• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κύπρος – Βουλγαρία 0-2: Μια απ’ τα ίδια και σε φιλικό
16/11/2022 21:52
Κύπρος – Βουλγαρία 0-2: Μια απ’ τα ίδια και σε φιλικό

Ούτε να κερδίσει κατάφερε η Εθνική Κύπρου στο διεθνές φιλικό απέναντι στη Βουλγαρία στην ΑΕΚ Αρένα, ούτε να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη εμφάνιση που να δώσει ελπίδες για το μέλλον. Το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα γνώρισε την ήττα από τη βαλκανική χώρα με 0-2 με ένα τέρμα να επιτυγχάνεται σε κάθε ημίχρονο. Στο 24’ ο Ντεσπόντοφ ο οποίος ήταν συνεχείς πηγή… κινδύνου και στο 72’ ο Ντέλεφ.

Την ερχόμενη Κυριακή, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Ισραήλ εκτός έδρας. Υπενθυμίζουμε πως βάσει των κανονισμών της FIFA για τους φιλικούς αγώνες, στο φύλλο αγώνος θα βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές ενώ η κάθε ομάδα δικαιούται να πραγματοποιήσει μέχρι και έξι αλλαγές.

Το ματς…

Οι διεθνείς μας είναι αλήθεια πως αισθάνθηκαν πίεση από τους Βούλγαρους από το πρώτο κιόλας λεπτό. Είδαμε εύκολα λάθη τα οποία μπορούσαν να αποφύγουν οι διεθνείς μας μα φαινόταν αδύνατο καθότι υπάρχει έλλειψη ομοιογένειας. Επέτρεπαν στους αντίπαλους να δημιουργούν επικίνδυνες προϋποθέσεις, αλλά ευτυχώς για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα, έμεναν ανολοκλήρωτες εξαιρουμένου ενός σουτ που μπλόκαρε ο Παναγή στο πρώτο λεπτό.

Ενδεικτικά, πρώτη προϋπόθεση για την εθνική μας, καταγράφηκε στο 17’ ενώ δευτερόλεπτα ακολούθως, παραλίγο να σκοράρει η Βουλγαρία με τον Ντεσπόντοφ, ο οποίος είδε την μπάλα στην προσπάθειά του να περνάει έξω, ευτυχώς για την Κύπρο. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής, απείλησε και στο 21’ με πλασέ, αλλά είδε τον Αντωνιάδη να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, όμως, είχε άλλη μία προσπάθεια στο 24’ που ήταν η τρίτη και… φαρμακερή, καθότι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ από κοντά, έπειτα από ασίστ του Ντέλεφ και έτσι η Βουλγαρία άνοιξε το σκορ.

Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Κύπρος είχε μία και μοναδική αξιόλογη φάση με τον Πίττα στο 33’, ενώ λίγο έλειψε στο 43’ να πετύχει και δεύτερο γκολ η Βουλγαρία με τον Ντεσπόντοφ ο οποίος είχε τον Παναγή με σπουδαία απόκρουση να του… στερεί τη χαρά.

Στην επανάληψη το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε… ήσυχα, όμως, μέχρι το τελευταίο 20λεπτο η Εθνική μας κυριάρχησε και είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις για γκολ, συν μία μεγάλη ευκαιρία με πρωταγωνιστές τους Κακουλλή και Πίττα (63’). Όμως, αυτό δεν εξελίχθηκε σε καλό για την Κύπρο, η οποία είδε τη Βουλγαρία στο 72’ να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με σουτ του Ντέλεφ εντός περιοχής, μετά από ωραία ασίστ του Ντεσπόντοφ.

Το δεύτερο γκολ των Βούλγαρων, απογοήτευσε τους διεθνείς μας κι αυτό φάνηκε και στην απόδοσή της. Μέχρι την ολοκλήρωση του φιλικού, οι αντίπαλοι είχαν τον έλεγχο, αλλά τα δεδομένα παρέμειναν ως είχαν.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Παναγή, Ανδρέου (46′ Αντωνίου), Σιέλης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (46′ Γουίλερ), Γκόγκιτς, Χ. Κυριάκου (46′ Ν. Σπόλιαριτς), Κάστανος, Λοΐζου (46′ Ιωάννου), Πίττας (78′ Εφραίμ), Κακουλλής (65′ Χριστοφή).

Βουλγαρία (Μλάντεν Κριστάγιτς): Ναούμοφ, Νεντιάλκοφ (69′ Άντοφ), Ντ. Κράστεφ, Χριστόφ, Στογιάνοφ (63′ Τουρίτσοφ), Πετκόφ (63′ Βελκόφσκι), Ν. Ίλιεφ (46′ Φ. Κράστεφ), Ι. Ίλιεφ (82′ Ρούσεφ), Γκρούεφ (46′ Καραμπέλιοφ), Ντέλεφ, Ντεσπόντοφ.

Σκόρερ: 88′ Σιέλης / 24′ Ντεσπόντοφ, 72′ Ντέλεφ.

Κίτρινες: 48′ Καραμπέλιοφ, 66′ Βελκόφσκι.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Τράστιν Φαρούτζια Καν.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

1′ Πρώτο σουτ στο ματς από τον Ν. Ίλιεφ που δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο Παναγή μπλόκαρε. 

9′ Νέο σουτ με τον Ντεσπόντοφ, ξανά μάζεψε σταθερά ο Παναγή. 

17′ Πρώτη επιθετική προσπάθεια για την Εθνική μας με τον Πίττα που έφυγε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, αλλά το γύρισμά του δεν βρήκε ανταπόκριση.

18′ Η καλύτερη ευκαιρία έως τώρα για τη Βουλγαρία. Ο Ντεσπόντοφ βρέθηκε απέναντι από τον Παναγή μετά από βαθιά μπαλιά του Γκρούεφ, αλλά ευτυχώς πλάσαρε έξω.

20′ Επικίνδυνο γύρισμα του N. Ίλιεφ από αριστερά, ο Αντωνιάδης ανέκοψε σωτήρια.

21′ Σπουδαία ευκαιρία για την Βουλγαρία! Μετά από πλασέ του Ντεσπόντοφ από κοντά, η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Αντωνιάδης απομάκρυνε σε κόρνερ πάνω στην γραμμή!

24′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! Ο Ντεσπόντοφ αυτή τη φορά δεν αστόχησε και με κοντινό σουτ εντός περιοχής μετά από ασίστ του Ντέλεφ, άνοιξε το σκορ.

33′ Πρώτη και αξιόλογη φάση για την Κύπρο. Μετά από κάθετη μπαλιά του Λοΐζου, ο Πίττας μπήκε στην περιοχή και έκανε το πλασέ, η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά ο Χριστόφ απομάκρυνε.

43′ Μεγάλη ευκαιρία για την Βουλγαρία! Ο Παναγή πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση μετά από πλασέ του Ντεσπόντοφ από κοντά. Προηγήθηκε λάθος του Λαΐφη και κλέψιμο του Στογιάνοφ. 

45′ + 2 ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

56′ Πρώτο δεκάλεπτο στο β’ μέρος, χωρίς κάτι αξιόλογο. 

60′ Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική μας! Εξαιρετική κάθετη του Κάστανου, ο Κακουλλής έφυγε στην πλάτη της άμυνας από αριστερά και παρά να τελειώσει τη φάση προτίμησε να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Πίττας που καραδοκούσε δεν πρόλαβε. 

72′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! Ο Ντέλεφ με σουτ εντός περιοχής μετά από ωραία ασίστ του Ντεσπόντοφ, έκανε το 2-0.

85′ Απειλή με Ντεσπόντοφ, αλλά ο Γκόγκιτς έβαλε την κόντρα σε σουτ και απομάκρυνε σε κόρνερ.

90′ + 3 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm