• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Βραζιλία – Σερβία: «Σελεσάο»… μαγεία και ουσία!
24/11/2022 21:34
Βραζιλία – Σερβία: «Σελεσάο»… μαγεία και ουσία!

Η Βραζιλία πρόσφερε θέαμα και ουσία, κυρίως στο β’ ημίχρονο του αγώνα απέναντι στη… σκληροτράχηλη Σερβία και κατάφερε να κάνει ποδαρικό στο Μουντιάλ του Κατάρ, κερδίζοντας με 2-0, με κορυφαίο τον Ριτσάρλισον που πέτυχε και τα δύο τέρματα, με το δεύτερο να είναι σαν «ποίημα» σε δημιουργία και εκτέλεση.

Ο άσος της Τότεναμ σκόραρε στο 62ο και το 73ο λεπτό και η «Σελεσάο» ανέβηκε στην κορυφή του 7ου ομίλου, μαζί με την Ελβετία, αφήνοντας πίσω τη Σερβία και το Καμερούν. 

Πολύ κακό θέαμα προσέφεραν οι δύο ομάδες στο α΄ ημίχρονο, ίσως το χειρότερο ποιοτικά απ΄όσα έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα στο Κατάρ. Η Σερβία παρουσιάστηκε άψογη στην ανασταλτική της λειτουργία, παρασύροντας τη «Σελεσάο» στο δικό της ρυθμό.

Η παρουσία του Μίτροβιτς στην επίθεση ανάγκαζε τους Βραζιλιάνους να είναι κι αυτοί ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να… απογοητευτούν οι 80.000 φίλαθλοι που γέμισαν το γήπεδο της Λουσάιλ, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός της διοργάνωσης.

Μία και μοναδική αξιόλογη φάση καταγράφεται στα πρώτα 45΄ λεπτά, όταν ο Βινίσιους προσπάθησε να αξιοποιήσει το λάθος του Μιλένκοβιτς, αλλά διόρθωσε ο ίδιος ο αμυντικός της Φιορεντίνα. 

Όμως τα πάντα άλλαξαν με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Η Βραζιλία εξαπέλυσε επίθεση… κατά κύματα, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τις γραμμές της και πιέζοντας στο 1/3 του γηπέδου τους Σέρβους.

Μολις στα πρώτα δευτερόλεπτα ένα λάθος του Γκούντελι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Βραζιλιάνοι, αλλά απέκρουσε ο Βάνια Μιλόνκοβιτς το πλασέ του Ραφίνια.

Ο Νεϊμάρ απείλησε ξανά στο 55΄, ενώ στο 60΄ η «οβίδα» του Άλεξ Σάντρο από απόσταση 20-25 μέτρων «τράνταξε» το κάθετο δοκάρι. Οι παίκτες του Τίτε πήραν αυτό που ζητούσαν τόσο επίμονα στο 62΄ όταν ο Βινίσιους σούταρε, ο τερματοφύλακας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ρισάρλισον πρόλαβε τον Πάβλοβιτς κι άνοιξε το σκορ.

Ο ίδιος παίκτης «καθάρισε» το ματς στο 73΄ με ένα γκολ που σίγουρα θέτει υποψηφιότητα για καλύτερο της διοργάνωσης. Από γύρισμα του Βινίσιους, ο επιθετικός της Τότεναμ υποδέχθηκε τη μπάλα με το αριστερό και με εκπληκτικό δεξί βολ πλανέ έγραψε το 2-0.

Το ματς πλέον προσφερόταν και για θέαμα, με τη «Σελεσάο» να θυμίζει κάτι από τα παλιά και τον Κασεμίρο να «σημαδεύει» το οριζόντιο δοκάρι με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή.

Ήταν μια καταιγιστική Βραζιλία για 45 λεπτα, διάστημα στο οποίο είχε δύο γκολ, δυο δοκάρια και πάνω από 15 τελικές προσπάθειες, ενώ δεν επέτρεψε στους Σέρβους να απειλήσουν.

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ!

1′ ΕΝΑΡΞΗ!

6′ Κίτρινη κάρτα στον Πάβλοβιτς.

10′ Έχασε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή ο Νεϊμάρ, άργησε πολύ να εκτελέσει.

20′ Η «σελεσάο» έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων εδώ και λίγα λεπτά.

21′ Νέα μακρινή προσπάθεια από τον Κασεμίρο, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

27′ Φοβερή μπαλιά για τον Βινίσιους, βγήκε ταχύτατα ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να κόψει.

31′ Υπέροχο τακουνάκι Πακετά, ο Ραφίνια έβγαλε την μπαλιά αλλά ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς μπλόκαρε.

35′ Τρομερή εναλλαγή της μπάλας από τους Βραζιλιάνους, με τον Ραφίνια να μπαίνει στην περιοχή αλλά να σουτάρει άψυχα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα!

41′ Τεράστια ευκαιρία για τη Βραζιλία, με τον Βινίσιους να τελειώνει πολύ άσχημα τη φάση μετά από τραγικό λάθος του Μιλένκοβιτς!

45′ + 3 ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

46′ ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ!

47′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Βραζιλία, ο Ραφίνια βρέθηκε απέναντι στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς αλλά απέτυχε εκ νέου να τον νικήσει! Η φάση ξεκίνησε από λάθος του Σέρβου τερματοφύλακα.

49′ Κίτρινη κάρτα στον Γκουντέλι, στημένη μπάλα έξω από την περιοχή για τους Βραζιλιάνους.

53′ Έκοψε εντυπωσιακά τον Ραφίνια μέσα στην περιοχή ο Πάβλοβιτς.

54′ Απίθανη προσπάθεια Βινίσιους από τα αριστερά, κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του.

55′ Άστοχο το σουτ του Νεϊμάρ από το ύψος του πέναλτι.

57′ Ίλιτς αντί Γκουντέλι, Ράντονιτς αντί Ζίβκοβιτς.

60′ Δοκάρι για τη Βραζιλία σε τρομερό μακρινό σουτ του Σάντρο!

62′ Γκολ, 1-0 η Βραζιλία! Υπέροχη προσπάθεια Νεϊμάρ, ο Βινίσιους έπιασε το σουτ από τα αριστερά, με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να αποκρούει και τον Ριτσάρλισον να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά!

66′ Λάζοβιτς αντί Λούκιτς, Βλάχοβιτς αντί Μλαντένοβιτς.

67′ Ασύλληπτη γκέλα Βινίσιους, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά αλλά γλίστρησε σουτάροντας, με την μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ.

73′ Γκολ, 2-0 η Βραζιλία! ΓΚΟ-ΛΑ-ΡΑ από τον Ριτσάρλισον με γυριστό μέσα από την περιοχή! Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Βινίσιους με το εξωτερικό… Γκολ-ποίημα!

76′ Φρεντ αντί Πακετά, Ροδρίγκο αντί Βινίσιους.

79′ Ζεσούς αντί Ριτσάρλισον και Άντονι αντί Νειμάρ.

81′ Δοκάρι με τον Κασεμίρο, τρομερό πλασέ εκτός περιοχής από πάσα του Ροντρίγκο!

87′ Μαρτινέλι αντί Ραφίνια.

90′ + 7 ΤΕΛΟΣ!

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ!

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Σίλβα, Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (76′ Φρεντ), Ραφίνια (87′ Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (79′ Άντονι), Βινίσιους (76′ Ροδρίγκο), Ριτσάρλισον (79′ Ζεσούς).

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (57′ Ράντονιτς), Λούκιτς (66′ Λάζοβιτς), Γκουντέλι (57′ Ίλιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μλαντένοβιτς (66′ Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Α. Μίτροβιτς.

Σκόρερ: 62′, 73′ Ριτσάρλισον.

Κίτρινες: 6′ Πάβλοβιτς, 49′ Γκουντέλι, 64′ Λούκιτς.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Αλιρέζα Φαγκάνι (Ιράν).

Γήπεδο: «Lusail Iconic Stadium» (80.000).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 24/11
12:00 Ελβετία – Καμερούν 1-0
21:00 Βραζιλία – Σερβία 1-0

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
12:00 Καμερούν – Σερβία
18:00 Βραζιλία – Ελβετία

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου:
21:00 Σερβία – Ελβετία
21:00 Καμερούν – Βραζιλία


btm