• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ισχυρισμοί Νεάγκου για… ύποπτη ήττα της Καρμιώτισσας από την Ομόνοια τη σεζόν 2014-15
02/12/2022 18:23
Ισχυρισμοί Νεάγκου για… ύποπτη ήττα της Καρμιώτισσας από την Ομόνοια τη σεζόν 2014-15

Μια ραδιοφωνική ατάκα-απάντηση του Νεκτάριου Πετεβίνου όταν κλήθηκε να σχολιάσει για τις δηλώσεις του Τζόρτζι Φλορέσκου, προκάλεσε ερωτηματικά, περιέργεια και μας έκανε να αναζητήσουμε στο διαδίκτυο για να μάθουμε περί τίνος πρόκειται.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, έκανε λόγο για μία συνέντευξη τηλεοπτική ενός Ρουμάνου ποδοσφαιριστή στο πρόσφατο παρελθόν, ο οποίος αναφέρθηκε για αγώνα ο οποίος βάσει των υποψιών του χειραγωγήθηκε όταν αγωνιζόταν στην Κύπρο.

Πρόκειται για τον Μαριάν Νεάγκου, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Καρμιώτισσας την περίοδο 2014-15 (ήρθε ως μετεγγραφή Ιανουαρίου), όταν η ομάδα των Πολεμιδιών αγωνιζόταν στην Β’ Κατηγορία (είχε αγωνιστεί και στον Οθέλλο Αθηαίνου). Ο Πετεβίνος κάλεσε την Αστυνομία να εντοπίσει και τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και να προβεί σε διερεύνηση για αυτά που αποκάλυψε-ισχυρίστηκε, πέραν από τον Φλορέσκου.

Μάλιστα, έδωσε και ημερομηνία, λέγοντας πως ήταν στις 2 Ιουνίου του 2021. Ο Νεάγκου αναφέρθηκε σε ένα παιχνίδι κυπέλλου με την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Ημίχρονο 0-0, τελικό 5-0 υπέρ των πρασίνων.

Επειδή στο ρεπορτάζ (δείτε το εδώ αυτούσιο) αναφέρονται και ονόματα, ενός Κύπριου και ενός Κινέζου, να αναφέρουμε επιγραμματικά ότι ο Νεάγκου αναφέρθηκε ότι όλα εκτυλίχθηκαν στο ημίχρονο εκείνου του αγώνα με την Ομόνοια. Όπως ισχυρίζεται, άκουσε τον τότε «πρόεδρο» της ομάδας του να μιλά στο τηλέφωνο και να κάνει λόγο για τέσσερα γκολ και αμέσως οι παίκτες έβγαλαν τα τηλέφωνά τους. Διευκρίνισε πως δεν επρόκειτο για τον Νίκο Παπά, αλλά για παράγοντα που συνδεόταν καλά με το ρουμανικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, μίλησε για… περίεργες αλλαγές (σε πρόσωπα και θέσεις παικτών) κυρίως στην άμυνα από τον τότε προπονητή της Καρμιώτισσας, οι οποίες του προκάλεσαν εντύπωση και σε κάποια στιγμή γελούσε με τον τρόπο που δέχτηκε κάποια γκολ η ομάδα του, ενώ όπως είπε, είχε κάνει αλλαγή και τον ίδιο, χαρακτηρίζοντας όλα αυτά τραγικά. Δήλωσε πως ενώ του μετέφερε ο προπονητής ότι το ματς «είναι 0-0, μπορούμε να πετύχουμε ένα γκολ», ακολούθως του είπε «παίζεις 10 λεπτά ακόμα γιατί έχουμε αγώνα άνοδο το Σάββατο. Πρέπει να είσαι ξεκούραστος».

«Πήγα στα αποδυτήρια και άκουγα την κερκίδα να πανηγυρίζει από εκεί. Υπήρχε τηλεόραση στο αποδυτήριο και έβλεπα τις φάσεις. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν στο γήπεδο. Με διασκέδασε πώς μπήκαν τα γκολ, ήταν αστεία», είπε ακολούθως.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κλήθηκαν οι παίκτες να πληρωθούν. Παραξενεύτηκε που δεν ήταν η στιγμή της καταβολής των μισθών και πως στο τέλος δεν επρόκειτο για κανονικό μισθό, αλλά κάτι εξτρά. Όπως είπε, οι παίκτες, πληρώθηκαν με μετρητά σε έναν φάκελο και όχι με επιταγές από την ομάδα της Καρμιώτισσας όπως συνηθιζόταν.

«Όταν πήγα στην προπόνηση μετά από αυτόν τον αγώνα, οι συμπαίκτες μου κάθονταν και περίμεναν στην ουρά σε ένα γραφείο. Ρώτησα έναν συμπαίκτη μου τι συμβαίνει και μου είπε ότι πληρώνεται ο μισθός. Ρώτησα “μα δεν θα τον πάρουμε την επόμενη εβδομάδα;” και εκείνος απάντησε: “Όχι, τα παίρνουμε τώρα”. Εντάξει, είπα και κάθισα στην ουρά», είπε ο Νεάγκου.

Για να ισχυριστεί ακολούθως τα εξής: «Μπήκα στο γραφείο, ένας κύριος μου έδωσε ένα φάκελο, υπέγραψα. Νόμιζα ότι υπήρχε έλεγχος στον φάκελο, έτσι το έπαιρνα κάθε φορά, αλλά αυτός ο φάκελος ήταν πιο βαρύς. Όταν κοίταξα, υπήρχαν μετρητά μέσα. Ήταν περίπου 3.000-4.000 ευρώ. Ήταν περίπου ο μισθός μου. Ρώτησα έναν συνάδελφο γιατί παίρνουμε τα χρήματα στο χέρι και μου είπε ότι δεν ξέρει. Μου είπε ότι δεν ήξερε καν τον άνθρωπο που έδωσε τα χρήματα. Δεν ήταν από τον σύλλογο».


btm