• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ουαλία – Ιράν: Δίκαιη νίκη για τον Καρίμ και την παρέα του
25/11/2022 14:03

Το ανώτερο Ιράν πέτυχε δύο γκολ στις καθυστερήσεις και επικράτησε απόλυτα δίκαια της Ουαλίας 2-0 σε ένα ματς με αδιανόητο φινάλε.

Μια απόλυτα δίκαιη νίκη πήρε το Ιράν απέναντι στην Ουαλία με 2-0. Οι Ιρανοί ήταν καλύτεροι είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες και δικαιώθηκαν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική η οποία θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την Αγγλία (21.00), ενώ το Ιράν θα παίξει με τις ΗΠΑ (21.00).

Το ματς:

Στην αρχή ο αγώνας είχε καλό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να βρουν κενούς χώρους. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε από τους Ουαλούς. Στο 12ο λεπτό ο Ρόμπερτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μουρ να κάνει την προβολή και την μπάλα να πηγαίνει όμως πάνω στον Χοσεϊνί που απέκρουσε.

Το Ιράν στο 17ο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση με ένα γκολ που προήλθε από εξαιρετικό συνδυασμό, όμως το VAR υπέδειξε ότι Γκολιζαντέχ ήταν οφσάιντ με το τέρμα να ακυρώνεται. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάτι άλλο αξιόλογο με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το Ιράν μπήκε πιο δυνατά και έφτασε κοντά στο γκολ. Για την ακρίβεια πιο κοντά δεν γίνεται αφού σε μία φάση είχε δύο δοκάρια και μία εξ επαφής χαμένη ευκαιρία.

Αρχικά, ο Αζμούν μετά από μπαλιά του Χατζισαφί σούταρε στο αριστερό δοκάρι, στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Γκολιζαντέχ κατέληξε στο δεξί δοκάρι και έπειτα ο Αζμούν από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά αφού ο Χένεσι απέκρουσε παρότι πεσμένος στο χορτάρι.

Το Ιράν συνέχισε να πιέζει και να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από τους Ουαλούς ωστόσο δεν μπορούσε να νικήσει τον Χένεσι ο οποίος έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις όπως αυτή στο σουτ του Εζατολαχί στο 71′. Η καλύτερη στιγμή της Ουαλίας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 84′ όταν ο Ντέιβις έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με τον Χοσεϊνί να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη αυτής της φάσης οι Ουαλοί έμειναν με δέκα παίκτες.

Ο Ταρεμί έφυγε στην κόντρα και Χένεσι τον ανέτρεψε. Αρχικά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα, όμως μετά από παρέμβαση του VAR έστειλε τον κίπερ των Ουαλών στα αποδυτήρια.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΥΑΛΙΑ: Χένεσι, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Γουίλιαμς, Ράμσεϊ, Αμπάντου, Γουίλσον, Μπέιλ, Μουρ

ΙΡΑΝ: Χοσεϊνί, Ρεζαϊάν, Πουραλιγκάντζι, Μ. Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέχ, Νουρολαχί, Εζατολαχί, Χατζισαφί, Ζαμούν, Ταρέμι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Αγγλία – Ιράν 6-2
ΗΠΑ – Ουαλία 1-1

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
Ουαλία – Ιράν 0-2
21:00 Αγγλία – ΗΠΑ

ΟΥΑΛΙΑ – ΙΡΑΝ 0-2

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα.
7΄: Ευκαιρία για Ιράν: Η μπάλα έφτασε στον Αζμούν έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Χένεσι να μπλοκάρει με άνεση.
12΄: Ευκαιρία για την Ουαλία: Ο Ρόμπερτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μουρ να κάνει την προβολή και την μπάλα να πηγαίνει όμως πάνω στον Χοσεϊνί που απέκρουσε.
17΄: ΑΚΥΡΟ ΓΚΟΛ για Ιράν: Η αρχική εντύπωση που είχαμε επιβεβαιώθηκε και από το VAR αφού ο Γκολιζαντέχ ήταν οφσάιντ, άρα παραμένει το 0-0.
35΄: Ευκαιρία για Ιράν: Κεφαλιά του Ασμούν, μαζεύει ο Χένεσι.
37΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 0-0.
41΄: ΣΧΟΛΙΟ: Από τρεις τελικές έχουν οι δύο ομάδες σε σχεδόν 40 λεπτά παιχνιδιού. Δίχως αμφιβολία η καλύτερη απ’ όλες ήταν η προβολή του Μουρ για την Ουαλία. Η κατοχή είναι υπέρ των Ουαλών με 65-35.
42΄: Ευκαιρία για Ιράν: Μετά από σέντρα που έγινε από τα δεξιά ο Αζμούν έπεσε για να κάνει την προβολή, όμως δεν κατάφερε να βρει όπως θα ήθελε την μπάλα και δεν μπόρεσε να την στείλει προς την εστία.
45΄: Τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνος.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους.
52΄: ΔΙΠΛΟ ΔΟΚΑΡΙ για το Ιράν: Το πρώτο δοκάρι έγινε σε τετ α τετ του Αζμούν κόντρα στον Χένεσι, ύστερα ο Γκολιζάντε με κεφαλιά σημάδεψε και πάλι το δοκάρι και ο Αζμούν στην τρίτη προσπάθεια ηττήθηκε από τον Χένεσι με φοβερή προσπάθεια.
57΄: ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερο το Ιράν, παραμένει το 0-0.
60΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πρόβλημα με Αζμουν, βγήκε ως αλλαγή.
70΄: ΣΧΟΛΙΟ: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο μετρά συμμετοχές σε τρία Μουντιάλ.
71΄: Ευκαιρία για Ιράν: Ο Εζατολάχι έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή από το ημικύκλιο και λίγο προς τα δεξιά, με τον Χένεσι να πέφτει να ακουμπά ελάχιστε την μπάλα και να τη διώχνει σε κόρνερ.
87΄: ΚΟΚΚΙΝΗ για Ουαλία: Ο Χένεσι είδε κόκκινη κάρτα.
89΄: Ευκαιρία για Ιράν: Σουτ του Τοράμπι, άουτ η μπάλα.
90΄: Εννέα λεπτά έξτρα χρόνος.
90+5: Ευκαιρία για Ουαλία: Γύρισμα του Τζόνσον, μαζεύει ο Χοσείνι.
90+8΄: ΓΚΟΛ για το Ιράν: Σουτ – βολίδα ο Τσεσμί, και 0-1 για το σύνολο του Κειρόζ.
90+11: ΓΚΟΛ για το Ιράν: Ο Ταρεμί σε αντεπίθεση βρίσκει τον Ρεζαεϊάν και εκείνος με πλασέ «γράφει» το 0-2.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ουαλία (Ρομπ Πέιτζ): Χένεσι, Γουίλιαμς, Ντέιβις, Μίφαμ, Ρόντον, Ρόμπερτς (57΄ Τζόνσον), Αμπαντού (78΄ Άλεν), Ράμσεϊ (88΄ Γουάρντ), Γουίλσον (57΄ Τζέιμς), Μπέιλ, Μουρ.

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χοσεϊνί, Ρεζαεϊάν, Πουραλιγκαντζί, Χοσεϊνί, Μοχαμάντι, Γκολιζαντέ (77΄ Γιάχανμπας), Νουρολάχι (77΄ Τσεσμί) Εζατολάχι (83΄ Καρίμι), Χατζισαφί (77΄ Τοράμπι), Αζμούν (68΄ Ανσαριφάρντ), Ταρέμι.

Γήπεδο: Ahmad bin Ali Stadium, Αλ-Ραγιάν – 40.000 θέσεων

Σκόρερ: Τσεσμί, Ρεζαεϊάν

Κίτρινες: Ροντόν, Χένεσι, / Γιάχανμπας, Ρεζαεϊάν.

Αποβολές: Χένεσι

Διαιτητής: Μάριο Εσκομπάρ (Γουατεμάλα).


btm