Μια τέτοια νίκη σε ντέρμπι, της δίνει μεγάλη ψυχολογική τόνωση για να συνεχίσει να ανεβαίνει και να μειώσει από τους ανταγωνιστές…

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)

Έπρεπε να περιμένει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου για να πανηγυρίσει νίκη σε ντέρμπι η Ανόρθωση, όμως έστω και αργά τα κατάφερε.

Συγκεκριμένα έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό απέναντι στην ΑΕΛ μέσα στο Τσίρειο (0-1) και πανηγύρισε μια σημαντικότατη νίκη.

Με δράστη τον Νινγκά που σκόραρε σε κομβικό σημείο (45’) απέδρασε από τη Λεμεσό και επιβεβαίωσε πως έχει κάνει βήματα προόδου με τον Τσίσκο Μουνιόθ στον πάγκο.

Η διαφορά που είχε σε σχέση με άλλα παιχνίδια η ομάδα της Αμμοχώστου είναι πως συνδύασε την καλή της εικόνα με νικηφόρο αποτέλεσμα.

Μια τέτοια νίκη σε ντέρμπι δίνει μεγάλη ψυχολογική τόνωση στην Ανόρθωση για να συνεχίσει να ανεβαίνει και να μειώσει από τους ανταγωνιστές.

Αναφορικά με την εξέλιξη του αγώνα και οι δύο ομάδες είχαν τα καλά τους διαστήματα, όμως η Ανόρθωση ήταν αυτή που στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν καλύτερη. Προηγήθηκε με το γκολ του Νινγκά (45’) μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.

Μάλιστα στο 45’+2’ ο Αντωνίου είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 0-2. Χαμένες ευκαιρίες είχαν και οι Νινγκά και Χρυσοστόμου στο δεύτερο μέρος.

Από πλευράς των γαλαζοκιτρίνων πλησίασε στην ισοφάριση στο 65’ με το δοκάρι του Μιραλάς. Βάσει της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων, οι «μπλε» δίκαια έφτασαν στο διπλό.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ