Η FIFA θέλησε να τοποθετηθεί για το γκολ στο Ιαπωνία-Ισπανία με οποίο έγινε το 2-1 με βίντεο που ανέβασε στο λογαριασμό της και με την εξήγηση για την απόφαση που πήραν οι διαιτητές.

Το 2-1 της Ιαπωνίας κόντρα στην Ισπανία πέρασε στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων ως η φάση που η τεχνολογία έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να μπει ένα γκολ και να έρθει μια πρόκριση που κανείς δεν περίμενε.

Η τεχνολογία έδειξε πως σε αντίθεση με ότι βλέπαμε όλοι η μπάλα δεν είχε βγει εκτός γηπέδου. Για αυτό και η FIFA θέλησε την Παρασκευή να δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο αλλά και την εξήγηση του γιατί το γκολ μέτρησε κανονικά.

Στον λογαριασμό της στο twitter η FIFA ανέβασε ένα σχετικό βίντεο με τη φάση και από κάτω έγραψε: «Το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας στη νίκη της με 2-1 επί της Ισπανίας ελέγχθηκε από το VAR για να διαπιστωθεί εάν η μπάλα είχε φύγει εκτός παιχνιδιού. Οι διαιτητές του αγώνα του βίντεο χρησιμοποίησαν τις εικόνες της κάμερας της γραμμής τέρματος για να ελέγξουν αν η μπάλα ήταν ακόμα εν μέρει στη γραμμή ή όχι. Άλλες κάμερες μπορεί να προσφέρουν παραπλανητικές εικόνες, αλλά με τα διαθέσιμα στοιχεία, ολόκληρη η μπάλα δεν ήταν εκτός παιχνιδιού».

ΤΟ ΠΟΣΤ:ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ