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι δε μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, παρόλο που σε μία φάση ο Λόπες τα σημάδεψε, ωστόσο, υπήρξε οφσάιντ νωρίτερα. Η καλύτερη φάση του πρώτου μισού ήρθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ (2΄) του Γκιούρτσο, την οποία έδιωξε σε κόρνερ η άμυνα. Από κει και πέρα, οι φάσεις ήταν μέτριες μπροστά στα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έμεινε στο ίδιο χαμηλό επίπεδο, με τους φιλοξενούμενους δίχως τον Γιανέφσκι στον πάγκο, να προσέχουν ιδιαίτερα στα αμυντικά τους καθήκοντα. Με απούσες τις «μεγάλες» φάσεις, οι δύο ομάδες «βάδιζαν» πάνω στη «λευκή» ισοπαλία, όμως η προσωπική ενέργεια του Άλτμαν (65΄) έκανε τη διαφορά (ΕΔΩ), με τους γηπεδούχους να βγάζουν στο χορτάρι την ποιότητα από τις προσωπικότητες που διαθέτουν.

Οι αλλαγές των φιλοξενούμενων είχαν ως στόχο την αλλαγή των πεπραγμένων, με τον Μαρκόφσκι στον πάγκο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, όμως ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι δεν άλλαξε κάτι, με τον Άλτμαν να κάνει τη διαφορά.

Την επόμενη αγωνιστική μετά τη διακοπή, οι «κιτρινοπράσινοι» υποδέχονται τον Απόλλωνα, ενώ «γαλαζοκίτρινοι» υποδέχονται την Ανόρθωση σε δύο σπουδαία ντέρμπι του προγράμματος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρθία, Λέδες, Πέρε Πονς, Γκιούρτσο (90΄ Χριστοφόρου), Άλτμαν (84΄ Κάσας) Ασάντε (60΄ Τρισκόφσκι) Λόπες (46΄ Ρόμο).

ΑΕΛ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος, Τεϊσέιρα, Μπάστο, Νεοφύτου (87΄ Φραντζής), Κατσανίκλιτς, Τσιμπόλα, Μεντόγεβιτς (73΄ Νταβόρ), Σις (73΄ Παπαφώτης) Μακρής (55΄ Κάσα) Μπεραχίνο.

Αγωνιστική: 11η
Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα.
Σκόρερ: Αλτμαν.

Κίτρινες: Πονς, Άλτμαν / Τσιμπόλα, Μπρούνο Σάντος, Μεντόγιεβιτς, Μπάστο.
Αποβολές: Γιανέφσκι (Πάγκος).

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Φωτίου.
Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου (α’), Ιωάννης Λαζάρου (β’).
Τέταρτος: Μάριος Χριστοφόρου.
VAR – AVAR: Δημήτρης Σολωμού – Ξένια Ηροδότου
Παρατηρητής διαιτησίας: Γιάννης Αναστασίου.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

1΄: ΈΝΑΡΞΗ αγώνα.
2΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Απευθείας φάουλ του Γκιούρτσο, σε κόρνερ που πέρασε δίχως κάτι ιδιαίτερο.
13΄: ΣΧΟΛΙΟ: Γρήγορος ρυθμός, δίχως μεγάλη φάση. Σέντρα του Γκιούρτσο, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της ΑΕΛ.
15΄: ΚΟΚΚΙΝΗ για ΑΕΛ: Ο Γιανέφσκι αποβάλλεται από το παιχνίδι, λόγω κόκκινης από τον διαιτητή.
23΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Κατέβασμα της μπάλας από Λόπες, πάσα στον Άλτμαν, σουτ του τελευταίου και άουτ.
30΄: ΣΧΟΛΙΟ: Κακό παιχνίδι από τις δύο ομάδες που προσέχουν τα νότα τους.
35΄: ΑΚΥΡΟ ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Φάουλ του Γκιούρτσο, κεφαλιά του Λόπες και γκολ, όμως εξετάστηκε από το VAR και ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
39΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Πλασέ του Γκαρσία με το δεξί, άουτ η μπάλα.
45΄: ΣΧΟΛΙΟ: Τέσσερα έξτρα λεπτά για το πρώτο μέρος.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους. Μία αλλαγή για την ΑΕΚ, θα τη βρείτε παραπάνω.
55΄: ΣΧΟΛΙΟ: Απουσιάζει η μεγάλη φάση από το παιχνίδι, το οποίο διατηρεί την κακή ποιότητα του, σίγουρα περιμέναμε περισσότερα.
59΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Σουτ του Λέδες, άουτ η μπάλα.
65΄: ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ: Ο Άλτμαν με ατομική ενέργεια κάνει τη διαφορά. Εξαιρετικό πλασέ από τον Ισραηλινό που «γράφει» το 1-0 και μάλιστα σε κλειστή γωνία.
85΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 1-0, δίχως να μπορεί η ΑΕΛ να «πατήσει» περιοχή.
90΄: Τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


btm