• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Γερμανία – Ιαπωνία: Οι «σαμουράι» έκαναν… ζίου ζίτσου στα «πάντσερ»!
23/11/2022 17:04
Γερμανία – Ιαπωνία: Οι «σαμουράι» έκαναν… ζίου ζίτσου στα «πάντσερ»!

Μία σπουδαία νίκη πήρε η Ιαπωνία, καθώς υποχρέωσε σε ήττα την Γερμανία και μάλιστα με ανατροπή στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Γκιντογκάν στο 33′ άνοιξε το σκορ, με τους Ντόαν (75′) και Ασάνο (83′) να φέρνουν “τούμπα” το παιχνίδι

Η Ιαπωνία πήρε μία σπουδαία νίκη στο Khalifa International Stadium και μάλιστα με ανατροπή. Οι μπλε σαμουράι επικράτησαν 2-1 της Γερμανίας και έχουν βάλει “φωτιά” στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου όλα είναι ανοιχτά.

Η Γερμανία προηγήθηκε στο 33ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογκάν. Η απόδοση της Μάνσαφτ, η οποία είχε και δύο δοκάρια, έπεσε στο δεύτερο μέρος. Στο 75′ ο Ντόαν ισοφάρισε, με τον Ασάνο να κάνει την ανατροπή.

Στην επόμενη αγωνιστική η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ισπανία (27/11, 21:00) και στο τελευταίο ματς των ομίλων παίζει κόντρα στην Κόστα Ρίκα (1/12, 21:00), με τη θέση της να είναι δύσκολη. Η Ιαπωνία κοντράρεται με την Κόστα Ρίκα (27/11), μετά με την Ισπανία (1/12) και ελπίζει στην πρόκριση.

Μουντιάλ 2022, Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή στο β' μέρος

Το ματς

Η Γερμανία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήλεγξε τον ρυθμό και είχε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, στο 8′ η Ιαπωνία βρήκε δίχτυα με τον Μαέντα, ο οποίος ήταν εκτεθειμένος. Από εκεί και πέρα η Μάνσαφτ είχε τον απόλυτο έλεγχο και έψαχνε τον τρόπο να γίνει απειλητική.

Οι παίκτες του Χάνσι Φλικ έπαιζαν από τις πτέρυγες και φρόντιζαν να σουτάρουν συχνά. Η άμυνα της Ιαπωνίας άντεξε έως το 31′. Ο Ράουμ κοντρόλαρε την μπάλα στα αριστερά της περιοχής, ο Γκόντα τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα. Ο Γκιντογκάν ανέλαβε την εκτέλεση στο 33′ και ήταν εύστοχος.

Στο 45+5′ ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα, έπειτα από γύρισμα του Γκνάμπρι. Ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του, ωστόσο με τη χρήση του VAR αποδείχθηκε πως ήταν οφσάιντ.

Η Γερμανία ξεκίνησε με φόρα και στο δεύτερο μέρος. Στο 47′ ο Γκνάμπρι σούταρε από τα δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στη συμβολή των δοκαριών και να φεύγει άουτ. Στο 51′ ο Μουσιάλα προσπάθησε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ. Πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Η Μάνσαφτ συνέχιζε να απειλεί. Στο 60′ ο Γκιουντογκάν πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα.

Όσο το σκορ παρέμενε στο 1-0 η Ιαπωνία ήλπιζε, με την απόδοση των Γερμανών σταδιακά να πέφτει. Μάλιστα, αρκετές ήταν οι στιγμές που προσπαθούσε να απειλήσει με τελικές μέσα από την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο, οι παίκτες της Μάνσαφτ αποσοβούσαν τον κίνδυνο.

Η Γερμανία για λίγα λεπτά προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό. Στο 71ο λεπτό οι παίκτες του Φλικ είχαν φάση διαρκείας. Ο Γκόντα απέκρουσε σουτ των Χόφμαν και Γκνάμπρι σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια ο παίκτης της Μπάγερν πήρε κεφαλιά με τον κίπερ της Ιαπωνίας να διώχνει σε δύο χρόνους. Ήταν ίσως η καλύτερη περίοδος της Μάνσαφτ μετά τις αλλαγές του Φλικ που επηρέασαν αρνητικά την απόδοση της ομάδας του.

Δύο λεπτά αργότερα η Ιαπωνία έκανε τη μεγαλύτερη φάση της στον αγώνα. Ο Ίτο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Γερμανίας, έκανε το πλασέ και ο Νόιερ προχώρησε σε μία εντυπωσιακή απόκρουση. Αυτή ήταν ουσιαστικά η προειδοποίηση. Ο Μιναμίνο από τα αριστερά της περιοχής έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νόιερ απέκρουσε, με τον Ντόαν να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 75′.

Η Ιαπωνία έφερε τα πάντα “τούμπα” λίγα λεπτά αργότερα. Στο 83ο λεπτό ο Ντόαν πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, σούταρε δυνατά στην κλειστή γωνία του Νόιερ, ο οποίος νικήθηκε για το 2-1. Η Γερμανία δεν μπορούσε να βρει απάντηση, η Ιαπωνία επιχειρούσε να χτυπήσει στην κόντρα και οι μπλε σαμουράι πήραν το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Μουντιάλ 2022, Γερμανία - Ιαπωνία 1-2: Ιάπωνες σαμουράι σόκαραν τους Γερμανούς με ανατροπή στο β' μέρος

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Γερμανία (Χάνζι Φλικ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Σλότεμπεκ, Ζίλε, Κίμιχ, Γκιντογκάν (67′ Γκορέτσκα), Χάβερτς (79′ Φίλκρουγκ), Γκνάμπρι (90′ Μουκοκό), Μίλερ (67′ Χόφμαν), Μουσιάλα (79′ Γκέτσε).

Ιαπωνία (Χατζίμε Μοριγιάσου): Γκόντα, Ιτακούρα, Ναγκατόμο (57′ Μιτόμα), Έντο, Κούμπο (46′ Τομιγιάσου), Ίτο, Καμάντα, Τανάκα (71′ Ντόαν), Σάκαϊ (74′ Μιναμίνο), Γιοσίντα, Μαέντα (57′ Ασάνο)

Σκόρερ: 33′ Γκιντογκάν / 75′ Ντόαν, 83′ Ασάνο.

Κίτρινες: -/-.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: Διεθνές Στάδιο Καλίφα.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ!

8′ Υποδειγματική αντεπίθεση της Ιαπωνίας, που σκοράρει με τον Μαέντα, αλλά το γκολ ακυρώνεται για οφσάιντ! Σωστή απόφαση, εμφανώς εκτεθειμένος ο σκόρερ των «σαμουράι»…

13′ Πρώτη προσπάθεια για την Γερμανία, με το σουτ του Κίμιχ.

16′ Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με την εκτέλεση του Κίμιχ, στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Ρίντιγκερ παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ!

20′ Ωραία συνεργασία των τυπικά γηπεδούχων, με το τακουνάκι του Ράουμ για τον Μουσιάλα και το δυνατό σουτ του Κίμιχ, το οποίο αποκρούει στην δεξιά του γωνία ο Γκόντα! Ενώ στη συνέχεια ο Γκιντογκάν υποδεικνύεται οφσάιντ.

22′ Λάθος του Σλότερμπεκ, ο Μαέντα φεύγει από δεξιά, αλλά ο Ρίντιγκερ διώχνει σε κόρνερ.

22′ Κεφαλιά του Ιτακούρα, στην εξέλιξη της φάσης, η μπάλα περνάει άουτ.

29′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη «νατσιονάλμανσαφτ» να ανοίξει το σκορ, ξανά με τον Γκιντογκάν να σουτάρει με δύναμη, αλλά τη μπάλα να κοντράρει πάνω σε αντίπαλο!

25′ Διακοπή στο ματς για να εξεταστεί η τελευταία φάση, για χέρι-πέναλτι… Δεν δίνεται κάτι τελικά.

28′ Πολύ ωραία συνεργασία των παικτών της Γεςρμανίας, λανθασμένη ωστόσο η επιλογή του Γκιντογκάν να σουτάρει έξω από την περιοχή κι ενώ ο Ράουμ είναι αμαρκάριστος πάνω αριστερά…

29′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τη «νατσιονάλμανσαφτ» να ανοίξει το σκορ, ξανά με τον Γκιντογκάν να σουτάρει με δύναμη, αλλά τη μπάλα να κοντράρει πάνω σε αντίπαλο!

31′ Πέναλτι για την Γερμανία! Το κερδίζει ο Ράουμ από τον Γκόντα… Όλα ξεκίνησαν από την εκπληκτική διαγώνια μπαλιά του Κίμιχ για τον συμπαίκτη του!

33′ ΓΚΟΛ, 1-0 Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ! Ο Γκιντογκάν ευστοχεί στην εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας τον Γκόντα στην απέναντι γωνία και ανοίγοντας το σκορ…

38′ Προσπάθεια του Μουσιάλα, ανεπιτυχής.

44′ Ατομική ενέργεια του Μουσιάλα, στο όριο της μεγάλης περιοχής, το σουτ του περνάει όμως ψηλά άουτ…

45′ + 4 Η Γερμανία σκοράρει με τον Χάφερτς σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Γκνάμπρι, αλλά το τέρμα ορθώς δεν μετράει τελικά με τη χρήση VAR…

45′ + 6 ΛΗΞΗ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ.

Σχόλιο: Απόλυτα δίκαιο το προβάδισμα της ομάδας του Χάνζι Φλικ, καθώς από το 15′ και μετά πήρε τα ηνία του ματς, ενώ σταδιακά έβγαζε μια κυριαρχική εικόνα, απέναντι σε μια Ιαπωνία η οποία δεν κατάφερε να την αιφνιδιάσει και υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο. Οι 12 τελικές της Γερμανίας σε 45′ μαερτυρούν του λόγου το αληθές, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ματς είναι ακόμα στο «ρευστό» 1-0!

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

47′ Ευκαιρία για τη Γερμανία, με τον Μίλερ να δημιουργεί για τον Γκναμπρι, που πήρε τον διάδρομο από δεξιά, σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ!

50′ Σουτ του Καμάντα μέσα από την πεςριχοή, κόρνερ για την Ιαπωνία, το οποίο περνάει χωρίς αντίκρισμα.

51′ Τρομερή ατομική ενέργεια, σε μικρό χώρο, του Μουσιάλα, που περνάει… πέντε αντιπάλους, σουτάρει, αλλά ψηλά και άστοχα!

57′ Διπλή αλλαγή για τους «σαμουράι». Ασάνο και Μιτόμα στο ματς αντί των Μαέντα και Ναγκστόμο αντίστοιχα.

60′ Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιτρία για την Γερμανία, με την προσπάθεια του Γκιντογκάν να σταματαει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γκόντα!

61′ Γρήγορη αντεπίθεση για την Ιαπωνία, ωστόσο το σουτ του Ασάνο απο θέση μέσα αριστερά περνάει άουτ.

67′ Διπλή αλλαγή για τη Γερμανία. Γκορέτσκα και Χόφμαν μπαίνουν αντί των Μίλερ και Γκιντογκάν.

69′ Μια ακόμα καλή στιγμή για τους «φιλοξενούμενους», με την προσπάθεια του Ασάνο, που κοντράρει ο Ρίντιγκερ σε κόρνερ.

71′ Απίστευτη φάση διαρκείας, με τον Γκόντα να νικάει αρχικά τον Χόφμαν καισ τη συνέχεια δύο φορές τον Γκνάμπρι, σε κεφαλιά και σουτ του άσου της Μπάγερν, διατηρώντας το 1-0!

73′ Τεράστια ευκαιρία για την Ιαπωνία να ισοφαρίσει, με τον Νόιερ να αποκρούει με το ένα χέρι το σουτ του Ίτο μέσα από την μικρή περιοχή καιι στη συνέχεια τον Σακάι να αστοχεί απελπιστικά!

75′ ΓΚΟΛ, 1-1 Η ΙΑΠΩΝΙΑ! Η Γερμανία είχε δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες τις οποίες σπατάλησε και τιμωρήθηκε από την Ιαπωνία. Στο 75′ Μιτόμα γύρισε από αριστερά την μπάλα, ο Νόιερ απέκρουσε ασθενώς και ο Ντοάν (που παρεμπιπτόντως παίζει στη Φράιμπουργκ) έκανε το 1-1.

83′ ΓΚΟΛ, 2-1 Η ΙΑΠΩΝΙΑ! Το απόλυτο σοκ για τους Γερμανούς! Ο Ασάνο φεύγει στην πλάτη της άμυνας των πάντσερ μετά από βαθιά μπαλιά, μπαίνει διαγώνια στην περιοχή και με τελείωμα στον… ουρανό των διχτυών κάνει την ανατροπή!

87′ Μικρή διακοπή, εξέταση για πιθανό πέναλτι υπέρ της Γερμανίας…

88′ Συνεχίζεται το ματς.

90′ Μέσα ο Μουκόκο, έξω ο Γκνάμπρι για τη Γερμανία.

90′ Κεφαλιά του Φίλκρουγκ, η μπάλα άουτ.

90′ + 3 Γύρισμα του Μουκόκο, ο Φίλρουγκ πέφτει και ζητά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιοσίντα. Συνεχίζεται το ματς.

90′ + 4 Σουτ του Ρούντιγκερ, πολύ άουτ η μπάλα.

90′ + 5 Φάση για τη Γερμανία! Κεφαλιά του Φίλκρουγκ, ο Γκορέτσκα από τα όρια της περιοχής δεν έκανε καλό τελείωμα και δεν βρήκε εστία!

90′ + 7 Φάουλ σε καλό σημείο για τους Γερμανούς, για ένα γέμισμα. Μπροστά και ο Νόιερ!

90′ + 8 Παραλίγο την κεφαλιά ο Νόιερ, σε κόρνερ οι Ιάπωνες.

90′ + 8 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm