Το πράσινο φάντασμα στο ντέρμπι της Κυριακής έφερε μαύρα σύννεφα στο «τριφύλλι» με τον κόσμο να ασκεί έντονη κριτική για τη βαριά ήττα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ/Ένθετο SUPER SPORT)

Το πολυαναμενόμενο «αιώνιο» ντέρμπι, ο αγώνας που περιμένει πως και πως ο κόσμος πέρασε αφήνοντας πίσω του συντρίμμια στην Ομόνοια. Σε μια μάχη που θα έπρεπε να εμφανιστεί με το «μαχαίρι στα δόντια» κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, η ομάδα του Γιανίκ Φερέρα παραδόθηκε στις ορέξεις των αντιπάλων και έπεσε αμαχητί. Η ήττα με 4-0 τα λέει όλα, δε χρειάζεται ούτε λέξη παραπάνω για να καταλάβει κανείς τι έγινε στον αγώνα.

Δεν υπήρξε ούτε στιγμή στο παιχνίδι που οι πράσινοι να υπερείχαν των αντιπάλων και να επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ακόμα κι όταν έπαιζαν με 11 παίκτες μέχρι το 23 λεπτό, δεν έκαναν ούτε μια φορά αισθητή την παρουσία τους. Φαινόταν από χιλιόμετρα πως με τον τρόπο που έπαιζε η Ομόνοια πως δε θα είχε καμιά τύχη στον αγώνα. Έμοιαζε θέμα χρόνου πότε θα ερχόταν το πρώτο γκολ του ΑΠΟΕΛ. Η αποβολή του Λανγκ απλά βοήθησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τη διαφαινόμενη ήττα. Αν και κανείς δεν περίμενε η έκταση της ήττας να φτάσει τα τέσσερα γκολ και ουδείς περίμενε οι παίκτες να δείξουν σημάδια παραίτησης από ένα σημείο και έπειτα. Ειδικά μετά το 2-0, οι πράσινοι παρέδωσαν τα όπλα και απλά περίμεναν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή για να μπει ένα τέλος στον «εφιάλτη».
Η ήττα με τον τρόπο που ήρθε και το εύρος του σκορ σίγουρα αφήνουν ανεξίτηλες πληγές στην ομάδα και στον κόσμο που δε θα ξεχάσει μια τέτοια παταγώδη αποτυχία, ειδικά όταν έρχεται απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο. Για το τί έφταιξε και η Ομόνοια υπέστη μια από τις πιο βαριές ήττες της σε ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν πολλές ευθύνες τις οποίες πρέπει να αναλύσει το τεχνικό τιμ και δη ο Γιανίκ Φερέρα. Πάντως το «τριφύλλι» έμοιαζε με πράσινο φάντασμα στον αγώνα της Κυριακής, δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού και η ήττα ήρθε απολύτως δίκαια. Με εμφανίσεις σαν αυτή, θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια για να καταφέρει να μπει στην εξάδα.ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ