• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ο Καμερουνέζος Εμπολό έδωσε τη νίκη στην Ελβετία (ΦΩΤΟΣ & ΒΙΝΤΕΟ)
24/11/2022 13:48

Η Ελβετία παρότι δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της επικράτησε 1-0 του Καμερούν με τον Εμπολό να σκοράρει κόντρα στην γενέτειρά του.

Με νίκη μπήκε στο Μουντιάλ του Κατάρ η Ελβετία. Ο Σακίρι και η παρέα του μπορεί να μην ενθουσίασαν, ωστόσο με γκολ του Εμπολό στο 48′ κατάφεραν να επικρατήσουν 1-0 του Καμερούν.

Οι Ελβετοί στο επόμενο παιχνίδι τους θα παίξουν απέναντι στη Βραζιλία (28/11, 18.00) και την τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τη Σερβία (02/12, 21.00). Το Καμερούν από την άλλη στη δεύτερη αγωνιστική αντιμετωπίζει τη Σερβία (28/11, 12:00), ενώ κλείνει τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων απέναντι στη Βραζιλία (02/12, 21.00)

Το ματς:

Οι Ελβετοί θέλησαν να μπουν πιο επιθετικά στο ματς, με το Καμερούν να τους δίνει μέτρα στο γήπεδο. Ήταν φανερό ότι η ομάδα της Αφρικής έψαχνε να βρει τρόπο να χτυπήσει στην αντεπίθεση και στο 10′ είχε την πρώτη μεγάλη της φάση.

Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό ο Εμπεουμό μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το σουτ με τον Ζόμερ να τον νικά, στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Εκαμπί ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο αγώνας συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Οι Ελβετοί ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, ενώ την ίδια ώρα το Καμερούν όποτε έβρισκε χώρους δημιουργούσε καλές στιγμές.

Τόσο ο Ονγκλά, όσο και ο Εκαμπί είχαν καλές στιγμές στη συνέχεια, αλλά ο Ζόμερ στην πρώτη περίπτωση και ο Βίντμερ στη δεύτερη τους στέρησαν το γκολ. Στην αντίπερα όχθη σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Ελβετία είχε να αντιπαρατάξει δύο κεφαλιές των Ελβέντι και Ακάνζι από στατικές φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαφορετική εικόνα με τους Ελβετούς να ανοίγουν το σκορ στην πρώτη τους φάση. Στο 48′ ο Σακίρι γύρισε την μπάλα από τα δεξιά με τον Εμπολό αμαρκάριστος μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε διότι κατάγεται από το Καμερούν.

Ελβετία (Μ. Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90′ Κόμερ), Φρόιλερ, Τσάκα, Σακίρι (71′ Οκαφόρ), Σο (71′ Φρέι), Βάργκας (81′ Ρίντερ), Εμπολό (71′ Σεφέροβιτς).

Καμερούν (Ρ. Σονγκ): Ονανά, Φε, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68′ Οντούα), Εκαμπί (74′ Ενκουντού), Μπεούμο (81′ Ενγκαμαλό), Σουπό-Μοτίνγκ (74′ Αμπουμπακάρ).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την μετέφερε η ιστοσελίδα μας με φωτογραφίες, στατιστικά και βίντεο από το γκολ που σημειώθηκε:

Έναρξη αναμέτρησης.

7‘ Η Ελβετία έχει μπει επιθετικά στο ματς, οι Καμερουνέζοι είναι αρκετά πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Με εξαίρεση τον Σουπό-Μοτίνγκ όλοι οι υπόλοιποι είναι αρκετά πίσω και περιμένουν.

10‘ Διπλή ευκαιρία για το Καμερούν. Ο Μπεούμο έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, έδιωξε ο Ζόμερ, νέο σουτ από τον Εκαμπί, η μπάλα φεύγει άουτ.

12‘ Άστοχο σουτ του Τσάκα.

14‘ Τεράστια ευκαιρία για το Καμερούν! Ο Σουπό-Μότινγκ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, βγήκε τετ α τετ με τον Ζόμερ, με τον Ελβετό τερματοφύλακα να λέει και πάλι «όχι»! Η φάση του δεν μέτρησε αφού υποδείχθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ωστόσο, για δεύτερη φορά το Καμερούν χτύπησε στην αντεπίθεση και έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά.

29‘ Η Ελβετία έχει την κατοχή, αλλά δεν μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Καμερούν. Από την άλλη η ομάδα της Αφρικής είναι εκείνη που έχει τη μεγαλύτερη φάση μέχρι τώρα και κάθε φορά που φεύγει στην κόντρα δείχνει ικανή να απειλήσει.

30‘ Σουτ του Ονγκλά, διώχνει αρχικά ο Ζόμερ και στην συνέχεια η άμυνα της Ελβετίας σε κόρνερ!

32‘ Επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Βίντμερ, πρόλαβαν οι Καμερουνέζοι και έδιωξαν σε πλάγιο.

35‘ Κίτρινη κάρτα στον Κόλινς Φε.

40‘ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βάργκας ο Ελβέντι πήρε την κεφαλιά, αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

45‘ Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη του Β’ ημιχρόνου.

48′ ΓΚΟΛ για την Ελβετία! Στην πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο ματς οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ. Ο Σακίρι γύρισε την μπάλα από τα δεξιά με τον Εμπολό αμαρκάριστος μέσα από την μικρή περιοχή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο σκόρερ δεν πανηγύρισε διότι κατάγεται από το Καμερούν.

57‘ Ευκαιρία για το Καμερούν με τον Τσουπό-Μοτίνγκ να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ την κλειστή γωνία, ο Ζόμερ ήταν έτοιμος και έδιωξε σε κόρνερ.

64‘ Κίτρινη κάρτα στον Ελβέντι.

66‘ Σε μία φάση παρόμοια με εκείνη του γκολ, αλλά με διαφορετικούς προταγωνιστές η Ελβετία έφτασε κοντά στο 2-0. Μετά από γύρισμα του Βίντμερ ο Βάργκας βγήκε απέναντι από τον Ονανά, όμως ο τερματοφύλακας του Καμερούν απέκρουσε σε κόρνερ.

79‘ Έχουν κάνει αλλαγές οι δύο ομάδες, η Ελβετία κρατάει το προβάδισμα, το Καμερούν ψάχνεται.

81‘ Σέντρα σουτ του Φε, η μπάλα φεύγει άουτ.

83‘ Κίτρινη κάρτα στον Ακάντζι.

89‘ Συρτό μακρινό σουτ του Τσάκα, πέφτει ο Ονανά και μπλοκάρει.

90‘ Έξι λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+5‘ Τεράστια ευκαιρία για την Ελβετία, με τον Σεφέροβιτς να βγαίνει τετ α τετ με τον Ονανά, όμως ο τερματοφύλακας του Καμερούν θα διώξει σε κόρνερ!

Τέλος αγώνα!


Ελβετία (Μ. Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάνζι, Ελβέντι, Ροντρίγκες (90′ Κόμερ), Φρόιλερ, Τσάκα, Σακίρι (71′ Οκαφόρ), Σο (71′ Φρέι), Βάργκας (81′ Ρίντερ), Εμπολό (71′ Σεφέροβιτς).
Στον πάγκο: Κομπέλ, Κοχν, Ομλίν, Εμπίσερ, Κόμερ, Φάσναχτ, Φερνάντες, Φρέι, Τζασάρι, Οκαφόρ, Ρίντερ, Σαρ, Σεφέροβιτς, Ζακάρια.

Καμερούν (Ρ. Σονγκ): Ονανά, Φε, Τολό, Καστελέτο, Ενκουλού, Γκουέ, Ανγκουίσα, Ονγκλά (68′ Οντούα), Εκαμπί (74′ Ενκουντού), Μπεούμο (81′ Ενγκαμαλό), Σουπό-Μοτίνγκ (74′ Αμπουμπακάρ).
Στον πάγκο: Επασί, Νγκαπαντουετνμπού, Αμπουμπακάρ, Μπασογκόγκ, Εμποσέ, Κουντέ, Μαρού, Μπαϊζό, Ενγκαμαλό, Μπεκελί, Ενκουντού, Νσαμέ, Εντσάμ, Οντούα, Γου.


btm