• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Απόλλων: Για την ώρα… ανεξεταστέοι!
02/12/2022 09:35
Απόλλων: Για την ώρα… ανεξεταστέοι!

Για την ώρα οι περισσότεροι παίκτες του Απόλλωνα μένουν… ανεξεταστέοι!

Μηδαμινή η προσφορά των παικτών που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στον Απόλλωνα ενώ ούτε αυτοί του περσινού βασικού κορμού απέδωσαν τα ουσιώδη.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ/Ένθετο SUPER SPORT)

Ο εντοπισμός των αιτιών όσον αφορά την απρόσμενα άσχημη συγκομιδή και πορεία του Απόλλωνα στο φετινό πρωτάθλημα, δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση με την προσπάθεια να βρει κανείς «ψύλλους στ’ άχυρα». Είναι οφθαλμοφανείς οι λόγοι.

Αποδόθηκαν ευθύνες σε τεχνική ηγεσία (Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, Νταβίδ Καταλά) και κυρίως στη διοίκηση και στον Πέτρο Κονναφή ο οποίος εδώ και χρόνια ήταν η «κεφαλή» όσον αφορά τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό του ρόστερ (πιο απλά… για τις προσθαφαιρέσεις). Απολύθηκαν ο Γερμανός κι ο Ισπανός τεχνικός, ο Κονναφής παραιτήθηκε και στην ομάδα της Λεμεσού εν μέρει παραδέχονται ότι δυσκόλεψε πάρα πολύ η προσπάθεια, ωστόσο τονίζουν ότι δεν θα τα παρατήσει ο Απόλλωνας ενόψει της συνέχειας και υπάρχουν στόχοι να διεκδικήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Δεν έγινε ομαδούλα

Πώς το εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου Φανούριος Κωνσταντίνου προσφάτως σε ραδιοφωνικές του τοποθετήσεις; Κάπως έτσι: «Αν υπάρχει μια ομάδα που δεν πέρασε κρίση αυτά τα δέκα χρόνια είναι ο Απόλλωνας. Δεν έγινε ξαφνικά ομαδούλα ο Απόλλωνας. Απλά περνά μια αγωνιστική κρίση και πρέπει να είμαστε δίπλα του και να έχει στήριξη για να επανέλθει. Δεν μας φοβίζει το -10 από την κορυφή, μας προβληματίζει το ότι ο Απόλλωνας δεν σκοράρει. Υπάρχει και το πρόβλημα της ψυχολογίας. Επαναλαμβάνω ότι γνωρίζουμε ότι κάναμε λάθη, υπάρχουν αδυναμίες αλλά και την ίδια ώρα υπάρχουν τρομερές ικανότητες γι’ αυτό ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα του. Ο Απόλλωνας δεν είναι τυχαία ομάδα. Δεν είναι looser, είναι νικητής και θα ορθοποδήσουμε».

Η… επιβεβαίωση

Πάντως, η επιβεβαίωση ότι δεν έγινε ορθός προγραμματισμός το περασμένο καλοκαίρι κι ενώ υπήρχαν όλα τα εφόδια για να πετύχει στο θέμα των μετεγγραφών ο Απόλλωνας, «πηγάζει» και από τη μηδαμινή ή ελάχιστη προσφορά όλων των νεοφερμένων παικτών, συν αυτών που αποκτήθηκαν / εγγράφηκαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Μηδαμινή προσφορά

Έχουμε και λέμε: Οι Ματιέ Πεϊμπέρν, Ελ-Χατζί Μπα, Ίντο Σαχάρ άφησαν κάποιες θετικές εντυπώσεις όσο αγωνίστηκαν. Στην πορεία ο Γάλλος στόπερ και ο Μαυριτανός τραυματίστηκαν, με τον δεύτερο μάλιστα να μένει και εκτός ρόστερ μέχρι τον Ιανουάριο. Ο νεαρός δε, Ισραηλινός, παρουσίασε πτώση στα τελευταία παιχνίδια που αγωνίστηκε και πλέον δεν τυγχάνει ανάλογης εμπιστοσύνης όπως αυτήν που του έδειχνε η τεχνική ηγεσία στα πρώτα του παιχνίδια. Ο Εουκλίδες Καμπράλ, ο οποίος προσφάτως διέπραξε και πειθαρχικό παράπτωμα (μαζί με τους Πατρίκ Γιόστεν και Ερβίν Ονγκεντά) ήταν του ύψους και του βάθους. Περισσότερο του βάθους όμως… Ο Γιόστεν δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση εξτρέμ πρωτοκλασάτο ενώ αξιόπιστες λύσεις τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό από το συνολικό χρόνο που είχαν, αποδείχθηκαν οι Φέλιξ Βα και Παναγιώτης Αρτυματάς.

Μηδαμινή είναι και η προσφορά των Εζίκιελ Χέντι, Δημήτρη Πινακά και Χοσέ Ρέθιο. Ο Νιγηριανός στράικερ και ο Ισπανός μέσος έδειξαν κάποια στοιχεία της κλάσης τους, αλλά ως εκεί… Οι δε τερματοφύλακες Γιώργος Λοΐζου και Κάρλος Πεϊσότο, πέραν από διτέρματα και φιλικά, δεν κατέγραψαν άλλη συμμετοχή.

Ούτε οι… περσινοί

Συμπεριλαμβανομένης και της… πτώσης στην απόδοση παικτών του περσινού βασικού κορμού, συγκριτικά με την προηγούμενη σεζόν, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οι παίκτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (νέοι-παλιοί), κινδυνεύουν να μείνουν «ανεξεταστέοι» βάσει πάντοτε της δυναμικής η οποία δημιουργήθηκε από πέρυσι και των υψηλών στόχων.

Καταληκτικά: Θα χρειαστεί να αλλάξουν πάρα πολλά για να γιγαντωθεί εκ νέου ο Απόλλωνας μέσα στο γήπεδο και να εντοπίσει το… φως στην άκρη του τούνελ της αποτυχίας και να εξέλθει από αυτό, προσπαθώντας να μην μείνει από νωρίς εκτός διακρίσεων. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι ο φετινός Χειμώνας περιλαμβάνει και τον νοκ-άουτ αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΛ.


btm