• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Ζορίστηκαν, κινδύνεψαν μα είχαν την ουσία οι «Λευκοί Αετοί» (video)
26/11/2022 16:47
Πολωνία – Σαουδική Αραβία 2-0: Ζορίστηκαν, κινδύνεψαν μα είχαν την ουσία οι «Λευκοί Αετοί» (video)

Η Πολωνία και …συγκεκριμένα οι Βόιτσεχ Στσέζνι και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σταμάτησαν τη Σαουδική Αραβία, καθώς επικράτησε σήμερα με 2-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου στο παγκόσμιο κύπελλο, φθάνοντας στους τέσσερις βαθμούς και συντηρώντας το όνειρο πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης με τα γκολ των Ζιελίνσκι (39′) και Λεβαντόβσκι (82′), το πρώτο γκολ του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα σε τελικά Μουντιάλ!

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ Ραγιάν, παρουσία 45 χιλιάδων φιλάθλων, η Σαουδική Αραβία θέλησε να συνεχίσει τα «θαύματα» της, απέναντι στην Πολωνία, μετά την ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του Μουντιάλ στο Κατάρ επί της Αργεντινής, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πιο συμπαγής ομάδα η Πολωνία είχε σε μεγάλη ημέρα τον τερματοφύλακα της, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωτατωνιστής στη νίκη της ομάδας του. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Γιουβέντους κράτησε ανέπαφη την εστία του σε αρκετές στιγμές, με κορυφαία την απόκρουση πέναλτι στις καθυστερήσεις του Α’ μέρους.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πολωνία (Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Κίβιορ, Γκλικ, Κας, Μπιέλικ, Κριχόβιακ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (63′ Καμίνσκι), Μίλικ (71′ Πιόντεκ), Λεβαντόφσκι.

Σαουδική Αραβία (Ερβέ Ρενάρ): Αλ-Οβαΐς, Αμπντουλχαμίντ, Αλ-Αμρί, Αλ-Μπουλαϊχί, Αλ-Μπουραΐχ (66′ Αλ-Γκανάμι), Αλ-Μπουραϊκάν, Αλ-Μαλκί (85′ Αλ-Ομπούντ), Κάνο, Σ. Αλ-Νταουσάρι, Αλ-Ναϊτζέι (46′ Aλ-Αμπίντ / 90’+5 Μπαχεμπρί), Αλ-Σεΐρι (85′ Ν. Αλ-Νταουσάρι).

Σκόρερ: 39′ Ζιελίνσκι, 82′ Λεβαντόφσκι.

Κίτρινες: Κίβιορ, Κας, Μίλικ / Αλ-Μαλκί, Αλ-Αμρί.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: «Education City Stadium»

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Σέντρα στην αναμέτρηση.

2′ Πέσιμο του Αλ-Νταουσάρι στα όρια της περιοχής της Πολωνίας, έδειξε να συνεχιστεί το ματς ο διαιτητής.

6′ Γύρισμα του Κας, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά αλλά ο Αλ-Οβαΐς μπλοκάρει υπό την πίεση του Μίλικ.

20′ Γλιτώνει την αποβολή ο Κας που πήγε με τον αγκώνα σε αντίπαλό του…

23′ Τέσσερις κάρτες ήδη και είμαστε ακόμα στο 20λεπτο… Εν τω μεταξύ, ο διαιτητής έχει χάσει τη δεύτερη κάρτα του Κας, ενώ ο τέταρτος μιλάει με τον Μίχνιεβιτς εκείνη την ώρα και δεν έχει δει τη φάση επίσης!

39′ Γκολ για την Πολωνία! Εξαιρετικό χτίσιμο της επίθεσης από τους Πολωνούς, ο Κας κάνει το γύρισμα στον Λεβαντόφσκι που τσιμπάει αλλά δεν μπορεί να τελειώσει τη φάση, ωστόσο κρατάει την κατοχή και γυρίζει στον Ζιελίνσκι ο οποίος με σουτ στην κίνηση σκοράρει για το 1-0.

44′ On field review από τον διαιτητή! Ο Μπιέλικ βρίσκει χαμηλά τον Αλ-Σεΐρι. Υπάρχει επαφή και ο διαιτητής δίνει πέναλτι για τη Σαουδική Αραβία.

45’+1 Έπιασε το πέναλτι του Αλ-Νταουσάρι ο Σέζνι, ενώ στα καπάκια διώχνει σε κόρνερ με νέα απίστευτη επέμβαση το σουτ του Αλ-Σεΐρι!

45’+11 Τέλος ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δευτέρου μέρους.

55′ Απίθανη φάση για τη Σαουδική Αραβία! Πολιορκία στην άμυνα της Πολωνίας, ο Αλ Νταουσάρι βγαίνει απέναντι από τον Σέζνι μετά τις καραμπόλες αλλά ο κίπερ της Γιουβέντους τον σταματά!

60′ Νέα μεγάλη φάση για τη Σαουδική Αραβία! Απίθανη κυκλοφορία της μπάλας με… τριγωνάκια, βάζουν στη μέση τους Πολωνούς, με τον Αλ Μπουραϊκάν να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά να αστοχεί.

61′ Ελέγχουν τον ρυθμό οι Σαουδάραβες, σε φάση άμυνας οι Πολωνοί που ψάχνονται πλέον μόνιμα στην κόντρα.

61′ Κι άλλη τελική για τη Σαουδική Αραβία, ψηλά άουτ του σουτ του Αλ-Μπρικάν.

63′ Δοκάρι για την Πολωνία! Κεφαλιά-ψαράκι του Μίλικ , η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας. Αγγίζει το δεύτερο γκολ η ομάδα του Μίχνιεβιτς!

66′ Νέο δοκάρι για την Πολωνία! Ο Λεβαντόφσκι προλαβαίνει τον αντίπαλο κίπερ και τσιμπάει την μπάλα, στο αριστερό δοκάρι της εστίας! Ούτε τώρα ο Λέβα θα βρει το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ!

69′ Σουτ του Αλ Ταουσάρι, στην αγκαλιά του Σέζνι.

75′ Ο Αλ-Οβάις βγαίνει πολύ μακριά από την εστία του και προλαβαίνει τον Λεβαντόφσκι.

76′ Τελευταίο τέταρτο, το ματς έχει αποκτήσει τρελό ρυθμό. Πιέζουν σαν.. .τρελοί οι Σαουδάραβες, έχουν γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα οι Πολωνοί.

78′ Νέα μεγάλη φάση για τους Σαουδάραβες, σφυρίζουν τα δοκάρια! Η μπάλα στρώνεται μέσα στην περιοχή στον Αλ-Μαλκί αλλά το πλασέ στην κίνηση, γλύφει το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σέζνι!

81′ Κεφαλιά του Πιόντεκ, η μπάλα ψηλά άουτ.

82′ Γκοοοολ για την Πολωνία! Ο Λεβαντόφσκι εκμεταλλεύεται το λάθος στην αντίπαλη άμυνα, βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ και αυτή τη φορά δεν αστοχεί. Άψογο πλασέ και 2-0, με την Πολωνία να καθαρίζει όπως φαίνεται το ματς!

83′ Ο Λεβαντόφσκι εμφανώς συγκινημένος μετά το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Σπουδαίος απλά…

*77 γκολ με την εθνική Πολωνίας ο σπουδαίος Λεβαντόφσκι, ο οποίος φυσικά και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της πατρίδας του!

90′ Τεράστια φάση για την Πολωνία! Ο Λεβαντόφσκι πάει να σκάψει την μπάλα πάνω από τον Αλ-Οβάις, ο κίπερ της Σαουδικής Αραβίας το έβγαλε.

90’+6 Μεγάλη ευκαιρία για τη Σαουδική Αραβία. Βολίδα ο Κανό, η μπάλα πέρασε άουτ.

90’+10 Τέλος στο ματς!

Η Πολωνία πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-0 κόντρα στην Σαουδική Αραβία, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για πρώτη φορά σε Μουντιάλ! Στους 4 βαθμούς πλέον η Πολωνία, στους 3 η Σαουδική Αραβία.


btm