• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Μαρόκο – Ισπανία: Ήρωας Μπόνο στα πέναλτι, έστειλε τους Ίβηρες σπίτι τους! (pics & vid)
06/12/2022 19:49

Το καταπληκτικό Μαρόκο το έκανε κι αυτό! Με «ήρωα» τον 31χρονο γκολκίπερ της ισπανικής Σεβίλλης, Γιανί Μπουνού (Μπόνο), ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» απ’ τα 11 μέτρα, η αφρικανική ομάδα επικράτησε της Ισπανίας με 3-0 από την «άσπρη βούλα» (0-0 η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση) και προκρίθηκε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, για πρώτη φορά στην Ιστορία της. «Πλήρωσε» την αστοχία της η «ρόχα» που έμεινε εκτός προημιτελικών για τρίτη σερί διοργάνωση Μουντιάλ.

Στο «Education City Stadium» της πόλης Αλ-Ραγιαν οι Μαροκινοί ξεκίνησαν με λίγο μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα και στο 12’ είχαν την πρώτη τελική στον αγώνα με ένα φάουλ του Χακίμι που έφυγε άουτ.

Η Ισπανία άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα μετά το εικοσάλεπτο και στο 27’ ο Ασένσιο βρέθηκε σε θέση βολής όμως η προσπάθειά του πέρασε λίγο άουτ. Στο 33’ ο Μαζραουί επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Σιμόν με ένα σουτ από τα 35 μέτρα, όμως ο Βάσκος γκολκίπερ έδειξε καλά αντανακλαστικά και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Το Μαρόκο έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο 43’ με την κοντινή κεφαλιά του Αγκουέρντ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σιμόν.

Οι Ισπανοί προσπάθησαν να ελέγξουν ακόμη περισσότερο το τέμπο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με το σουτ του Όλμο από διαγώνια θέση, το οποίο απέκρουσε ο Μπόνο. Στο 82’ από την έξυπνη κάθετη πάσα του Νίκο Γουίλιαμς, ο Άλβαρο Μοράτα σούταρε από δύσκολη και πολύ γωνιακή θέση και λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 για την ισπανική ομάδα.

Σο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων από φάουλ του Ντάνι Όλμο, ο Νίκο Γουίλιαμς… έσκυψε για να περάσει από πάνω του η μπάλα, όμως ο Μπουνού έκανε καταπληκτική επέμβαση στη γωνία του στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο οι Μαροκινοί ήταν εκείνοι που έχασαν την πιο μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 104’ ο Ουναχί έκανε καταπληκτική ατομική ενέργεια και «σέρβιρε» ασίστ στον Σεντιρά, όμως ο Σιμόν τον νίκησε στο τετ-α-τετ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο της παράτασης η Ισπανία πίεσε ασφυκτικά την άμυνα του Μαρόκου, όμως γκολ δεν βρήκε (το πλασέ του Σαράμπια στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων εξοστρακίστηκε στο δεξί δοκάρι του Μπόνο) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί «μίλησε» η ψυχραιμία των Μαροκινών και η κλάση του Μπουνού, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σολέρ και Μπουσκέτς, με τον Σαράμπια να είναι ο τρίτος της ισπανικής ομάδας που δεν τα κατάφερε από τα 11 μέτρα «σημαδεύοντας» το δοκάρι.

Οι Μαροκινοί αντίθετα βρήκαν δίκτυα με τους Σαμπίρι, Ζιγιές και Χακίμι και πήραν μία τεράστια πρόκριση, στέλνοντας τους Ισπανούς από πολύ νωρίς πίσω στην πατρίδα τους…

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

  • Σαμπίρι 1-0
  • Σαράμπια (δοκάρι)
  • Ζιγιές 2-0
  • Σολέρ (Απόκρουση)
  • Μπενούν (Απόκρουση)
  • Μπουσκέτς (Απόκρουση)
  • Χακίμι 3-0

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μαρόκο (Ουαλίντ Ρεγκραγκί): Μπόνο, Χακίμι, Μαζραουί (82′ Ατιγιάτ), Άμραμπατ, Αγκέρ (84′ Ελ-Γιαμίκ), Σάις, Ζίγες, Ουνάχι (120′ Μπενούν), Αμαλάχ (82′ Κεντίρα), Μπουφάλ (66′ Εζαμπντί), Εν-Νεσιρί (82′ Σαμπίρι).

Ισπανία (Λουΐς Ενρίκε): Σιμόν, Άλμπα (90′ + 8 Μπαλντέ), Λαπόρτ, Ροντρίγκο, Γιορέντε, Μπούσκετς, Πέδρι, Γκάβι (63′ Σολέρ), Όλμο (90′ + 8 Φατί), Φ. Τόρες (76′ Ν. Γουίλιαμς / 118′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 90′ Σάις / 76′ Λαπόρτ.

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Φερνάντο Ραπαλίνι (Αργεντινή)

Γήπεδο: Education City Stadium (45.350 θέσεις)

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ:

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα.

/ ΣΧΟΛΙΟ: Ο Μπουφάλ πήγε να κάνει τη ζημιά από βολέ του Μπόνο, βιάστηκε όμως και έκανε κακή σέντρα.

17΄ / ΣΧΟΛΙΟ: Έχουν αρχίσει να ισορροπούν οι Αφρικανοί που είναι πολύ πιο άμεσοι στο παιχνίδι τους με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει περισσότερες φορές κοντά στα αντίπαλα καρέ.

22΄: Ευκαιρία για Μαρόκo: Σουτ του Ζίγιεχ, άουτ η μπάλα, ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

25΄ / ΣΧΟΛΙΟ: Ο Μπουφάλ έχει δημιουργήσει αναρίθμητα προβλήματα στον Γιορέντε που δυσκολεύεται να τον σταματήσει.

27΄: Ευκαιρία για Ισπανία: Ο Ασένσιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας έπειτα από έξοχη μπαλιά του Άλμπα όμως σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. 

33΄: Ευκαιρία για Μαρόκο: Ο Μαζράουι δοκίμασε από μακριά την ετοιμότητα του Σιμόν, μπλόκαρε σε δυο χρόνους ο τερματοφύλακας της Μπιλμπάο.

42΄: Ευκαιρία για Μαρόκο: Σέντρα του Χακίμι, διώχνει ο Μπουσκέτς, νέα σέντρα του Μπουφάλ, κεφαλιά του Αγκέρ, άουτ η μπάλα.

45΄: Ένα λεπτό έξτρα χρόνος.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ. Στο 0-0 το παιχνίδι, εξαιρετικό το Μαρόκο, προβληματίζει η Ισπανία.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ.

49′: Ο Σιμόν παραλίγο να κάνει τεράστιο λάθος με την μπάλα στα πόδια, γλύτωσε τελικά.

52′ / ΣΧΟΛΙΟ: Ίδιο το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ισπανία να προσπαθεί να βρει τον δρόμο με συνεχόμενες πάσες, ενώ το Μαρόκο αμύνεται και περιμένει την ευκαιρία να ξεχυθεί στην αντεπίθεση.

60′ / ΣΧΟΛΙΟ: Η Ισπανία προσπαθεί να ανεβάσει τον ρυθμό, γυρνάει την μπάλα, αλλά δεν μπορεί να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Μαρόκου.

73′ / ΣΧΟΛΙΟ: Η άμυνα του Μαρόκο συνεχίζει να ανταπεξέρχεται, ενώ η Ισπανία αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες.

90′ + 6: ΤΕΛΟΣ! Λήξη της κανονικής διάρκειας, Ισπανία-Μαρόκο 0-0 και πάμε σε παράταση!

90′ + 1: ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΗΜΙΩΡΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!

100′: Ευκαιρία για την Ισπανία. Ο Μοράτα έκανε ωραία κίνηση και γύρισμα, ο Αλάλ έδιωξε τελευταία στιγμή με κεφαλιά.

105′ / ΣΧΟΛΙΟ: Το Μαρόκο συνεχίζει να ανταποκρίνεται θαυμάσια αμυντικά κόντρα στη συνεχή κατοχή των Ισπανών.

104′ Τεράστια ευκαιρία για το Μαρόκο, με τον Σιμόν να νικάει τον Σεντίρα σε τετ-α-τετ. Φοβερή πάσα του Ουναχί, έβγαλε μόνο τον συμπαίκτη του.

105′ + 2 TEΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!

Δεκαπέντε λεπτά ακόμα, αν δεν μπει κάποιο γκολ ο νικητής θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

105′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ!

115′ / ΣΧΟΛΙΟ: Έκδηλη η κούραση στους περισσότερους ποδοσφαιριστές.

120’+3′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ισπανία, ο Σαράμπια πήρε τη σέντρα του Σολέρ και πλάσαρε στο δοκάρι!

130′ TEΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΙΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ! Πάμε στην άχαρη διαδικασία των πέναλτι!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ!

Πέναλτι για το Μαρόκο 1-0: Εκτέλεσε εύστοχα ο Σαμπίρι.

Πέναλτι για την Ισπανία 1-0: Εκτέλεσε άστοχα, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ο Σαράμπια.

Πέναλτι για το Μαρόκο 2-0: Ο Ζίγιες εκτέλεσε εύστοχα.

Πέναλτι για την Ισπανία 2-0: Εκτέλεσε ο Σολέρ, απέκρουσε ο Μπόνο και η Ισπανία έμεινε στο μηδέν.

Πέναλτι για το Μαρόκο 2-0: Εκτέλεσε ο Μπενούν, απέκρουσε ο Σιμόν.

Πέναλτι για την Ισπανία 2-0: Εκτέλεσε ο Μπουσκέτς, το απέκρουσε και αυτό ο Μπόνο!

Πέναλτι για το Μαρόκο 3-0: Χακίμι αλά Πανένκα εύστοχα και 3-0. Τέλος…


btm