• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Καμερούν-Σερβία 3-3: Ματσάρα με… νικήτρια την Ελβετία (VIDEO)
28/11/2022 13:42
Καμερούν-Σερβία 3-3: Ματσάρα με… νικήτρια την Ελβετία (VIDEO)

Η άμυνα πήγε περίπατο, το θέαμα περίσσεψε, αλλά Καμερούν και Σερβία έμειναν στην ισοπαλία σε ένα χορταστικό 3-3 με… νικήτρια την Ελβετία. Δύο ασίστ ο Ζίβκοβιτς, μία ο Ενκουλού, ωραίος και «μοιραίος» ο Μίτροβιτς, καθοριστικοί Αμπουμπακάρ-Επασί.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Καμερούν-Σερβία, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς στο πιο «χορταστικό» ματς του Μουντιάλ 2022, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3! Πλέον, με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, οι Σέρβοι θα πρέπει να νικήσουν την Ελβετία στην τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν, ενώ οι Αφρικανοί, που έχουν επίσης έναν βαθμό, πιθανότατα θα μείνουν εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις τους στον όμιλο ολοκληρώνονται με αντίπαλο την Βραζιλία. Τα τέρματα της Σερβίας σημείωσαν οι Πάβλοβιτς (45`+1`), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45`+3`) και Μίτροβιτς (53`), ενώ οι Καμερουνέζοι προηγήθηκαν με τον Καστελέτο στο 29ο λεπτό, μείωσαν με τον Αμπουμπακάρ (64`) και ισοφάρισαν με τον Τσούπο Μοτίνγκ (66`). 

Ο Ριγκομπέρ Σονγκ απέκλεισε από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος τον Ονάνα, την θέση του οποίου ανάμεσα στα δοκάρια, πήρε ο Ντεβίς Επασί, ο οποίος έχει αγωνισθεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Λαμία. Ο Καμερουνέζος προπονητής παρέταξε τους παίκτες του σε σχηματισμό 4-3-3, με «αιχμή του δόρατος» τον Τσούπο-Μοτίνγκ, ενώ επέλεξε και πάλι στην άμυνα τον Νικολά Ενκουλού του Αρη και στην μεσαία γραμμή τον άσο του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε Μαλόνγκ, στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Στοϊκοβιτς προτίμησε το 3-4-1-2, με τον Αντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και τον Τάντιτς σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Μίτροβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στην επίθεση. 

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, οι Σέρβοι έφθασαν μία… ανάσα από το γκολ. Ηταν το 10ο λεπτό, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφθασε στον Τάντιτς, ο οποίος έπαιξε το «1-2» με τον Μίτροβιτς. Ο επιθετικός της Φούλαμ βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και σε θέση πλάγια δεξιά «αδειάζοντας» τον Ενκουλού, αλλά το σουτ του, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Επασί. Επτά λεπτά αργότερα, και μετά από ενέργεια του Τάντσιτς από τα αριστερά, ο Μίτροβιτς βρέθηκε μόνος, στο ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Στο 19ο λεπτό, οι Αφρικανοί «απάντησαν», όταν ο Κούντε βρέθηκε σε θέση έξω δεξιά και σούταρε δυνατά λίγο έξω από την περιοχή, «υποχρεώνοντας» τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ.

Κι ενώ οι Σέρβοι έδειχναν το «αφεντικό» στο ματς, αυτοί που προηγήθηκαν ήταν οι Καμερουνέζοι. Μετά από κόρνερ στο 29ο λεπτό, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα προς την εστία της Σερβίας, με τον επερχόμενο Καστελέτο να την σπρώχνει στα δίχτυα. Οι Ευρωπαίοι, με καλύτερους παίκτες τους Ζίβκοβιτς και Τάντιτς, προσπάθησαν να αντιδράσουν και δέκα λεπτά αργότερα, ο μεσοεπιθετικός του Αγιαξ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά πλάσαρε ψηλά πάνω από την εστία του Επασί. Στο 43ο λεπτό, ο Κούντε, με δύο σουτ μέσα από την περιοχή και αφού μεσολάβησε η απόκρουση του Σέρβου τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα γκολ του Καμερούν, για να έλθει η «απάντηση» των Σέρβων στο 45+1`, όταν μετά από φάουλ του Τάντιτς, ο Πάβλοβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα να «αναπαυθεί» στην εστία των Αφρικανών, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ευρωπαίοι έφθασαν στην ανατροπή στο 45+3`, όταν μετά από ασίστ του Ζίβκοβιτς, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, με σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Επασί.

Στο δεύτερο μέρος, οι Σέρβοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την νίκη και τα κατάφεραν… προσωρινά, όταν στο 53ο λεπτό «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ζίβκοβιτς -στην δεύτερη ασίστ του στο ματς- την έδωσε «συστημένη» στον Μίτροβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Επασί. Ωστόσο, οι Καμερουνέζοι, αντέδρασαν και μείωσαν στο 64` με τον νεοεισελθόντα Αμπουμπακάρ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσούπο-Μοτίνγκ, που ισοφάρισε εξ επαφής σε 3-3! Η έμπνευση του Σονγκ να περάσει στο ματς τον Βενσάν Αμπουμπακάρ, ήταν αυτή που «γύρισε» το αποτέλεσμα, καθώς ο άσος της Αλ Νασρ εκμεταλλέυθηκε ιδανικά την… ανυπαρξία της σερβικής αμυντικής λειτουργίας. Στο 76ο λεπτό, ο Μίτροβιτς απέτυχε να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Επασί ν’ απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 89` ο Σέρβος επιθετικός έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καμερουνέζου τερματοφύλακα, στις τελευταίες σημαντικές φάσεις του ματς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φαΐ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Ανγκισά (81′ Ουμ Γκουέ), Κουντέ (67΄Οντουά), Εμπεμό (81′ Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ, Τοκό-Εκαμπί (67′ Μπασογκόγκ).
ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στόικοβιτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Πάβλοβιτς (56′ Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς, Μακσίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78′ Γκρούγιτς).
ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Καστεγέτο, 63′ Αμπουμπακάρ, 66′ Τσούπο-Μοτινγκ / 45’+1 Πάβλοβιτς, 45’+3′ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 53′ Μίτροβιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
Ενκουλού, Μπασογκόνγκ / Γιόβιτς, Μιλένκοβιτς
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ:
«Al Janoub Stadium»

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη της αναμέτρησης!

6′ Σουτ εκτός εστίας από τον Μίτροβιτς.

10′ Σημαντική ευκαιρία για τη Σερβία. Ο Μίτροβιτς με μια προσποίηση πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε πάνω στο οριζόντιο δοκάρι.

15′ Ψηλά άουτ το σουτ του Ενκουλού.

17′ Ακόμη μια τεράστια ευκαιρία για την Σερβία! Ο Μίτροβιτς για ακόμη μια φορά απείλησε τα αντίπαλα δίχτυα, με ένα δυνατό σουτ να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

19′ Ευκαιρία για το Καμερούν αυτή την την φορά. Σουτ του Κούντε που ο Σέρβος κίπερ απομάκρυνε σε κόρνερ.

29′ ΓΚΟΛ για το Καμερού. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κούντε, ο Ενκουλού ακούμπησε με το κεφάλι τη μπάλα και στη συνέχεια ο Καστεγέτο, που πέρασε απαρατήρητος από την άμυνα της Σερβίας, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

38′ Οι Σέρβοι ακόμη δεν έχουν βγάλει αντίδραση, ενώ οι Καμερουνέζοι προσπαθούν για ένα δεύτερο γκολ.

45+1′ ΓΚΟΛ για την Σερβία! Εκτέλεσε το φάουλ ο Τάντιτς και ο Πάβλοβιτς με μια εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση.

45’+3′ ΓΚΟΛ για τη Σερβία που… γυρίζει το ματς. Ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς είναι ο σκόρερ με ένα μακρινό σουτ.

45’+6′ Τέλος ημιχρόνου.

46′ Άρχισε το δεύτερο 45λεπτο.

49′ Η Σερβία προσπαθεί να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά έχει βγει δύο φορές οφσάιντ.

53′ ΓΚΟΛ η Σερβία! Όμορφη ομαδική προσπάθεια των Σέρβων, η αποδιοργανωμένη άμυνα του Καμερούν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Ζίβκοβιτς πάσαρε στον ελεύθερο Μίτροβιτς, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

63′ ΓΚΟΛ το Καμερούν! Ο Αμπουμπακάρ βγήκε μόνος του, έσκαψε τη μπάλα και την έστειλε στο τέρμα του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε αλλά μετά από την εξέταση του VAR, μέτρησε κανονικά.

66′ ΓΚΟΛ το Καμερούν για την ισοφάριση 3-3! Ο Τσούπο-Μοτινγκ πλάσαρε τον Σέρβο κίπερ και έφερε το ματς στα ίσα.

76΄ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Σερβία, ο Σάβιτς με κάθετη βρήκε τον Μίτροβιτς στην μεγάλη περιοχή με τον τελευταίο να μη μπορεί να νικήσει τον Επασί.

78΄ Καλή ευκαιρία για τους Σέρβους, μετά από κυκλοφορία της μπάλας έξω από την μεγάλη περιοχή ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς σούταρε άουτ.

84΄ Επικίνδυνη στιγμή για το Καμερούν, ο Κόστιτς γύρισε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή με τους αμυντικούς του Καμερούν και τον Επασί να μην απομακρύνουν, καταλήγοντας σε πλάγιο.

87΄ Σουτ του Αμπουμπακάρ, μπλοκάρει ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς.

88΄ Ο Κόστιτς μπήκε στην μεγάλη περιοχή αφού απέφυγε τον Μπασογκόγκ όμως το γύρισμα του δεν ήταν καλό με τον Επασί να μαζεύει τη μπάλα.

89΄ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Σερβία. Ο Μίτροβιτς υποδέχεται την μπάλα σε καλό σημείο μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως το τελείωμα του κατέληξε άουτ.

Έξι λεπτά θα είναι ο επιπλέον χρόνος στην αναμέτρηση.

90+1 Μεγάλη επέμβαση από τον Επασί, ο Λούκιτς με έξυπνη πάσα έβγαλε τετ α τετ Μίτροβιτς αλλά εκείνος δε κατάφερε να σκοράρει. Έχει υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Σέρβος οπότε η φάση δεν κατοχυρώνεται.

90+4΄ Εκτελέστηκε απευθείας, δεν αιφνιδιάστηκε ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

90+5΄ Μακρινό σουτ από τον Τζούριτσιτς, ελέγχει ο Επασί σταθερά.

90+6′ Τέλος αναμέτρησης. Καμερούν και Σερβία συμβιβάζονται στην χορταστική ισοπαλία 3-3.


btm