• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νότια Κορέα – Πορτογαλία: Νίκη από «χρυσάφι» (vid)
02/12/2022 19:09

Η Νότια Κορέα πήρε μία μεγάλη πρόκριση για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας και έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη παρά τη νίκη της απέναντι στην Γκάνα με 2-0. Στην κορυφή η ομάδα του Σάντος.

Μία μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Νότια Κορέα. Η ομάδα των Ίνμπομ και Ουί Τζο Χουάνγκ επικράτησε 2-1 της Πορτογαλίας με ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 16 ως δεύτερη, αφού έβαλε από κάτω την Ουρουγουάη στην ισοβαθμία παρά τη νίκη της με 2-0 κόντρα στην Γκάνα. Ο Όρτα άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους, με την Νότια Κορέα να ανατρέπει το σκορ με τον Γιουνγκ Γκουόν Κιμ (27′) και τους Χε Τσαν Χουάνγκ (90+1′).

Το ματς:

Η Πορτογαλία μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νταλότ πήρε μέτρα, πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά με ωραία ενέργεια. Γύρισε στο πρώτο δοκάρι και ο Όρτα πλάσαρε για το 1-0. Από εκεί και πέρα οι Κορεάτες πήραν την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να γίνουν απειλητική στην περιοχή της ομάδας του Σάντος. Στο 18′ βρήκαν και δίχτυα, όμως ο Γιν-Σου Κιμ ήταν εκτεθειμένος. Στο 27′ η Νότια Κορέα ισοφάρισε.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γιούνγκ Γκουόν Κιμ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την πορτογαλική άμυνα να μην μπορεί να αντιδράσει. Η Πορτογαλία μετά το 1-1 πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την εστία του Κιμ με καλύτερη στιγμή την άστοχη κεφαλιά του Ρονάλντο από κοντά στο 42′. Από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους η Πορτογαλία ήταν εκείνη που είχε την κατοχή, δίχως ωστόσο να απειλεί. Η Νότια Κορέα από την άλλη επιχειρούσε να παίξει στην αντεπίθεση, έχοντας στιγμές με τον Σον, αλλά και με τον Ίνμπομ Χουάνγκ στο 67ο λεπτό.

H Πορτογαλία συνέχιζε να έχει τον έλεγχο, με τον Μπέντο να αποφασίζει μετά το 81ο λεπτό να βγάλειο πιο μπροστά την ομάδα του. Η Κορέα κατάφερε να βρει το “χρυσό” γκολ στο 90+1′. Η Νότια Κορέα έφυγε στην αντεπίθεση με τον Σον, έσπασε την μπάλα στον Χουάνγκ Χι Τσαν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ, Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες, Ματέους Νούνιες, Βιτίνια, Ζοάο Μάριο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Όρτα.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νότια Κορέα (Πάολο Μπέντο): Κιμ Σονγκ-Γκιου, Γιν-Σου Κιμ, Γου-Γιάνγκ Γιούνγκ, Χουάνγκ Ίνμπομ, Σον Χέουνγκ-Μιν, Γκουέ-Σουνγκ Τσο, Λι Γάεσουνγκ, Κιμ Μουν Χουάν, Κανγκ-Ιν Λι, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Κουνγκ-Γον Γουόν.
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος):
Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Πέπε, Αντόνιο Σίλβα, Κανσέλο, Ρούμπεν Νέβες, Ματέους Νούνιες, Βιτίνια, Ζοάο Μάριο, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Όρτα.
Σκόρερ: Κιμ Γιουνγκ, Χουάνγκ / Όρτα.
Κίτρινες:
Λι, Χουάνγκ / –
Αποβολές:

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)
Γήπεδο: Education City Stadium – 40.000 θέσεις

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα.
3΄: ΣΧΟΛΙΟ: Οι Πορτογάλοι έχουν την κατοχή στα πρώτα λεπτά, με την Κορέα να στέκεται υπομονετική πίσω από τη μπάλα.
5΄: ΓΚΟΛ για Πορτογαλία: Βαθιά μπαλιά του Πεπε προς τον Νταλότ, ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ πάτησε επικίνδυνα περιοχή και γύρισε για τον επερχόμενο Όρτα που σαν… τρέιλερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
12΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πάντα μπροστά η Πορτογαλία που διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο.
15΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Ο Κανσέλο χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο από τα αριστερά, δοκίμασε τη σέντρα σουτ που εξουδετερώθηκε ωστόσο από τον Κιμ.
17΄: ΟΦΣΑΪΝΤ ΓΚΟΛ για Κορέα: Ο Τζιν Σουν Κιμ σκράρει κόντρα στη ροή και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για την Κορέα, αλλά έχει σηκωθεί το σημαιάκι.
22΄: ΣΧΟΛΙΟ: Οι Κορεάτες έχουν ανέβει στα τελευταία λεπτά, δίχως πάντουν να έχουν γίνει ιδιαίτερα απειλητικοί για την αντίπαλη εστία.
27΄: ΓΚΟΛ Η Ν. Κορέα: Τραγικό λάθος του Κριστιάνο που έστρωσε τη μπάλα με την πλάτη στον Κιμ Γιουνγκ Γουόν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον τελευταίο να μην συγχωρεί και να γράφει το 1-1 από κοντά.
30΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Τι έχασε ο Κριστιάνο! Απίθανη επέμβαση του Κιμ στο τετ-α-τετ, κρατά το 1-1 με επέμβαση με το ένα χέρι.
35΄: Ευκαιρία για Κορέα: Καλή επέμβαση του Κιμ στο μακρινό σουτ του Νταλότ, κρατάει την ισορροπία.
43΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Αρχικά ο Κιμ έδιωξε με υπερένταση το μακρινό σουτ του Βιτίνια και στη επαναφορά ο Κριστιάνο αστόχησε με κεφαλιά ψαράκι.
44΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Ο Όρτα περιστράφηκε γύρω από τον άξονά του μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Κιμ.
45΄: Δύο λεπτά έξτρα χρόνος.
ΗΜΙΧΡΟΝΟ.

Η βαθμολογία με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου ημιχρόνου:
Πορτογαλία 7 (6-3)
Ουρουγουάη 4 (2-2)
Γκάνα 3 (5-7)
Νότια Κορέα 2 (3-4).

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους.
52΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Έξυπνη μπαλιά του Βιτίνια στην πλάτη της άμυνας για τον Κριστιάνο, ο 37χρονος ωστόσο δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα και σπατάλησε την ευκαιρία.
67΄: Ευκαιρία για Ν. Κορέα: Ο μέσος του Ολυμπιακού έπιασε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, έδιωξε με υπερένταση ο Ντιόγο Κόστα.
74΄: Ευκαιρία για Κορέα: Απευθείας η εκτέλεση του Λι, ψηλά άουτ η μπάλα.
81΄: Ευκαιρία για Πορτογαλία: Επικίνδυνο γύρισμα του Νταλότ στην περιοχή, απομάκρυνε η αντίπαλη άμυνα.
88΄: ΣΧΟΛΙΟ: Πιέζει η Κορέα και ψάχνει το γκολ που θα της δώσει τη νίκη – πρόκριση.
90+6: ΓΚΟΛ για Ν. Κορέα: Ο Σον πασάρει στον Τσαν και τέρμα για την Κορέα που της δίνει την πρόκριση.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.
ΣΧΟΛΙΟ: Η Κορέα παίρνει μια τεράστια νίκη με ανατροπή και αγκαλιάζει την πρόκριση. Ψυχώμενη εμφάνιση από τους Κορεάτες που έχουν κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι τους και…περιμένουν.



btm