• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Με τεσσάρα μπορεί να ονειρεύεται πρωτάθλημα (ΦΩΤΟΣ / ΒΙΝΤΕΟ)
27/11/2022 18:56

Στη δεύτερη θέση ύστερα από αρκετό καιρό ο ΑΠΟΕΛ, έπειτα από την άνετη επικράτηση (4-0) στο ντέρμπι με την Ομόνοια για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA. Οι «γαλαζοκίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχαν από νωρίς λόγω αποβολής του Λάνγκ (23΄) και σκόραραν τρεις φορές κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο.

ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το σύνολο του Μιλόγεβιτς μπορεί να έχασε νωρίς τον Δώνη λόγω τραυματισμού (17΄), όμως δε το έβαλε κάτω, βρήκε γκολ με τους Ντβάλι (45΄), Κβιλιτάια (60΄), Μαρκίνιος (68΄) και Εφραίμ (90΄), βάζοντας στο «σακούλι» τους πόντους της επικράτησης. Δοκάρι ο Βιγιαφάνες (77΄), ενώ η Ομόνοια του Φερέρα προσπάθησε να απειλήσει κυρίως στο πρώτο μισό. Επέστρεψε ο Μπασιρού για τους «πράσινους».

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΔΩ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με εξαιρετική διάθεση, όμως ήθελαν να διαφυλάξουν τα νότα τους, έτσι ώστε να μη βρεθούν από νωρίς πίσω στο σκορ. Ο Μιλόγεβιτς έχασε νωρίς τον Δώνη λόγω τραυματισμού (17΄), ενώ ο Φερέρα είδε τον Λάνγκ (23΄) να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, έπειτα από ένα μαρκάρισμα πάνω στον Κβιλιτάια. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία με δράση τον Σούσιτς (14΄), ενώ στη συνέχεια ο Μπλουμ που αντικατέστησε τον Δώνη, ήταν δραστήριος χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες (20΄ και 22΄), δείχνοντας στον Σέρβο τεχνικό όσα μπορεί να πράξει μέσα στο γήπεδο.

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να πιέζει, ο Φερέιρα απέσυρε τον Χούπερ για να παίξει ο Γιούστε, άρα ήθελε να πάει με τη «λευκή» ισοπαλία στα αποδυτήρια.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς ο Ντβάλι αιφνιδίασε τον Ουζόχο και με σουτ (45΄) άνοιξε το σκορ στο ντέρμπι (45΄), έπειτα από απόφαση του VAR, ενώ στην αρχή της φάσης υπήρξαν υποψίες πως ήταν σε θέση οφσάντ. Η επικύρωση του τέρματος ήρθε, άρα οι δύο ομάδες έφυγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια του ΓΣΠ. Δίκαιη κρίθηκε η επικράτηση των γηπεδούχων ως τότε στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που απείλησε πρώτο με τον Λέτσιακς (49΄), για να απαντήσει στη συνέχεια ο Κβιλιτάια (54΄) που έψαξε το τέρμα. Να σημειωθεί, πως έγινε αλλαγή ο Μπέζους, διότι ήταν αρκετά εκνευρισμένος και έπαιζε με κίτρινη κάρτα.

Λογική κίνηση από Φερέρα που ανέβασε «στροφές» στο δεύτερο μισό, θέλοντας την ισοφάριση, παρόλο που αυτή δεν ήρθε ως τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Αντιθέτως, παρά τη θέληση του νεαρού τεχνικού, ο Κβιλιτάια σημείωσε το 2-0 με σουτ (60΄) το οποίο είναι και το πρώτο τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με αριθμητικό πλεονέκτημα απλοποίησαν τα δεδομένα περισσότερο, ειδικότερα μετά το εύστοχο πέναλτι του Μαρκίνιος (68΄), το οποίο έγινε λίγο νωρίτερα από τον Κούσουλο.

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν στο ματς, ήταν όμως αργά για να πάρουν κάτι από τη συγκεκριμένη δοκιμασία. Μάλιστα, ο Εφραίμ με έξοχο πλασέ σημείωσε το 4-0 στο ντέρμπι, που ήταν και το τελικό σκορ στο ΓΣΠ. Ευτυχισμένοι οι γηπεδούχοι, απογοήτευση για τους φιλοξενούμενους.

Με τούτη τη νίκη, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 27 πόντους, δύο πίσω από την Πάφο FC, ενώ το «τριφύλλι» έμεινε πίσω έχοντας 16 βαθμούς και την έκτη θέση. Την επόμενη αγωνιστική (13η) ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει στην έδρα της Νέας Σαλαμίνας, ενώ η Ομόνοια υποδέχεται στο ΓΣΠ την Καρμιώτισσα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΕΛ (Μιλόγεβιτς): Mπέλετς, Σούσιτς (58΄ Σατσιάς), Γουίλερ, Κρέσπο, Ντβάλι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Βιγιαφάνες (79΄ Εντογκαλά), Μαρκίνιος (79΄ Ντάλσιο) Δώνης (16΄ Μπλουμ), Κβιλιτάια (79΄ Εφραίμ).

Ομόνοια (Φερέρα): Ουζόχο, Ψάλτης (69΄ Χαραλάμπους), Μίλετιτς, Λανγκ (Αποβολή), Λέτσιακς, Κούσουλος (69΄ Λοΐζου), Κασάμα (76΄ Μπασιρού), Κακουλής, Χούπερ (27΄ Γιούστε), Μπέζους (46΄ Παναγιώτου), Μπρούνο.

ΣΚΟΡΕΡ: Ντβάλι, Κβιλιτάια, Μαρκίνιος, Εφραίμ / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουίλερ, Κβιλιτάια / Ψάλτης, Μπέζους, Κούσουλος.
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: Λανγκ
ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ.


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Διαιτητής: Munuera Montero Jose Luis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
VAR: Figueroa Vazquez Jorge
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητή: Γερασίμου Παναγιώτης


ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

16:00: Έντονη η παρουσία της Αστυνομίας (ΕΔΩ).
16:30: Ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο (ΕΔΩ).
16:31: Οι αλλαγές του Φερέρα στην ενδεκάδα (ΕΔΩ).
16:32: Οι επιλογές του Μιλόγεβιτς έχουν επιστροφές (ΕΔΩ).
16:33: Οι δηλώσεις του Αΐλτον (ΕΔΩ).
16:34: Οι δηλώσεις του Ράουφμαν (ΕΔΩ).
16:35: Ένας παίκτης της Ομόνοιας παρά την ίωση που έχει, βρίσκεται στην αποστολή (ΕΔΩ).
16:45: Καλησπέρα σας. Είμαι ο Κυριάκος Αποστόλου και παρέα θα παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση.
16:59: Όλα έτοιμα για την έναρξη.

1΄: ΕΝΑΡΞΗ με την σέντρα στον ΑΠΟΕΛ.
5΄: ΣΧΟΛΙΟ: Αναγνωριστικές μπαλιές στα πρώτα λεπτά.
7΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Κόρνερ, κεφαλιά Μαρκίνιος και άουτ η μπάλα.
14΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Κάθετη από Μαρκίνιος, ο Σούσιτς πήρε τη μπάλα, «πάτησε» περιοχή, πλάσαρε όμως η μπάλα πέρασε εκτός.
15΄: ΣΧΟΛΙΟ: «Πάτημα» του Βιγιαφάνες στον Κασάμα πάνω στην διεκδίκηση και στο έδαφος ο παίκτης της Ομόνοιας. Συνεχίζει κανονικά.
17΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 0-0, με μία ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είδαν τον Δώνη να φεύγει εκτός του αγώνα (ΕΔΩ).
20΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Μπλουμ εκτός περιοχής, ο Λανγκ βάζει το σώμα, κόρνερ που πέρασε δίχως ουσία.
22΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Μπλουμ, πάνω από τα δοκάρια.
23΄: ΚΟΚΚΙΝΗ στον Λάνγκ, για φάουλ στον Κβιλιτάια.
27΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Κβιλιτάια από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, εύκολα ο Ουζόχο.
28΄: Εκτός αγώνα ο Χούπερ, μπαίνει ο Γιούστε.
30΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Σαρφό, μαζεύει ο Ουζόχο.
32΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Κόρνερ του Σαρφό, διώχνει ο Ουζόχο και στην επαναφορά ο Σούσιτς στέλνει τη μπάλα εκτός, παρόλο που είχε ανοικτό πεδίο μπροστά του.
40΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πάμε προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή του ΑΠΟΕΛ, παρόλο που παίζει με παίκτη παραπάνω.
43΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Φάουλ του Σαρφό, κεφαλιά του Κονσταντίνοφ άουτ η μπάλα.
45΄: Τρία λεπτά έξτρα χρόνος.
45΄: ΓΚΟΛ για ΑΠΟΕΛ που μέτρησε μέσω του VAR: Φάουλ του Βιγιαφάνες, η μπάλα στο κεφάλι του Κβιλιτάια, ο Ντβάλι με δυνατό τελείωμα κάνει το 1-0.
ΕΔΩ το τέρμα του ΑΠΟΕΛ με τον Ντβάλι για το 1-0.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46΄: Έναρξη δεύτερου μέρους με την Ομόνοια στη σέντρα. Υπάρχουν αλλαγές θα τις δείτε παραπάνω.
49΄: Ευκαιρία για Ομόνοια: Σέντρα του Ψάλτη, σουτ του Λέζιακς, διώχνει ο Μπέλετς με δυσκολία.
54΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Κβιλιτάια, πάνω από τα δοκάρια.
60΄: ΓΚΟΛ για ΑΠΟΕΛ: Φάουλ του Βιγιαφάνες, ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Ομόνοιας, ο Κβιλιτάια με σουτ σημείωσε το 2-0.
68΄: ΓΚΟΛ για ΑΠΟΕΛ: Με πέναλτι ο Μαρκίνιος κάνει το 3-0.
75΄: ΣΧΟΛΙΟ: Επανεμφάνιση Μπασιρού.
77΄: ΔΟΚΑΡΙ για ΑΠΟΕΛ: Ο Βιγιαφάνες εκτελεί φάουλ, η μπάλα βρίσκει στο οριζόντιο και περνάει εκτός.
84΄: Ευκαιρία για Ομόνοια: Γύρισμα του Μπρούνο, πλασέ του Κακουλή άουτ.
90΄: Τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνος.
90+: ΓΚΟΛ για ΑΠΟΕΛ: Ο Εφραίμ «γράφει» το 4-0.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.


btm