• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ουαλία-Αγγλία 0-3: Βρυχήθηκαν τα «λιοντάρια» και τώρα Σενεγάλη στους «16»! (VIDEO)
29/11/2022 22:55

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για την Αγγλία, η οποία αμφισβητήθηκε πολύ για 1,5 ημίχρονο, αλλά… βρυχήθηκε στην συνέχεια. Είχε για ηγέτη της τον Μάρκους Ράσφορντ, που σκόραρε δύο φορές, επικράτησε με 3-0 της Ουαλίας και «πέταξε» για τους «16», όπου και θα βρει στον δρόμο της την Σενεγάλη!

Δεν μπορεί να πει κανείς πως η Εθνική Αγγλίας εντυπωσίασε. Μπορεί να θεωρήσει όμως ως δεδομένο πως τα «τρία Λιοντάρια» έπεισαν και δικαίως πήραν την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από την 1η θέση του 2ου ομίλου!

Σε ένα ματς σχετικά ισορροπημένο στο πρώτο μέρος και με το 1-0 της Αμερικής να έχει κάνει την εμφάνισή του απέναντι στο Ιράν, το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανησύχησε, πράγμα απολύτως φυσιολογικό.

Είχε όμως αντίδραση, με τον Μάρκους Ράσφορντ να βγαίνει μπροστά και να αναδεικνύει για ποιον λόγο διεκδίκησε και κέρδισε θέση στην αρχική ενδεκάδα. Με δικό του φάουλ έγινε το 1-0 στο 50ο λεπτό και από εκεί και πέρα, το ματς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Ουαλούς να μην έχουν αντίδραση και τον Γκάρεθ Μπέιλ να έχει βγει από το ματς στο ημίχρονο.

Δύο λεπτά μετά, ο Φιλ Φόντεν αξιοποίησε την 3η ασίστ του Χάρι Κέιν σε ισάριθμα ματς και έκανε το 2-0, για να έρθει ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να «γράψει» ιστορία, όντας ο πρώτος παίκτης των «κόκκινων διαβόλων» που σκοράρει δις σε Μουντιάλ, μετά τον Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Ράσφορντ έκανε το 3-0, το σκορ δεν απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις στην καλή στιγμή του Μπέλιγχαμ στο 80’ και με τη νίκη της, η Αγγλία συνεχίζει εμφατικά στην επόμενη φάση. Όγδοη σερί νίκη επί της Ουαλίας, εξαιρετική απόδοση για ένα 20άλεπτο, πρόκριση στους «16» και τώρα… Σενεγάλη!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΥΑΛΙΑ (Ρομπ Πέιτζ): Γουόρντ, Μέπαμ, Ρόντον, Ντέιβις (59΄ Μορέλ), Αμπάντου, Ν. Γουίλιαμς (36΄ Ρόμπερτς), Άλεν (81΄ Κόλγουϊλ), Ράμσεϊ (46΄ Τζόνσον), Τζέιμς (77΄ Γουίλσον), Μπέιλ, Μουρ.
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (57΄ Αλεξάντερ Αρνολντ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο (65΄ Τρίπιερ), Ράις (58΄ Φίλιπς), Χέντερσον, Μπέλιγχαμ, Φόντεν, Ράσφορντ (76΄ Γκρίλις), Κέιν (58΄ Γουίλσον) 
Σκόρερ: 50′ Ράσφορντ, 52′ Φόντεν, 68′ Ράσφορντ
Κίτρινες: Τζέιμς, Ράμσεϊ
Αποβολές: -/-
Γήπεδο: Al Thumama Stadium

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

10′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αγγλία. Ο Ράσφορντ βρέθηκε φάτσα με τον Γουόρντ (από εξαιρετική κάθετη του Κέιν) που του είπε “όχι”

19′ Κεφαλιά του Μαγκουάιρ από γέμισμα του Σο, η μπάλα πέρασε εκτός.

22′ Γύρισμα του Χέντερσον, έδιωξε ο Μεφάμ.

38′ Ευκαιρία για την Αγγλία. Μετά από συνεργασία Μπέλιγχαμ και Ράις, ο Φόντεν έπιασε το σουτ σχεδόν από το ύψος του πέναλτι, έχοντας σώματα μπροστά του και αστόχησε.

39′ Γυριστό σουτ του Ράσφορντ, η μπάλα πέρασε εκτός.

45+4′ Κεφαλιά του Στόουνς, μπλόκαρε ο Γουόρντ.

45+5′ Απειλεί η Ουαλία. Στην πρώτη φορά που βγήκε μπροστά, έπιασε δυνατό σουτ ο Άλεν και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

45+7′ Τέλος ημιχρόνου.

46′ Έναρξη στο β’ μέρος!

50′ ΓΚΟΛ η Αγγλία! Ο Ράσφορντ εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με πολύ δυνατό χτύπημα. Βοήθησε και ο Μαγκουάιρ, ο οποίος ήταν στο τείχος, καθώς έσκυψε την κατάλληλη στιγμή με αποτέλεσμα να κάνει δύσκολη τη ζωή του αντίπαλου τερματοφύλακα.

52′ ΓΚΟΛ η Αγγλία! Ο Κέιν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Φόντεν εκτέλεσε από κοντά.

56′ Απειλεί η Ουαλία. Ο Μουρ έκανε κακό σουτ αλλά ο Μαγκουάιρ έβαλε το κεφάλι του και άγχωσε τον Πίκφορντ.

68′ ΓΚΟΛ η Αγγλία! Σκόρερ ο Ράσφορντ που έκανε εξαιρετική κίνηση και «τρύπησε» τον Γουόρντ, αφού πρώτα άδειασε τον Ρόμπερτς.

72′ Μεγάλη ευκαιρία από την Αγγλία. Ο Ράσφορντ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής και εκτέλεσε, αλλά ο Γουόρντ προστάτεψε την κλειστή του γωνία και στέρησε στον άσο της Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ το χατ-τρικ.

84′ Πολύ άστοχο σουτ του Κόλγουιλ για την Ουαλία.

90+2′ Άστοχος ο Στόουνς από κοντά.

90+4′ Τέλος αγώνα. Η Αγγλία εξασφαλίζει την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ ως πρώτη από τον 2ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τη Σενεγάλη που τερμάτισε 2η στον 1ο όμιλο.


btm