• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νότια Κορέα-Γκάνα 2-3: Τεράστια νίκη για τα μαύρα αστέρια σε συγκλονιστικό ματς
28/11/2022 17:01

Σε ένα απίστευτο ματς με πέντε γκολ, πολλές καθαρές ευκαιρίες και δυνατές συγκινήσεις, η Γκάνα επιβλήθηκε 3-2 της Νότιας Κορέας αντέχοντας το σφυροκόπημα της αντιπάλου της στο τελευταίο ημίωρο και πήρε μία τεράστια νίκη στον 8ο όμιλο.

Το ματς

Η Νότια Κορέα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 20λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας, περιορίζοντας την αντίπαλό της σε παθητικό ρόλο, όμως στο διάστημα αυτό δεν βρήκε κάποια καθαρή ευκαιρία και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά.

Και αυτό γιατί η Γκάνα άντεξε στην έντονη πίεση που δέχτηκε και όχι μόνο ισορρόπησε αλλά έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της, στέλνοντας δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα στις ισάριθμες φορές που μετέφερε τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.

Το 1-0 για τους Αφρικανούς ήρθε στο 24′ όταν μετά από αδράνεια της άμυνας της Κορέας σε εκτέλεση φάουλ επωφελήθηκε ο Σαλισού, για να σκοράρει με κοντινό σουτ.

Δέκα λεπτά αργότερα, έγινε και το 2-0 για τα “μαύρα αστέρια, με τον Τζόρνταν Αγιού να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Κούντους να κάνει εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή, για να πάρει την κεφαλιά και να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ μέσα σε αποθέωση.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με την Νότια Κορέα να μην τα παρατάει ωστόσο και να κάνει επική αντεπίθεση στο δεύτερο, για να φέρει το ματς στα ίσα έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό της, Τσο.

Στο 52′ είδε τον Ζίγκι να εκτινάσσεται στη δεξιά γωνία του και να αποκρούει με δυσκολία τη γυριστή κεφαλιά που έπιασε στην καρδιά της άμυνας της Γκάνας, για να είναι όμως εκείνος που βγήκε νικητής στις δύο επόμενες μονομαχίες του που ακολούθησαν με τον κίπερ της Νότιας Κορέας.

Στο 58ο λεπτό κινήθηκε πίσω από τον Σαλισού και με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Ζίγκι αξιοποιώντας ιδανικά σέντρα από τα αριστερά του Κανγκ-Ιν ενώ τρία λεπτά αργότερα σηκώθηκε εντυπωσιακά στο ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γκουέ-Σουνγκ και έγραψε το 2-2.

Ωστόσο οι μεγάλες συγκινήσεις στο ματς δεν είχαν τελειώσει εκεί, αφού ήταν η σειρά των φίλων της Γκάνας να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πανηγυρίσουν, με τους παίκτες του Ότο Άντο να τρυπούν την άμυνα της Νότιας Κορέας από τα αριστερά με τον Μενσά και τον Ινιάκι Γουίλιαμς να “πιάνει αέρα” αλλά τη μπάλα να φτάνει στον Κούντους που εκτέλεσε με συρτό αριστερό πλασέ τον Κιμ (2-3).

Η συνέχεια βρήκε το γήπεδο να… κατηφορίζει, με την Νότια Κορέα να πιέζει ασφυκτικά για την ισοφάριση και την Γκάνα να παίζει μαζική άμυνα, με τους παίκτες του Μπέντο να χάνουν σωρεία ευκαιριών και τους Αφρικανούς να αντέχουν, με τον Ζίγκι να κατεβάζει τα ρολά αλλά και τους συμπαίκτες του να προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια βάζοντας κόντρες και κάνοντας ουκ ολίγα τάκλιν αυτοθυσίας.

Το θρίλερ έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν ο διαιτητής έδειξε δέκα λεπτά καθυστερήσεων, με τον Τσο να έχει μάλιστα την ευκαιρία να γίνει ήρωας για την ομάδα του πετυχαίνοντας χατ-τρικ αλλά τον Ζίγκι να του στερεί τη χαρά με δύσκολη επέμβαση στο 90+4.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90′ Κουνγκ-Γον Γουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (78′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν (57′ Κανγκ-Ιν Λι), Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46′ Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78′ Οντόι), Σαλισού, Μενσά (88′ Μπάμπα), Αμαρτέι, Πάρτεϊ, Κουντούς (83′ Τζίκου), Σαμέντ, Τζόρνταν Αγιού (78′ Κέρεχ), Αντρέ Αγιού (78′ Σουλεμάνα), Γουίλιαμς

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από την ιστοσελίδα μας sport-fm.com.cy

Έναρξη αγώνα.

8‘ Σουτ του Γέονγκ εκτός περιοχής, ο Λάμπτει έβαλε το πόδι του για να κερδίσει κόρνερ η Νότια Κορέα.

10‘ Αρχίζει και παίρνει μέτρα η Νότια Κορέα και προσπαθεί να απειλήσει. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ βοηθάει στην ανάπτυξη.

18‘ Προσπαθεί να ισορροπήσει από την πλευρά της η Γκάνα, αλλά δεν μπορεί να πατήσει στην περιοχή της Γκάνας. Το ματς εξακολουθεί να μην έχει μεγάλη στιγμή.

21‘ Κίτρινη κάρτα στον Ντάνιελ Αμαρτέι.

24 ΓΚΟΛ για την Γκάνα! Η Γκάνα βρήκε δίχτυα. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, υπήρξε αδράνεια στην άμυνα της Κορέας που δεν έδιωξε και ο Σαλισού σκόραρε. Υπάρχει έλεγχος στο VAR για περίπτωση χεριού του Αγιού, χωρίς να διαπιστωθεί από τους διαιτητές παράβαση.

27‘ Κίτρινη κάρτα στον Γου Γιουνγκ Τζουνγκ.

34′ ΓΚΟΛ για την Γκάνα! Η Γκάνα αξιοποιεί πλήρως το μομέντουμ και βάζει δεύτερο γκολ. Ο Τζόρνταν Αγιού από τα αριστερά γέμισε στην περιοχή, καθώς είδε την κίνηση του Κούντους, με τον παίκτη του Άγιαξ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

45‘ Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ξεκίνησε το Β’ ημίχρονο.

50‘ Σουτ του Λάμπτεϊ, η μπάλα φεύγει άουτ.

53‘ O Γκουέ Σουνγκ Τσο ήταν αφύλακτος μέσα στην περιοχή και με μια γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα με κατεύθυνση προς τα δίχτυα όμως ο κίπερ της Γκάνας, Ζίγκι, εκτινάχτηκε στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε.

58′ ΓΚΟΛ για τη Νότια Κορέα! Με το που μπήκε στο ματς ο Κανγκ-Ιν, είχε συμμετοχή σε γκολ της Κορέας, αφού έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Τσο με υπέροχη κεφαλιά νίκησε τον Σαλισού και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζίγκι.

61′ ΓΚΟΛ για τη Νότια Κορέα! Ο Γκουέ-Σουνγκ δέχτηκε πάσα από τον Σον και πρόλαβε τη μπάλα πριν βγει κόρνερ για να κάνει τη σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Τσο να νικάει με κεφαλιά τον Μενσά και να ισοφαρίζει για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο. Απίστευτα πράγματα στο ματς και έχουμε ακόμα μισή ώρα μέχρι το φινάλε!

68′ ΓΚΟΛ για τη Γκάνα! Προβάδισμα ξανά για την Γκάνα που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Νότιας Κορέας και “χτύπησε” από τα αριστερά, με τον Μενσά να κάνει το γύρισμα, τον Ινιάκι Γουίλιαμς να αποτυγχάνει να κάνει το πλασέ πιάνοντας αέρα, και τον Κούντους να νικάει με αριστερό συρτό πλασέ τον αντίπαλο κίπερ.

73‘ Κίτρινη κάρτα στον Λάμπτεϊ.

77‘ Κίτρινη κάρτα στον Γιούνγκ Γκουόν Κιμ.

88‘ Η Νότια Κορέα πιέζει έντονα για την ισοφάριση, με την Γκάνα να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το 3-2. Τρομερό σασπένς στο φινάλε σε ένα απίστευτα συναρπαστικό ματς.

90‘ Δέκα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90+6‘ Η Νότια Κορέα έχει γεμίσει την αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, με τους Αφρικανούς να αμύνονται μαζικά εδώ και ώρα. Έχουμε ακόμα επτά λεπτά καθυστερήσεων, και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά!

Τέλος αγώνα!


ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Κιμ Μουν Χουάν, Μιν-Τζάε Κιμ (90+2′ Κιούνγκ Γουόν Κουόν), Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Γιν-Σου Κιμ, Ίνμπομ Χουάνγκ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ (79′ Ουί-Τζο Χουάνγκ), Τζανγκ-Χουν Κγουόν, Γου-Γιόνγκ Τζιόνγκ (46′ Σανγκ Χο Να), Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο.
ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Λάμπτεϊ (78′ Οντόι), Σαλισού, Μενσά, Αμαρτέι Ντάνιελ, Πάρτεϊ, Κούντους (83′ Τζίκου), Σαμέντ, Ζ. Αγιού (78′ Κιερέ), Α. Αγιού (78′ Σουλεμανά), Γουίλιαμς.
ΣΚΟΡΕΡ: 58′, 61′ Τσο / 24′ Σαλισού, 34′, 68′ Κούντους
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Γου Γιουνγκ Τζουνγκ, 77′ Γιούνγκ Γκουόν Κιμ / 21′ Αμαρτέι, 73′ Λάμπτεϊ
ΑΠΟΒΟΛΕΣ:
ΓΗΠΕΔΟ: «Education City Stadium»


btm