Ο Υπεύθυνος του Γραφείου Επικοινωνίας της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» με τον Μάκη Νικολάου.

Αναλυτικά:

Για την επιστολή: «Υπήρξαν επεισόδια στην τελευταία αγωνιστική. Πρώτη αποστολή έγινε 1/11 προς την ΚΟΠ για ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και Νέα Σαλαμίνα. Ακολούθησε στις 15/11 δεύτερη επιστολή για τους οπαδούς της ΑΕΛ και η τρίτη χθες, που αφορά Ομόνοια, ΑΕΚ και Ανόρθωση».

Αν υπήρξαν συλλήψεις: «Διερευνώνται οι υποθέσεις, υπήρξαν συλλήψεις, αλλά δεν έχω ακριβώς τα στοιχεία μου. Φέτος έχουμε προχωρήσει σε 33 συλλήψεις, υπήρξαν και καταδίκες. Δύο οπαδοί της Πάφου έχουν καταδικαστεί σήμερα με ποσό 500 ευρώ πρόστιμο και 6 μήνες εκτός γηπέδων. Την ώρα των αγώνων θα πρέπει να βρίσκονται στον Αστυνομικό σταθμό, καθ όλη την διάρκεια του αγώνα».

Για την απαγόρευση οπαδών: «Έχουμε σταθερή θέση στην εφαρμογή του Νόμου, όμως η ΚΟΠ θα πρέπει να το εφαρμόσει. Η πρότασή μας αφορούσε για περιορισμένο χρονικό διάστημα».

Γιατί δεν μπορούν να σταματήσουν τους λίγους που κάνουν τα επεισόδια: «Πέρα του εσωτερικού των σταδίων, επεισόδια γίνονται και έξω από αυτά και σε αποστάσεις. Αντιλαμβάνεστε πως οπαδοί που ταξιδεύουν από τη μία πόλη στην άλλη μπορεί να σταματήσουν στον δρόμο και να προκαλέσουν επεισόδια. Είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε. Άλλο θέμα είναι ο πετροβολισμός μέσα στη νύχτα σε οχήματα. Σε όλα αυτά η Αστυνομία προσπαθεί μόνη της, δεν έχει βοήθεια από πουθενά. Η εισήγησή μας για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών αφορά την πρόληψη επεισοδίων».

Αν έχει απαντήσει η ΚΟΠ σε κάποια από τις αποστολές της: «Δεν υπήρξε καμία απάντηση».

Αν δεν δεχτεί η ΚΟΠ, τι θα συμβεί: «Αν δεν προχωρήσει η Αστυνομία στην εφαρμογή του Άρθρου, ως Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Για την συνάντηση με την Επιτροπή Δεοντολογίας: «Η συνάντηση ήταν περισσότερο για την συνεργασία των δύο πλευρών. Πως θα γίνονται κάποιες διαδικασίες. Τα τυπικά θέματα συζητήθηκαν».

Για το γήπεδο της Λεμεσού: «Η Αστυνομία προβαίνει σε ελέγχους και εισηγήσεις για την ασφάλεια του κάθε σταδίου. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση η Αστυνομία έχει υποβάλλει κάποιες εισηγήσεις. Πρέπει να βρισκόμαστε εκεί όταν γίνουν οι αγώνες για την

Για τον Φλορέσκου: «Το έχουμε δει και εμείς σε δημοσιεύματα, ήδη αυτόβουλος προσπαθούμε να εντοπίσουμε τον ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στο εξωτερικό, ώστε να προχωρήσουμε σε λήψη κατάθεσης. Χρειάζεται κατάθεση για να προχωρήσουμε σε διερεύνηση».ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ