• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κροατία-Βέλγιο 0-0: «Χ»άθηκε μία γενιά – Πρόκριση για τους «φλογερούς» (ΒΙΝΤΕΟ)
01/12/2022 18:54
Κροατία-Βέλγιο 0-0: «Χ»άθηκε μία γενιά – Πρόκριση για τους «φλογερούς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κροατία έμεινε στο 0-0 με το Βέλγιο, αλλά η ισοπαλία ήταν αρκετή για να τη στείλει στα νοκ άουτ από τη 2η θέση του 6ου ομίλου και να αφήσει εκτός συνέχειας τους «κόκκινους διαβόλους».

Τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες έχασε ο Ρομέλου Λουκάκου στο δεύτερο ημίχρονο. Η Κροατία κράτησε το Βέλγιο από κάτω στη βαθμολογία του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022 με το 0-0 στην Αλ Ραγιάν και πήρε την πρόκριση στα νοκ άουτ πίσω από το Μαρόκο.

TΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:

Με καλή απόδοση και αρκετές ευκαιρίες, οι φιναλίστ του προηγούμενου τουρνουά απειλήθηκαν μόνο από τον Ρομέλου Λουκάκου στο 2ο ημίχρονο που σπατάλησε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και πλέον κοιτάζουν τον επόμενο αντίπαλο που θα προκύψει από τη 2η θέση του 5ου ομίλου το βράδυ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποχωρούν δίκαια από το θεσμό, πιθανόν σε ένα τέλος εποχής της «χρυσής γενιάς» τους.

Η Κροατία δεν άλλαξε σε σχέση με τον Καναδά ως ομάδα που κερδίζει, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αναγκαστικά άλλαξε, ύστερα από την ήττα από το Μαρόκο. Οι αδερφοί Αζάρ έμειναν στον πάγκο, όπως και ο Μισί Μπατσουαγί με τον Αμαντού Ονανά. Μόλις στο 10ο δευτερόλεπτο ο Ίβαν Πέρισιτς απείλησε με σουτ την εστία του Τιμπό Κουρτουά, όμως τα επόμενα λεπτά ανήκαν στους “κόκκινους διαβόλους” και κυρίως στις γρήγορες επιθέσεις τους που εκμεταλλεύονταν την άμυνα με κενά των Κροατών.

Ο Γιανίκ Καράσκο και ο Ντρις Μέρτενς είχαν δύο καλές στιγμές, μέχρι τη φάση του 18′, που σημάδεψε τον αγώνα. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε πάτημα του Αντρέι Κράμαριτς, όμως στη συνέχεια κλήθηκε να δει τη φάση από τη σκοπιά του οφσάιντ. Έκρινε ότι ο Ντέγιαν Λόβρεν που συμμετείχε στη φάση επηρέασε τον αντίπαλό του κι έτσι άλλαξε απόφαση.

Το 0-0 διατηρήθηκε, αλλά οι Κροάτες άρχισαν να περιορίζουν τους Βέλγους στο γήπεδό τους, ψάχνοντας με κάθε τρόπο το 1-0. Εξάλλου, το Μαρόκο είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων απέναντι στον Καναδά, σκορ που δεν ευνοούσε κάποια από τις δύο ομάδες στο “Αχμάντ μπιν Αλί”.

Στην ανάπαυλα, ο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη τον Ρομέλου Λουκάκου, όμως οι Κροάτες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και να εκτελούν μέσα από την περιοχή. Ο Τιμπό Κουρτουά κράτησε το μηδέν και έδωσε τη σκυτάλη στον επιθετικό της Ίντερ, που την… έχασε μέσα από το χέρι του. Απέτυχε δύο φορές σε κενή εστία μέσα σε δύο λεπτά, πρώτα με σουτ στο δοκάρι κι ύστερα με κεφαλιά ψηλά κι ενώ ο (κακός) Ντόμινικ Λιβάκοβιτς είχε εξουδετερωθεί.

Οι ευκαιρίες του Βελγίου ισορρόπησαν την εικόνα του αγώνα και άνοιξαν τον ρυθμό, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να αποσύρει τον Μάρκο Λιβάγια και να βάζει τον Μπρούνο Πέτκοβιτς, αφού ο πρώην επιθετικός της ΑΕΚ δεν έπιασε την ίδια απόδοση με το παιχνίδι κόντρα στον Καναδά.

Οι Κροάτες δοκίμασαν σε δύο περιπτώσεις τα αντανακλαστικά του Κουρτουά, όμως οι Βέλγοι πήραν τα “ηνία” στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ψάχνοντας το γκολ πρόκρισης. Θα το έβρισκαν αν ο Λουκάκου δεν αποτύγχανε από τη μικρή περιοχή δύο φορές, σε ακόμα δύο τεράστιες ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Ο Λουκάκου ήταν ο μοιραίος του Βελγίου, που αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς (90+2′ Μάγερ), Κράμαριτς (64′ Πάσαλιτς), Λιβάγια (64′ Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Ντεντόνκερ (72′ Τίλεμανς), Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ (87′ Ε. Αζάρ), Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Καστάνιε, Τροσάρ, Μέρτενς (46′ Λουκάκου), Καράσκο (72′ Ντοκού)

ΤΟ LIVE:

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα.
2΄: Ευκαιρία για Κροατία: Σουτ του Πέρισιτς άουτ, πρώτη καλή στιγμή για τους φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ.
10΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 0-0.
11΄: Ευκαιρία για Βέλγιο: Κάθετη του Μενιέ, ο Μέρτενς δίνει στον Καράσκο, ο οποίος σουτάρει και παίρνει κόρνερ. Πέρασε δίχως κάτι το ιδιαίτερο.
14΄: Ευκαιρία για Βέλγιο: Κουβάλησε μπάλα ο Ντε Μπρόινε, μοίρασε στον Μέρτενς εκείνος σούταρε και η μπάλα πέρασε εκτός.
17΄: ΣΧΟΛΙΟ: Δόθηκε πέναλτι στην Κροατία, όμως στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε οφσάιντ.
32΄: Ευκαιρία για Κροατία: Σέντρα του Σόσα, κεφαλιά Λιβάγια, άουτ η μπάλα.
37΄: ΣΧΟΛΙΟ: Σε αργό ρυθμό η ανάπτυξη των Βέλγων, δε μας έχουν δείξει κάτι περισσότερο σε αυτό το τουρνουά.
44΄: Ευκαιρία για Κροατία: Σουτ του Σόσα, άουτ.
45΄: Τέσσερα λεπτά έξτρα χρόνος.
45+: Ευκαιρία για Κροατία: Υπέροχη σέντρα του Κράμαριτς, τόσο ο Πέρισιτς όσο και ο Γιουράνοβιτς δεν μπορούν να σκοράρουν.
ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους.
49΄: Ευκαιρία για Βέλγιο: Κεφαλιά του Λουκάκου, στα χέρια του Λιβάκοβιτς η μπάλα. Ο φορ της Ίντερ μπήκε για να κάνει τη διαφορά.
50΄: Ευκαιρία για Κροατία: Πλασέ του Κόβατσιτς, διώχνει ο Κουρτουά, πέρασε η φάση.
53΄: Ευκαιρία για Κροατία: Ο Λιβάγια, στρώνει στον Μπρόζοβιτς, εκείνος κάνει ένα σουτ, διώχνει μακριά ο Κουρτουά.
54΄: Ευκαιρία για Κροατία: Σουτ του Μόντριτς, νέα απόκρουση του Κουρτουά.
60΄: ΔΟΚΑΡΙ για Βέλγιο: Ο Ντε Μπρούινε δίνει στον Καράσκο, η άμυνα διώχνει τη μπάλα, εκείνη φτάνει στον Λουκάκου, ο οποίος με σουτ βολίδα στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.
65΄: Ευκαιρία για Κροατία: Γύρισμα του Σόσα, μαζεύει ο Κουρτουά.
86΄: Παραμένει το 0-0, το Βέλγιο πιέζει για κάποιο τέρμα.
90΄: Ευκαιρία για Βέλγιο: Ο Ντοκού, δίνει στον Αζάρ, εκείνος βρίσκει τον Λουκάκου, ο οποίος με το στήθος στέλνει τη μπάλα πάνω στον Λιβάκοβιτς.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κροατία (Ζ. Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Κόβατσιτς, Κράμαριτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Λιβάγια, Σόσα, Γκβάρντιολ, Γιουράνοβιτς.

Βέλγιο (Ρ. Μαρτίνες): Κουρτουά, Καστάνιε, Αλντεβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντεντόνκερμ, Μενιέ, Βίτσελ, Τροσάρ, Μέρτενς, Καράσκο, Ντε Μπρόινε.

Σκόρερ: -/-

Κίτρινες: -/Ντεντονκέρ.

Αποβολές: -/-.

Γήπεδο: Ahmad bin Ali Stadium.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Μουντιάλ 2022, Κροατία - Βέλγιο 0-0: Πρόκριση για τους φιναλίστ απέναντι στο μοιραίο Λουκάκου


btm