24/11/2022 21:15

Ο Γιανίκ Φερέρα άλλαξε την Ομόνοια προς το καλύτερο, καθώς η ομάδα «τρέχει» ένα αήττητο σερί τριών αγώνων, το οποίο ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί μέσα στο ΓΣΠ, αυτή τη φορά ως φιλοξενούμενη από τον ΑΠΟΕΛ, στο «αιώνιο» της 12ης αγωνιστικής του «μαραθωνίου».

Ο φιλόδοξος προπονητής των «πράσινων» έχει μπροστά μία πρόκληση για την καριέρα του, διότι θα ζήσει για πρώτη φορά το «Κλάσικο» της Cyprus League, μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων που διαθέτουν τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου στο πλευρό τους.

Ο Βέλγος που συμπλήρωσε πέντε ματς στον πάγκο της Ομόνοιας (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες) έχει την ευκαιρία να ζήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι στην καριέρα που κάνει ως προπονητής, καθώς έδωσε το παρόν και στην κόντρα των «κόκκινων» της Λιέγης με την Άντερλεχτ. Ο ανταγωνισμός των δύο ομάδων στο Βέλγιο δεν αντικατοπτρίζει μόνο την παραδοσιακή γεωγραφική απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων της Λιέγης και των Βρυξελλών, αλλά και ένα ταξικό χάσμα, με την Άντερλεχτ να εκλαμβάνεται ως ομάδα της αστικής ελίτ, ενώ η Σταντάρ με έδρα σε μια βιομηχανική περιοχή, ως η ομάδα των εργαζομένων.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων φτιάχνουν άκρως εχθρική ατμόσφαιρα στις έδρες τους, όταν υποδέχονται την αντίπαλη ομάδα, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο ΓΣΠ, διότι πάμε ολοταχώς για Sold Out και από τις δύο πλευρές.

Να σημειωθεί πως ο Γιανίκ Φερέρα ως προπονητής της Σταντάρ Λιέγης αντιμετώπισε δύο φορές την Άντερλεχτ στην Jupiler League, μένοντας αήττητος. Στον πρώτο γύρο της σεζόν 2015-16 πήρε τη νίκη (1-0) με τέρμα του Λεγκεάρ, ενώ στη δεύτερη πράξη πήρε εντυπωσιακή (3-3) ισοπαλία, έχοντας ως βασικό τον Ντοσεβί και αναπληρωματικό τον Μανιάτη. Αυτή τη θετική εικόνα με τις ομάδες στα ντέρμπι επιθυμεί να «κρατήσει» και στο «τιμόνι» της Ομόνοιας, βάζοντας προβλήματα και μάλιστα ισχυρά στον ΑΠΟΕΛ.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ