27/11/2022 23:12

Η ισοπαλία της Γερμανίας με την Ισπανία την κράτησε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης από τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, όμως μπορεί να προχωρήσει μόνο με νίκη κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Τι χρειάζεται η Ισπανία για να μην αποκλειστεί, όλα τα σενάρια.

Η ισοπαλία της Γερμανίας με την Ισπανία διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τα σενάρια πρόκρισης των τεσσάρων ομάδων του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Κάθε ομάδα έχει σε απόλυτο ή έστω σε μεγάλο βαθμό την τύχη στα χέρια της, όμως τα πάντα είναι πιθανά, όπως έχει δείξει η πρεμιέρα του συγκεκριμένου “ομίλου του θανάτου”.

Η Ισπανία αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρωτιά, όμως υπάρχει τρόπος να αποκλειστεί. Η Γερμανία χρειάζεται νίκη, αλλά δεν της φτάνει αυτή, ενώ Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα θα διεκδικήσουν κι αυτές την πρόκριση επί ίσοις όροις.

Μουντιάλ 2022, 5ος όμιλος: Τι χρειάζεται η Γερμανία για να προκριθεί, όλα τα σενάρια
η βαθμολογία και το πρόγραμμα του Ε’ ομίλου

Τα σενάρια πρόκρισης

  • Για να προκριθεί η Ισπανία

Ένας βαθμός κόντρα στην Ιαπωνία είναι αρκετός. Εναλλακτικά, αν ηττηθεί κι η Κόστα Ρίκα αναδειχθεί ισόπαλη με τη Γερμανία, τότε προκρίνεται ως 2η στον όμιλο. Αν επικρατήσει η Γερμανία, τότε θα ελπίζει η ομάδα του Χάνσι Φλικ να μην καλύψει τη διαφορά τερμάτων (8 γκολ) που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, ώστε να ευνοηθεί στην ισοβαθμία. Αν η ήττα της Ισπανίας συνδυαστεί με νίκη της Κόστα Ρίκα, τότε οι Ισπανοί αποκλείονται.

  • Για να προκριθεί η Ιαπωνία

Η νίκη κόντρα στην Ισπανία θα είναι αρκετή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, αν Κόστα Ρίκα και Γερμανία αναδειχθούν ισόπαλες, τότε προκρίνεται. Αν η Ιαπωνία αναδειχθεί ισόπαλη και η Γερμανία νικήσει την Κόστα Ρίκα με ένα γκολ διαφορά, τότε θα μετρήσει η καλύτερη επίθεση στον όμιλο μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας (αυτήν τη στιγμή έχουν από δύο γκολ). Αν έχουν πετύχει τα ίδια γκολ, τότε προκρίνεται η Ιαπωνία. Σε οποιαδήποτε άλλη νίκη της Γερμανίας ή σε νίκη της Κόστα Ρίκα, ο βαθμός δεν αρκεί στην Ιαπωνία. Αν ηττηθεί δε, θα αποκλειστεί.

  • Για να προκριθεί η Κόστα Ρίκα

Μία νίκη επί της Γερμανίας θα είναι αρκετή, όσο και δύσκολη. Σε περίπτωση ισοπαλίας, χρειάζεται νίκη της Ισπανίας επί της Ιαπωνίας, ώστε να περάσει τους Ασιάτες. Θα αποκλειστεί σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

  • Για να προκριθεί η Γερμανία

Η νίκη επί της Κόστα Ρίκα είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που την κρατάει ζωντανή, ωστόσο χρειάζεται και κατάλληλο αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Ισπανίας με την Ιαπωνία. Αν νικήσει η Ισπανία, οι Γερμανοί προσπερνούν την Ιαπωνία. Αν έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στην Αλ Ραγιάν, η Γερμανία θέλει νίκη με διαφορά δύο γκολ και πάνω ή με ένα γκολ, αλλά να ολοκληρώσει τον όμιλο με καλύτερη επίθεση από την Ιαπωνία (με ίδια επίθεση προκρίνονται οι Ιάπωνες λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι). Αν η Ιαπωνία επικρατήσει των Ισπανών, τότε η Γερμανία θέλει νίκη και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων που έχει με την Ισπανία (8 γκολ αυτήν τη στιγμή).

Η τελευταία αγωνιστική

  • 01/12 21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (Καλίφα)
  • 01/12 21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (Αλ Μπαΐτ)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θύρα 1: «Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι της κατάντιας»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων Απόλλων, εξέδωσε ανακοίνωση για τα τελευταία...

Uncategorized
13/01/2023 20:46

Salt Bae: Ο Νουσρέτ δημοσιεύει videos με το μόνιμα ρεζερβέ...

Ο Νουσρέτ έχει δεχτεί έντονη κριτική για τον τρόπο με...

Uncategorized
31/12/2022 23:26

«Ζεστό» το ενδιαφέρον της Βραζιλίας για Μουρίνιο

Η εθνική Βραζιλίας αποκλείστηκε στο Μουντιάλ από τα προημιτελικά. Αμέσως...

Uncategorized
23/12/2022 10:32

Έρευνα της FIFA για την είσοδο του Νουσρέτ στον τελικό...

Η FIFA ανοίγει φάκελο για τον Νουσρέτ, ο οποίος αμέσως...

Uncategorized
23/12/2022 10:27

«Τέλος» ο Μιχνίεβιτς από την εθνική Πολωνίας

Με νέο προπονητή θα πορευθεί η Πολωνία στα επερχόμενα προκριματικά...

Uncategorized
22/12/2022 14:26

Σάλος με διεθνείς της Κροατίας: Πανηγύριζαν με ναζιστικά τραγούδια

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κροατία η δημοσίευση ενός VIDEO που...

Uncategorized
22/12/2022 00:19