• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Καμερούν – Βραζιλία 1-0: Νίκη γοήτρου (vid)
02/12/2022 23:00

Με το Καμερούν να γίνεται η πρώτη ομάδα που νικά τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (1-0), οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης, στη μεταξύ τους αναμέτρηση που διεξήχθη στο στάδιο «Λουσάιλ» της ομώνυμης πόλης, παρουσία 85.986 θεατών, μόνο που από αύριο οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

Ατυχώς γι΄ αυτούς όμως, οι Αφρικανοί θα πάρουν το αεροπλάνο της επιστροφής για τη Γιαουντέ, ενώ η Σελεσάο θα συνεχίσει την πορεία της στη χώρα του Κόλπου συμμετέχοντας στους νοκ άουτ αγώνες, με αντίπαλο τη Νότια Κορέα των Ουί Τζο και Ιν Μπέομ του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Τίτε, που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική, τερμάτισε στην πρώτη θέση του γκρουπ αν και ισόβαθμη στους 6 πόντους με την Ελβετία, που νίκησε 3-2 τη Σερβία, καθώς η Βραζιλία ήταν καλύτερη στη διαφορά τερμάτων από τους Ελβετούς (θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία), για μόλις ένα γκολ! 

Το Καμερούν έμεινε τρίτο με 4 βαθμούς, ενώ οι «Πλάβι», που απογήτευσαν για άλλη μια φορά σε μεγάλη διοργάνωση μένοντας τέταρτοι και τελευταίοι, με συγκομιδή ενός βαθμού. 

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την Βραζιλία ανώτερη αλλά τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ (και των Λεβαδειακού, Λαμίας), Ντεβί Επασί, σταθερό οσάκις χρειάστηκε να επέμβει. 

Ο Επασί… έπιασε δουλειά στο 14΄ αποκρούοντας εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μαρτινέλι σε κόρνερ, ενώ στο 28΄ μπλόκαρε το ωραίο πλασέ του Άντονι.

Από την πλευρά τους, οι Καμερουνέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Έντερσον να κάνει μεγάλη απόκρουση σε εξ επαφής κεφαλιά του Εμπεούμο. 

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο με τον Ζεσούς αρχικά και τον Ροντρίγκο στη συνέχεια να αποτυγχάνουν να σκοράρουν από κοντά στο 53ο λεπτό, ενώ στο 56΄ και το 57΄ ο Επασί «έβγαλε» τα σουτ των Ζεσούς και Γκιμαράες, αντίστοιχα.

Ο Τίτε βρήκε την ευκαιρία να ψάξει στο… βάθος του πάγκου του δίνοντας συμμετοχή και σε άλλους ποδοσφαιριστές φρεσκάροντας τους «Βερντεόρο», που συνέχισαν να σπαταλούν ευκαιρίες (84΄ και 89΄ Πέδρο) κι εν τέλει τιμωρήθηκαν από τον Αμπουμπακάρ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Έντερσον με κεφαλιά στο 90΄+3 και στη συνέχεια… αποβλήθηκε στους πανηγυρισμούς, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φάι, Τολό, Γου, Εμποσέ, Ενγκαμαλέου, Ανγκισά, Κούντε, Αμπουμπακάρ, Τσούπο-Μοτίνγκ, Εμπεούμο (64′ Εκαμπί).

Βραζιλία (Τίτε): Έντερσον, Ντάνι Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55′ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55′ Γκιμαράες), Ροντρίγκο (55′ Έβερτον), Μαρτινέλι, Ζεσούς (64′ Πέδρο), Άντονι (79′ Ραφίνια).

Σκόρερ: 6′ Τολό, 28′ Κούντε, 32′ Φάι / 7′ Μιλιτάο.

Κίτρινες: 85′ Γκιμαράες.

Αποβολές: 90′ + 4 Αμπουμπακάρ.

Διαιτητής: Ισμαέλ Ελφάθ (ΗΠΑ).

Γήπεδο: Lusail Iconic Stadium – 80.000 θεατών.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

14′ Μεγάλη φάση για τη Βραζιλία! Τρομερή μπαλιά του Φρεντ, ο Μαρτινέλι κάνει την κοντινή κεφαλιά αλλά ο Επασί το βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ!

33′ 7-0 οι τελικές υπερ της Βραζιλίας απέναντι στο Καμερούν.

45′ + 2 Σουτ του Ροντρίγκο στην κίνηση, στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

45′ + 4 Τεράστια φάση για το Καμερούν. Τρομερή εξ επαφής κεφαλιά του Αμπουμπακάρ, με υπερένταση το έβγαλε ο Έντερσον! Εντυπωσιακό ΣΤΟΠ του Βραζιλιάνου κίπερ.

45′ + 5 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

46′ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

53′ Διπλή φάση για τη Βραζιλία! Πρώτα ο Ζεσούς, μετά ο Ροντρίγκο, δεν μπορούν να σκοράρουν από κοντά!

56′ Σουτ του Ζεσούς, σε κόρνερ ο Επασί.

57′ Νέα επέμβαση του Επασί, αυτή τη φορα σε σουτ του Γκιμαράες. Μέσα όλοι οι παίκτες του πάγκου της Σερβίας. Έντονες διαμαρτυρίες, δίνει κάρτες ο ρέφερι.

90′ + 3 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ, 1-0! Ο Αμπουμπακάρ εκτελεί τον Έντερσον στην κεφαλιά για το 1-0!

90′ + 4 Αποβάλλεται ο Αμπουμπακάρ με δεύτερη κίτρινη! Έβγαλε τη φανέλα…

90′ + 7 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

Το Καμερούν επικράτησε 1-0 της Βραζιλίας, αλλά αποχαιρέτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Προκρίθηκε ως πρώτη η σελεσάο, δεύτερη η Ελβετία.


btm