• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΕΝΠ – ΑΕΚ 0-2: Με… υπογραφή Ίβηρων στη 2η θέση (video)
02/12/2022 20:58
ΕΝΠ – ΑΕΚ 0-2: Με… υπογραφή Ίβηρων στη 2η θέση (video)

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει τη πέμπτη σερί της νίκη στο πρωτάθλημα, αφού ούτε η ΕΝΠ στάθηκε ικανή να σταματήσει τους Λαρνακείς. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής και τελευταίας για τον α’ γύρο, οι κιτρινοπράσινοι χωρίς να… σπαταλήσουν πολλές δυνάμεις, επικράτησαν με 2-0 των βυσσινί στο «Τάσος Μάρκου», χάρις σε τέρμα των Λόπες (29’) και Σανχούρχο (68’).

Με αυτή της την επιτυχία, η ΑΕΚ σκαρφάλωσε προσωρινά στη 2η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο Πάφος FC και ασφαλώς οι κιτρινοπράσινοι περιμένουν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής για να δουν κατά πόσο θα μείνει εκεί ή αν θα ακολουθήσουν οι ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω. Ποτέ προηγουμένως δεν πέτυχε τόσες μαζεμένες νίκης η ομάδα του Χοσέ Λουίς Όλτρα.

Από την άλλη, οι Παραλιμνίτες παραμένουν στους ένδεκα πόντους, αλλά λόγω της νίκης της Δόξας υστερούν βαθμολογικά και οπισθοχώρησαν στην επικίνδυνη ζώνη όντες 12οι στον πίνακα, επειδή ηττήθηκαν από την προσφυγική ομάδα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΕΝΠ (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς, Κοτσώνης (78′ Κορσιά), Ντα Σίλβα, Εμάν, Ντρέκσα (35′ Κολωνιάς), Λουσέρο, Βούκσεβιτς, Κωνσταντίνου (78′ Γαβριήλ), Ντιαβαρά, Μέιρα (78′ Μαυρουδής), Βουτσένοβιτς (60′ Λαμί).

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (84′ Γκαρθία), Φαράζ (73′ Κάσας), Σανχούρχο (88′ Χριστοφόρου), Πέρε Πονς, Γκιούρτσο, Τρισκόφσκι (73′ Μάμας), Λόπες (84′ Ρόμο).

Γήπεδο: «Τάσος Μάρκου».

Σκόρερ: 29′ Λόπες, 68′ Σανχούρχο.

Κίτρινες: 45′ + 1 Βουτσένοβιτς (3η) / 41′ Γκονθάλεθ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Βοηθοί – Τέταρτος: Μάριος Δημητριάδης (α’), Αδάμος Βασιλείου (β’) – Μάριος Αντωνίου.

VAR – AVAR: Κυριάκος Αθανασίου – Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Σοφία Καραγιώργη.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

1′ Άρχισε ο αγώνας!

20′ Χωρίς μεγάλη φάση μέχρι στιγμής. Κατοχή μπάλας υπέρ της ΑΕΚ.

24′ Σέντρα του Ροσάλες από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τρισκόφσκι που από καλή θέση έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ.

28′ Πρώτη μεγάλη φάση. Ο Βουτσένοβιτς με συρτό διαγώνιο σουτ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

29′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ο Λόπες από κοντά άνοιξε το σκορ. Μετά από σέντρα του Φαράζ από δεξιά, ο Τρισκόφσκι πήρε την κεφαλιά ο Κόστιτς απέκρουσε εντυπωσιακά και ο Πορτογάλος επιθετικός με ανάποδο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

40′ Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι κατέβασε ωραία και βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς, το σουτ του όμως ήταν αδύνατο. Μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Παραλιμνίου.

45′ + 3 Τέλος πρώτου μέρους.

46′ Έναρξη δευτέρου μέρους.

51′ Διπλή χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Μετά από γύρισμα του Ροσάλες, οι Τρισκόφσκι και Λόπες δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα. Και αφού πήγε παράλληλα, ο Εγγλέζου που έγινε αποδέκτης, έκανε την μπαλιά και ο Ροσάλες που σούτερα στην κίνηση, αστόχησε.

53′ Έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι από την ΕΝΠ μετά από μαρκάρισμα του Πέρε Πονς στον Κωνσταντίνου. Διαιτητής (Αργυρού) και VAR (Αθανασίου) συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

54′ Μακρινό σουτ του Βούκσεβιτς, πολύ έξω.

62′ Γυριστό σουτ του Τρισκόφσκι, λίγο έξω.

65′ Σέντρα-σουτ του Ντιαβαρά από πλάγια θέση στην περιοχή, μπλόκαρε ο Πίριτς.

68′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Ισχυροποίηση προβαδίσματος με τρομερό γκολ του Σανχούρχο με σουτ από το ύψος της περιοχής. Ο Βάσκος έστειλε την μπάλα εκεί που… φωλιάζουν οι αράχνες!

75′ Φωνάζει για πέναλτι η ΑΕΚ, για μαρκάρισμα στον Μάμα. Ελέγχθηκε από το VAR η φάση, αλλά συνεχίστηκε το ματς.

90′ + 6 Tέλος αγώνα.


btm