Ο πρώην διαιτητής και αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης σχολίασε τις φάσεις της 12ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Ακρίτας – ΕΝΠ

12‘ Πέναλτι Ακρίτα: Είναι το διφορούμενο εδώ. Είναι τον Ντρέκσα που τιμώρησαν ή τον προηγούμενο; Ο Γαβριήλ έπεσε πριν τον πλησιάσει ο Ντρέκσα. Για μένα δεν υπάρχει παράβαση. Ίσως ο προηγούμενος να τον ακούμπησε κάπως και άρχισε να πέφτει. Όταν έφτασε στον Ντρέκσα όμως, ήταν ήδη κάτω. Δεν ήταν αυτή η ανατροπή που προκάλεσε το πέναλτι. Δεν υπήρχε πέναλτι για μένα.

37‘ Χέρι που ζητά ο Ακρίτας: Ήταν σε φυσική θέση, σωστά δεν δόθηκε κάτι.

51‘ Εράσο για 2η κίτρινη: Πρέπει να είναι γεμάτη η κίτρινη κάρτα, άρα σωστά δεν δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η φάση ήταν πάνω από το κέντρο και προς τη γραμμή του πλαγίου. Δεν ήταν υποσχόμενη επιθετική ενέργεια.

82‘ Πέσιμο Φοριέλ: Για μένα αυτή η φάση ήταν παράβαση, ήταν ικανό το κράτημα του αντιπάλου για να τον ανατρέψει και έπρεπε να δοθεί.

93‘ Κόρνερ τράβηγμα φανέλας: Βλέπουμε να κρατιέται η φανέλα, κρίθηκε και αυτό ότι δεν ήταν ικανό. Αυτές είναι φάσεις κρίσης. Κατά σύμπτωση, στο παιχνίδι της Ιαπωνίας την ίδια μέρα, έγινε το ίδιο κράτημα. Πιστεύω πως ήταν πέναλτι, αλλά το προηγούμενο ήταν πολύ πιο σοβαρό.

95‘ Πέναλτι για ΕΝΠ: Σωστά επενέβη το VAR και κάλεσε τον διαιτητή να ξαναδεί τη φάση. Ακυρώθηκε σωστά το πέναλτι.

Καρμιώτισσα – Δόξα

20‘ Χέρι πέναλτι ζητά η Δόξα: Το VAR κάλεσε τον διαιτητή να το δει και αποφάσισε σωστά πως ήταν πέναλτι.

49‘ Χέρι πέναλτι ζητά η Καρμιώτισσα: Ελέγχθηκε και είδαμε πως ήταν το χέρι στο σώμα, σωστά δεν δόθηκε τίποτα.

64‘ Χέρι πέναλτι ζητά η Καρμιώτισσα: Το χέρι ήταν σε φυσική θέση, σωστά δεν δόθηκε κάτι.

85‘ Χέρι πέναλτι ζητά η Δόξα: Και εδώ σε φυσική θέση. Σωστές οι αποφάσεις των διαιτητών σε αυτό το παιχνίδι.

ΑΕΚ – Απόλλων

41‘ Χέρι ζητά η ΑΕΚ: Έδωσε κόκκινη κάρτα ο διαιτητής, όμως ελέγχθηκε η φάση, δεν φαίνεται να χτυπά σε χέρι και πήρε την κάρτα πίσω.

62‘ Πέσιμο Νταμπό: Δεν φάνηκε τι έγινε στη φάση από τα πρώτα ριπλέι. Στο 3ο όμως φαίνεται να πέφτει ο παίκτης και ήταν παράβαση. Έπρεπε να επέμβει το VAR. Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι.

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια

23‘ Κόκκινη στον Λανγκ: Ο παίκτης είχε την μπάλα στα πόδια του, κατά μέτωπο στο τέρμα, λίγα μέτρα εκτός περιοχής. Ο Λανγκ με τον τρόπο που επέλεξε να παίξει την μπάλα, που την παίζει καθαρά, με το άλλο του πόδι έριξε τον Κβιλιτάια. Δεν σημαίνει πως αν βρω μπάλα, ότι κάνω μετά, αναιρείται. Ήταν σωστή η αποβολή.

45‘ 1-0 υψώνει σημαία ο βοηθός: Μπήκε το γκολ μετά από σέντρα στην περιοχή, έγινε η κεφαλιά του Κβιλιτάια, μπαίνει το γκολ από τον Ντβάλι και σηκώνει σημαία ο βοηθός. Υπήρχε αμφιβολία από τον βοηθό και σήκωσε σημαία, όμως μην το παίρνουμε δεδομένο πως είναι λάθος του βοηθού. Είδαμε πως ήταν για χιλιοστά η φάση. Σωστά κατοχυρώθηκε το γκολ.

67‘ Πέναλτι ΑΠΟΕΛ: Η παράβαση εκεί ήταν το απρόσεκτο πάτημα. Φαίνεται και ένα σπρώξιμο στην πλάτη, αλλά η κύρια φάση που είδε ο διαιτητής ήταν το πάτημα στο πόδι.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ