• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η τεσσάρα δεν ήταν αρκετή!
01/12/2022 23:00
Η τεσσάρα δεν ήταν αρκετή!

Η Γερμανία επικράτησε 4-2 της Κόστα Ρίκα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τη Μάνσαφτ, καθώς μετά από τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας, αποκλείστηκε από τους ομίλους για δεύτερο σερί Μουντιάλ.

Η Γερμανία έστω και δύσκολα πήρε τη νίκη απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Η Μάνσταφτ επικράτησε 4-2 της ομάδας της Κεντρικής Αμερικής και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο.

Μουντιάλ 2022, Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4: Η τεσσάρα δεν ήταν αρκετή, καταστροφικός δεύτερος σερί αποκλεισμός στους ομίλους
Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για την πρόκριση. Η Ιαπωνία στο άλλο παιχνίδι επικράτησε 2-1 της Ισπανίας και έτσι η Γερμανία έμεινε στην τρίτη θέση πίσω από τους ρόχος και τους μπλε σαμουράι.

Το ματς

Η Γερμανία μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά αναζητώντας το γκολ που θα της “λύσει” τα πόδια. Απείλησε με Μουζιάλα και Μίλερ, ενώ στο 10ο λεπτό η Μάνσαφτ απέκτησε το προβάδισμα. Ο Ράουμ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, η Γκνάμπρι πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0.

Η ομάδα του Φλικ συνέχιζε να κυριαρχεί, με τον Γκορέτσκα στο 15′ να χάνει σημαντική στιγμή. Η Γερμανία είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες ωστόσο πότε ήταν άστοχη, πότε ο Νάβας ήταν σωτήριος με τις επεμβάσεις του. Στο 43′ λίγο έλειψε η Κόστα Ρίκα να ισοφαρίσει.

Ο Φούλερ εκμεταλλεύτηκε λάθος από τους Ρίντιγκερ και Ράουμ, πάτησε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Νόιερ απέκρουσε. Έτσι το 1-0 έμεινε έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Γερμανία στο δεύτερο μέρος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να γίνει απειλητική. Η Κόστα Ρίκα το εκμεταλλεύτηκε αυτό και έφτασε στην ισοφάριση. Έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά, ο Κάμπελ πήρε πρώτη κεφαλιά, απέκρουσε ο Νόιερ, ο Τεχέδα πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Η Μάνσαφτ προσπάθησε να απαντήσιε άμεσα και μάλιστα είχε δύο δοκάρια με τον Μουσιάλα στο 61′ και στο 67′, όπως και άλλες καλές στιγμές με τον Μίλερ και τον Ρίντιγκερ. Στο 70′ η Κόστα Ρίκα έκανε την προσωρινή ανατροπή. Μετά από γέμισμα του Κάμπελ στην περιοχή χρειάστηκαν δύο κεφαλιές, ώστε ο Βάργκας με προβολή μπροστά από τον Νόιερ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χάβερτς έφερε ξανά ισορροπία στο παιχνίδι και τη Γερμανία να βρίσκεται σε διαδικασία κυνηγιού. Στο 76′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φίλκρουγκ να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Νάβας.

Η Γερμανία μπόρεσε να πάρει τη νίκη. Στο 85′ ο Γκνάμπρι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Χάβερτς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-2. Στο 90+1′ ο Φίλκρουγκ ανέβασε τον δείκτη του σκορ, με το γκολ αρχικά να ακυρώνεται, αλλά να μετράει με το VAR.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ, Μπόρχες, Τεχέδα, Οβιέδο, Αγκιλέρα, Κάμπελ, Βενέγας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Γκιντογκάν, Γκορέτσκα, Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα:

Έναρξη αγώνα.

8‘ Η Γερμανία έχει πολύ δυνατά, ψάχνει το γκολ από νωρίς.

10′ ΓΚΟΛ για την Γερμανία! Η Γερμανία μπαίνει μπροστά στο σκορ. Ο Ράουμ έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, η Γκνάμπρι πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι για το 1-0.

15‘ Καλή στιγμή για τη Γερμανία. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά, ο Γκορέτσκα πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά απέκρουσε ο Νάβας.

21‘ Κεφαλιά από τον Μίλερ, μπλόκαρε εύκολα ο Νάβας.

35‘ Μακρινό σουτ του Κίμιχ από τα δεξιά, ο Νάβας χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να μπλοκάρει.

40‘ Καλή στιγμή για τη Γερμανία. Ο Γκνάμπρι από τα αριστερά γύρισε το σώμα του, έκανε το σουτ, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νάβας.

43‘ Λάθος από τον Ρίντιγκερ και τον Ράουμ, ο Φούλερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, όμως ο Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ.

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ξεκίνησε το Β’ μέρος.

Ισοφάρισε η Ιαπωνία και η βαθμολογία γίνεται ως εξής:
1. Ισπανία 5 (+7)
2. Ιαπωνία 4 (0)
3. Γερμανία 4 (0)
4. Κόστα Ρίκα 3 (-7)

Η Γερμανία χρειάζεται έστω ένα γκολ για να μπορεί να βάλει κάτω της την Ιαπωνία, η οποία με το 1-1 είναι στη δεύτερη θέση.

Δεύτερο γκολ για την Ιαπωνία και τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους Γερμανούς!

1. Ιαπωνία 6 (+1)
2. Ισπανία 4 (+6)
3. Γερμανία 4 (0)
4. Κόστα Ρίκα 3 (-7)

56‘ Τώρα η Γερμανία είναι ισόβαθμη με την Ισπανία, χρειάζεται άλλα επτά γκολ για να περάσει!

58′ ΓΚΟΛ για την Κόστα Ρίκα! Ο Τεχέδα ισοφαρίζει!

61‘ Το σουτ του Μουζιάλα από τα δεξιά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για τη Γερμανία.

Η βαθμολογία μετά την ισοφάριση της Κόστα Ρίκα:

  1. Ιαπωνία 6 (1)
  2. Ισπανία 4 (+6)
  3. Κόστα Ρίκα 4 (-6)
  4. Γερμανία 2 (-1)

62‘ Άστοχος ο Ρίντιγκερ από κοντά, έπειτα από ένα γύρισμα από τα δεξιά.

67‘ Δεύτερο δοκάρι για τη Γερμανία, έπειτα από σουτ του Μουζιάλα εκτός περιοχής.

70′ ΓΚΟΛ για την Κόστα Ρίκα! Η Κόστα Ρίκα κάνει την ανατροπή. Έπειτα από γέμισμα του Κάμπελ στην περιοχή χρειάστηκαν δύο κεφαλιές, ώστε ο Βάργκας με προβολή μπροστά από τον Νόιερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αδιανόητα πράγματα! Αυτή τη στιγμή μένουν εκτός Γερμανία και Ισπανία!

  1. Ιαπωνία 6 (1)
  2. Κόστα Ρίκα 6 (-5)
  3. Ισπανία 4 (+6)
  4. Γερμανία 1 (-2)

73′ ΓΚΟΛ για την Γερμανία! Η Γερμανία απαντάει άμεσα. Φάση διαρκείας ο Χάβερτς πήρε την μπάλα και σούταρε για το 2-2.

76‘ Τεράστια ευκαιρία για την Γερμανία που έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πάσα στον κενό χώρο στον Σανέ, αυτός περνάει στον Φίλκρουγκ, κάνει δυνατό πλασέ όμως ο Νάβας έκανε την απόκρουση του αγώνα!

85′ ΓΚΟΛ για την Γερμανία! Η Γερμανία περνάει μπροστά στο σκορ. Ο Γκνάμπρι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Χάβερτς με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 3-2.

Τα δεδομένα στον όμιλο δεν αλλάζουν με αυτό το γκολ.

1. Ιαπωνία 6 (+1)
2. Ισπανία 4 (+6)
3. Γερμανία 4 (0)
4. Κόστα Ρίκα 3 (-7)

87‘ H Γερμανία χρειάζεται ένα γκολ από την Ισπανία απέναντι στην Ιαπωνία, ώστε να ανέβει εκείνη στη δεύτερη θέση.

89′ ΓΚΟΛ από τον Φίλκρουγκ! Η Γερμανία βρίσκει δίχτυα με τον Φίλκρουγκ. Αρχικά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, όμως τελικά μετά από εξέταση στο VAR το 4-2 έγινε.

90‘ Δέκα λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

Τέλος αγώνα. Η Γερμανία μένει εκτός συνέχειας.



Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ντουάρτε, Γουόστον, Βάργκας, Φούλερ, Μπόρχες, Τεχέδα, Οβιέδο, Αγκιλέρα, Κάμπελ, Βενέγας

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Ζίλε, Ρίντιγκερ, Ράουμ, Γκιντογκάν, Γκορέτσκα, Γκναμπρί, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ


btm