Παίρνουμε θάρρος βλέποντας τέτοιες εμφανίσεις, γιατί δεν έρχονται συχνά και οι προϋποθέσεις είναι εκεί για να επαναληφθούν και να φέρουν, επιτέλους, μια πορεία αντάξια του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας

ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Δεν έχουμε συνηθίσει να γράφουμε συχνά για νίκες της Εθνικής μας επί αντιπάλων είτε του χεριού μας είτε θεωρητικά πιο δυνατών και αυτές να συνοδεύονται και από εντυπωσιακές παρουσίες! Δεν λέμε πως δεν υπήρξαν, αλλά πως δεν είναι και ό,τι πιο σίγουρο όταν μιλάμε για αυτή την ομάδα.

Η χθεσινή βραδιά έφερε μια τέτοια νίκη! Και μπορεί να ήταν σε φιλικό επίπεδο, όμως η παρουσία της ομάδας, έχοντας πολλές απουσίες και προβλήματα, σε συνδυασμό με την αντίδρασή της όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, αφήνει υποσχέσεις για κάτι καλό στις επόμενες επίσημες υποχρεώσεις.

Αντιλαμβανόμαστε πως κάποιοι ίσως να σκέφτεστε ότι «αυτά τα ξανακούσαμε». Δεν έχετε άδικο… Όμως, όταν η προσπάθεια είναι καλή και έχει αποτέλεσμα, πρέπει να το λέμε. Και ναι, παίρνουμε θάρρος βλέποντας τέτοιες εμφανίσεις, γιατί δεν έρχονται συχνά και οι προϋποθέσεις είναι εκεί για να επαναληφθούν και να φέρουν, επιτέλους, μια πορεία αντάξια του επιπέδου του ποδοσφαίρου μας. Που σε σωματειακό επίπεδο λάμπει, αλλά σε εθνικό επίπεδο «ψαχνόμαστε». Ας δείξουμε λίγη θετικότητα. Είναι… μονόδρομος μετά τη χθεσινή νίκη με 3-2 μέσα στο Ισραήλ!

Μια επιβλητική Κύπρος στο α΄ μέρος, πέτυχε δύο γκολ με τους Χάμπο Χαραλάμπους (2’) και Ιωάννη Πίττα (24’) και έδειξε να ελέγχει την κατάσταση. Αυτό συνέχισε μέχρι τα μέσα του β’ μέρους, όταν ένα κακό δίλεπτο (66’-67’) έφερε τα γκολ των Γκλουχ και Μπαριμπό και έδειξε να καταστρέφει όλη την προσπάθεια μέχρι εκείνο το σημείο.

Και εκεί ήρθε αυτό που ως συνήθως μας λείπει, δηλαδή η αντίδραση όταν το παιχνίδι στραβώνει! Οι παίκτες του Κετσπάγια έδειξαν ψυχραιμία και έψαξαν εκ νέου το προβάδισμα, βρίσκοντας τελικά το 2-3 με το… ποίημα του Μιχάλη Ιωάννου στο 82’. Ίσως να μπορούσαμε να παίρναμε και άλλο ένα γκολ, αλλά στις αντεπιθέσεις οι διεθνείς μας ήταν άστοχοι.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ