• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σερβία – Ελβετία 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στην… ανατροπή! (vid)
02/12/2022 23:01
Σερβία – Ελβετία 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στην… ανατροπή! (vid)

Η Ελβετία έγινε η τελευταία ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Η ομάδα του Μουράτ Γιακίν ήταν εκείνη που… επιβίωσε στο «ροντέο» του «Stadium 974» της Ντόχα, επικρατώντας με 3-2, σε ένα ματς με δύο ανατροπές, αμέτρητες φάσεις, πάρα πολλά νεύρα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων (συνολικά 10 κίτρινες κάρτες) και κατέλαβε τη 2η θέση στον 7ο όμιλο.

Οι Σακίρι, Εμπολό και Φρόιλερ πέτυχαν τα γκολ των Ελβετών, ανέτρεψαν προσωρινά την κατάσταση με τους Μίτροβιτς και Βλάχοβιτς οι Σέρβοι, αλλά δεν έφτανε για να τους δώσει τη νίκη και την πρόκριση. Αντίπαλος της Ελβετίας την Τρίτη (6/12) στο Λουσαΐλ θα είναι η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Τζάκα σούταρε από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Εμπολό έξω από τη μικρή περιοχή, που πλάσαρε όμως ο Μιλίνκοβιτς Σάβιτς κάλυψε το πεδίο του και στη συνέχεια απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Τζάκα.

Στο 11’ οι Σέρβοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Ζίβκοβιτς βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με το αριστερό με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στην αγκαλιά του Κόμπελ.

Στο 20’ από ωραία κούρσα και χαμηλή σέντρα του Ροντρίγκεζ, η μπάλα έφτασε στον Σο που την «έστρωσε» για τον Σακίρι κι ο τελευταίος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 για τους Ελβετούς.

Η αντίδραση των Σέρβων ήταν άμεση, με τον Τάντιτς να «σερβίρει» δύο γκολ μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 26’ έβγαλε σέντρα… διαβήτη προς τον Μίτροβιτς που ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ στο 35’ από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, έδωσε κάθετη πάσα στον Βλάχοβιτς που νίκησε τον Κόμπελ με αριστερό πλασέ.

Η Ελβετία είχε το καθαρό μυαλό να ψάξει με υπομονή γκολ ισοφάρισης πριν από τη λήξη του ημιχρόνου και το βρήκε στο 44’. Ο Σο έδωσε δεξιά στον Σακίρι, αυτός έκανε χαμηλή μπαλιά στη μικρή περιοχή κι Εμπολό από κοντά έκανε το 2-2.

Με τη εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου οι Ελβετοί έκαναν ανατροπή στην… ανατροπή, με ένα γκολ αποθέωση του passing game. Ο Σακίρι σήκωσε την μπάλα για τον Βάργκας κι εκείνος με το τακουνάκι, βρήκε τον Φρόιλερ που πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας ξανά προβάδισμα στην ομάδα του με 3-2

Στο 57’ ο Εμπολό έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να «τελειώσει» το ματς για τους Ελβετούς. Από «γέμισμα» του Ακάνζι, ο Σαρ έδωσε ωραία πάσα στον Εμπολό που… κατάφερε να αστοχήσει από τα δύο μέτρα πλασάροντας πάνω απ’ τα δοκάρια. Στα τελευταία λεπτά οι Σέρβοι πίεσαν για να ισοφαρίσουν και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο στον αγώνα, όμως οι Ελβετοί ήταν πολύ ψύχραιμοι, διαχειρίστηκαν με ηρεμία το προβάδισμά τους κι έφτασαν δίκαια στη νίκη και την πρόκριση…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Βελίκοβιτς (55′ Γκούντελι), Ζίφκοβιτς (78′ Τζούρισιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (67′ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78′ Ράντονιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55′ Γιόβιτς).

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν): Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάνζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σακίρι (68′ Ζακάρια), Σο (68′ Φερνάντες), Βάρκας (83′ Φάσναχτ), Εμπολό (90′ + 6 Όκαφορ).

Σκόρερ: 26′ Μίτροβιτς, 35′ Βλάχοβιτς, 48′ Φρόιλερ / 20′ Σακιρί, 44′ Εμπολό.

Κίτρινες: 47′ Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, 56′ Πάβλοβιτς, 67′ Ράικοβιτς, 81′ Γκουντέλι, 82′ Μίτροβιτς, 90′ + 4 Μιλένκοβιτς / 15′ Βίντμερ, 34′ Βάργκας, 90′ + 4 Τζάκα, 90′ + 6 Σαρ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαγίνι (Αργεντινή).

Γήπεδο: Stadium 974 – 40.000 θεατών.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ!

1′ Απίθανη διπλή φάση για την Ελβετία, τεράστιος Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς! Πρώτα ο Εμπολό δεν μπορεί να τον νικήσει από κοντά, μετά βγάζει και το σουτ του Tζάκα! Στα 25 δευτερόλεπτα η πρώτη μεγάλη ευκαιρία!

5′ Ευκαιρία για τους Σέρβους. Ο Μιλένκοβιτς πήρε την κεφαλιά μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα πέρασε ξυστά άουτ.

11′ Μεγάλη διπλή ευκαιρία για την Σερβία! Φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Ζίβκοβιτς, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Ο Μίτροβιτς πήρε το ριμπάουντ, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, ωστόσο φάνηκε ότι ήταν εκτεθειμένος.

20′ ΓΚΟΛ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, 1-0: Ο Σακίρι κάνει το 1-0 για τους Ελβετούς με φοβερό σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Η μπάλα κόντραρε και στον Πάβλοβιτς πριν μπει στα δίχτυα.

26′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, 1-1: Μετά από εξαιρετική σέντρα, ο Μίτροβιτς πιάνει απίθανη κεφαλιά και ισοφαρίζει σε 1-1… απίθανο γκολ!

31′ Τεράστια φάση για την Ελβετία. Σε θέση τετ-α-τετ ο Σακίρι, πλασάρει άουτ.

35′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ, 2-1: Μετά από κλέψιμο στο κέντρο, ο Τάντιτς παίζει κάθετα στον Βλάχοβιτς και αυτός με διαγώνιο τελείωμα γράφει το 2-1!

38′ Σουτάρα του Βάργκας, με αυτοθυσία και με το… κεφάλι ο Πάβλοβιτς διώχνει.

44′ ΓΚΟΛ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, 2-2: Ο Εμπολό με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Βίντμερ, ισοφαρίζει το σκορ κάνοντας το 2-2!

45′ + 4 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

Η Ελβετία προηγήθηκε με τον Σακίρι στο 20’, αλλά οι Σέρβοι έκαναν την ανατροπή με γκολ των Μίτροβιτς (27’) και Βλάβοχιβτς (35’). Τελικά οι Ελβετοί με τον Εμπολό στο 44’ κατάφεραν να φέρουν το σκορ σε ισορροπία και όλα παραμένουν ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση.

46′ ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ!

48′ ΓΚΟΛ Η ΕΛΒΕΤΙΑ, 3-2! Ο Σακίρι έκανε το γέμισμα, ο Βάργκας απίθανο τακουνάκι και ο Φρόιλερ με σουτ στην κίνηση εκτέλεσε τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για να δώσει προβάδισμα στους Ελβετούς. 3-2 λοιπόν…

57′ Απίστευτη φάση για την Ελβετία. Εξ επαφής από τη μικρή περιοχή ο Εμπολό, καταφέρνει να σουτάρει άουτ. Ήταν οφσάιντ πάντως.

61′ Ευκαιρία για τους Σέρβους! Σουτ του Τάντιτς λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.

65′ Πέσιμο του Μίτροβιτς στην περιοχή μετά από τράβηγμα του Σαρ, παίζετε από τον διαιτητή.

89′ Φάση για την Ελβετία! Τετ-α-τετ ο Φάσναχτ, πρόλαβε και έδιωξε ο Βάνια.

90′ + 3 Χαμός ανάμεσα σε Τζάκα και Μιλένκοβιτς! Σύρραξη ανάμεσα στους παίκτες των δυο ομάδων.

90′ + 10 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!

Σερβία-Ελβετία 2-3! Η Ελβετία είναι στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου! Εκεί θα βρει την Πορτογαλία.


btm