• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Θεοχάρους: «Ζάιρο και Βάλακαρι απέρριψαν προσφορές με υψηλότερα ποσά»
29/11/2022 12:28
Θεοχάρους: «Ζάιρο και Βάλακαρι απέρριψαν προσφορές με υψηλότερα ποσά»

Ο Γενικός Διευθυντής της Πάφος FC Χάρης Θεοχάρους μίλησε στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου.

Για τη ψεσινή ισοπαλία με τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (2-2): «Εν τέλει νομίζω είμαστε ευχαριστημένοι και πολύ πιο ευχαριστημένοι που έγινε ένα σπουδαίο παιχνίδι από δύο ομάδες που βρίσκονται δίκαια εκεί που βρίσκονται. Ένα καθαρό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες. Διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Δεν πιάσαμε μεγάλα στάνταρ απόδοσης όπως σε άλλα ματς, ίσως να φανήκαμε και τυχεροί σε κάποιες στιγμές. Η ισοπαλία μας ικανοποιεί».

Αν ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι: «Σίγουρα ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι. Πρώτη φορά δεχτήκαμε τόσες ευκαιρίες. Ο Άρης διαθέτει παίκτες με εκπληκτικά φυσικά προσόντα, με δύναμη και ταχύτητα. Έχουμε σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά, ίσως έχουμε καλύτερες ισορροπίες γενικά σε κάποια σημεία»

Για τον Ζάιρο: «Ευχάριστο γεγονός ότι η επάνοδος του αρχηγού μας συνδυάστηκε με γκολ. Πήρε το χρόνο που χρειαζόταν ο παίκτης. Είναι βαρόμετρο έστω κι αν είμαστε ομάδα συνόλου. Ευχόμαστε να παραμείνει υγιείς. Καλύψαμε επάξια την απουσία του σε κάποια παιχνίδια, αλλά φάνηκε η αξία του που μπήκε».

Για το γεγονός ότι φέτος ο Βραζιλιάνος παρουσιάζει τρομερή βελτίωση συγκριτικά με πέρυσι: «Πρώτα οφείλεται στο χρόνο προσαρμογής που χρειάζονται οι παίκτες. Στην Κύπρο δεν συνηθίζουμε να δίνουμε πίστωση χρόνου, εμείς το κάνουμε. Ειδικά στο θέμα των επιθετικών, χρειάζεται προσαρμογή και εμπιστοσύνη. Συνεχίζει από εκεί που έμεινε στα πλέι οφ της περσινής σεζόν».

Για τον κόσμο: «Η Πάφος FC μεγαλώνει πρώτα λόγω του κόσμου της. Αυτός ο κόσμος που κάνει sold out Δευτέρα ημέρα στη Λάρνακα, τα λέει όλα. Τα εντός έδρας παιχνίδια από την άλλη βλέπετε τι γίνεται. Μια ομάδα για να είναι μεγάλη χρειάζεται κόσμος. Από εκεί και πέρα, το ρόστερ και το προσωπικό γύρω από την ομάδα, τη μεγαλώνουν επίσης. Προσπάθεια όλων είναι να σκύβουμε κεφάλι και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχει μία πολύ οικογενειακή κατάσταση στην ομάδα. Εξαιρετικό προσωπικό στο αθλητικό κέντρο, στα γραφεία, στη ξενοδοχειακή μονάδα και λοιπά»

Για τη συνέχεια: «Το Σάββατο έχουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο που παίζει για τη ζωή του και όπως σε κάθε αγώνα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Θα περάσουμε δύσκολα. Θέλουμε να τελειώσουμε τον πρώτο γύρο με μία ιδανική συμμετοχή. Εκτός από τον Ναμ, οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή μας».

Για την ανανέωση συμβολαίου με τον Βάλακαρι και αυτήν του Ζάιρο που προηγήθηκε: «Μέσα στον Νοέμβριο, πριν καν από τα μέσα της σεζόν να έχει υπογράψει ένας παίκτης όπως ο Ζάιρο που ήταν Μήλον της Έριδος ακόμη και στην Κύπρο και λίγο μετά να γίνει το ίδιο και με τον Βάλακαρι είναι πολύ σημαντικό. Είχαμε πέντε προσφορές από ομάδες που ήθελαν τον ποδοσφαιριστή και με καλύτερους όρους. Θέλει να τελειώσει η φετινή σεζόν και θα δούμε τι θα γίνει. Ο κ. Νουμπόφ το χειρίστηκε προσωρινά έπεισε και τους δύο. Είναι μεγάλη υπόθεση που Νοέμβριο μήνα υπέγραψαν και οι δύο. Και οι δύο απέρριψαν πιο ακριβά συμβόλαια. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο η συμβολή του κ. Ρόμαν. Οι καταστάσεις γύρω στην ομάδα είναι τέτοιες που είναι ελκυστικές για κάθε ποδοσφαιριστή. Έχει τοποθετηθεί πολύ υψηλή ρήτρα στο συμβόλαιο και τον δύο».

Για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό: «Η ώρα 18:00 την Κυριακή. Περιμένουμε έγκριση από την ΚΟΠ και την ΕΠΟ και θα το ανακοινώσουμε».

Αν με τον νέο χρόνο θα αρχίσουν τα έργα με το ταρτάν του «Στέλιος Κυριακίδης» και τι έχει να πει για τις πρόσφατες αναφορές του Βουλευτή Χαράλαμπου Πάζαρου: «Εξαρτάται τι εννοούμε λέγοντας με το “νέο χρόνο”. Νέος χρόνος είναι και ο Δεκέμβριος του ’23 στην Κύπρο. Με όλο τον σεβασμό στον φίλο κ. Πάζαρο. Όλοι έχουν άποψη, αλλά κανένας δεν έχει άποψη. Το θέμα είναι τι θα κάνουμε για να βρεθεί μόνιμη λύση. Όχι μόνο να συζητάμε. Δεν αρχίσαμε το θέμα αυτό όταν έγινε γνωστό πως θα έχει δύο ομάδες η Πάφος στην Α’ Κατηγορία και θα το ξεκινήσουμε με το τέλος της σεζόν. Δεν βλέπω με αυτούς όλους να γίνεται εύκολα κάτι με το θέμα του γηπέδου στην Πάφο. Είναι όλα εκεί στο τραπέζι (σ.σ. όσον αφορά στην πρόταση των επενδυτών). Να δούμε πως θα πορευτούμε στη νέα χρονιά. Διότι αν τα αφήσουμε για τη νέα σεζόν τα έργα, σίγουρα δεν θα έχουμε γήπεδο. Για μένα η αρχή του χρόνου είναι η πρώτη του Ιούνη που τελειώνει το πρωτάθλημα. Αν γίνει Ιανουάριο θα είναι εγκληματικό. Δηλώνω πλήρη άγνοια αν έχουν υπόψη να διεξάγονται παράλληλα αγώνες με τα έργα».


btm