• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου: Στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών!
18/12/2022 20:00
Η Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου: Στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών!

Απίθανο ματς, ένας τελικός αντάξιος των προσδοκιών μας! Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν έχει προηγούμενο, με τη Γαλλία και την Αργεντινή να δίνουν μία «τρελή» ποδοσφαιρική παράσταση και τον Λιονέλ Μέσι με τον Κίλιαν Εμπαπέ να αρνούνται να ηττηθούν με κάθε κόστος(3-3 στην παράταση). Δύο γκολ, μία ασίστ για τον πρώτο, χατ-τρικ για τον δεύτερο, φτάσαμε στα πέναλτι και νικήτρια η Αργεντινή, στον καλύτερο τελικό Μουντιάλ όλων των εποχών!

Τι και αν η Αργεντινή ήταν απόλυτα κυρίαρχη για 80 λεπτά; Είχε προηγηθεί με 2-0, δεν είχε απειληθεί σε καμία περίπτωση, δεν είχε δεχθεί ούτε μία τελική προσπάθεια εντός εστίας και είχε βρεθεί πιο κοντά σε τρίτο γκολ, παρά στο να δει την εστία της να παραβιάζεται; Καμία σημασία δεν είχε.

Σε αυτό το επίπεδο, δύο στιγμές είναι αρκετές. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Κίλιαν Εμπαπέ, ο οποίος πήρε σε δύο περιπτώσεις την ευκαιρία του, και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Πρακτικά λοιπόν, το 6ο γκολ του Λιονέλ Μέσι, το οποίο σημείωσε νωρίς με πέναλτι, και το 2-0 από τον εξαιρετικό Άνχελ Ντι Μαρία, που έβαλε τα κλάματα, καταργήθηκαν μέσα σε 120 δευτερόλεπτα.

Ο Εμπαπέ μείωσε σε 2-1 στο 80’ και δύο λεπτά μετά, συνέβη το… απίστευτο! Η Γαλλία που έπαιζε με 4-2-4, βγήκε στην επίθεση, ο Κόλο Μουανί έδωσε στον σούπερ σταρ των Παριζιάνων και ο ίδιος προέβη σε μία απίθανη έμπνευση. Τελείωσε την φάση με τη μία και το 2-2 ήταν γεγονός, για να οδηγηθούμε στην παράταση.

Εκεί όμως, παρόλο το τεράστιο ψυχολογικό «σοκ», η Αργεντινή έδειξε να τα καταφέρνει! Ο Μέσι έκανε το 3-2 και όλα έμοιαζαν πως αυτός θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Όχι όμως, όσο υπάρχει στο γήπεδο ο Κίλιαν Εμπαπέ. Δεύτερο εύστοχο πέναλτι, από την άλλη ο Γιορίς και το 3-3 έμοιαζε να οδηγεί το παιχνίδι στην παράταση…

Έτσι και έγινε, ο Μαρτίνες απέκρουσε στην τελευταία φάση του ματς με το πόδι και οδηγηθήκαμε στη «ρώσικη ρουλέτα»! Και εκεί, ο ίδιος κράτησε όρθια την Αργεντινή. Διάλεξε τέσσερις φορές την ίδια γωνία, δύο μπήκαν και δύο όχι, η Αργεντινή δεν αστόχησε σε κανένα και ο Μετιέλ έδωσε στην ομάδα του το πρώτο Μουντιάλ της στον 21ο αιώνα!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι / 4-4-2): Ντίμπου Μαρτίνες – Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια – Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία – Μέσι, Άλβαρες.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν / 4-3-3): Γιορίς – Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ – Γκριζμάν, Τσουαμενί, Ραμπιό – Ντεμπελέ, Ζιρού, Εμπαπέ.
Σκόρερ: 23′ πεν., 108′ Μέσι, 36′ Ντι Μαρία / 80′ πεν., 81′, 118′ Εμπαπέ
Κίτρινες: Έντσο, Ραμπιό
Αποβολές:
Διαιτητής:
Γήπεδο:

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη του αγώνα.

5′ Αρκετά φάουλ στα πρώτα λεπτά, ο Πολωνός διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες για να μη χαθεί ο έλεγχος από νωρίς.

6′ Ωραίο δυνατό σουτ ο ΜακΆλιστερ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γιορίς.

8′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή! Γύρισμα του Ντι Μαρία, ο Ντε Πολ βρίσκει τον χώρο και σουτάρει, η μπάλα κοντράρει στον Βαράν και περνάει δίπλα από το δοκάρι. Κόρνερ για την Αργεντινή!

17′ Ευκαιρία για την Αργεντινή! Λάθος του Ερναντέζ, ο Μέσι δίνει στον Ντε Πολ αυτός κάνει το σπάσιμο, με τον Ντι Μαρία να πλασάρει πολύ άουτ με το δεξί. Δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του ο Μέσι για να τελειώσει αυτός τη φάση.

21′ Πέναλτι για την Αργεντινή σε ανατροπή του Ντι Μαρία από τον Ντεμπελέ.

23′ Γκολ η Αργεντινή! Ο Λιονέλ Μέσι ευστοχεί από τα 11 βήματα και ανοίγει το σκορ για την αλμπισελέστε κάνοντας το 1-0!

36′ Γκολ η Αργεντινή! Τρομερή αντεπίθεση των παικτών του Σκαλόνι, θα διδάσκεται στα σεμινάρια! Η μπάλα περνάει από Ρομέρο, Μέσι, Άλβαρες, ΜακΆλιστερ, με τον τελευταίο να βγάζει σε θέση τετ-α-τετ τον Ντι Μαρία και αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή γράφει το 2-0!

41′ Έξω ο Ζιρού και ο Ντεμπελέ, μέσα ο Τιράμ με τον Κόλο Μουανί για τη Γαλλία.

7 λεπτά ο έξτρα χρόνος.

Τέλος ημιχρόνου.

Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

95′ Έξω ο Ραμπιό, μέσα ο Φοφανά για τη Γαλλία.

49′ Ωραίο βολέ ο Ντε Πολ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γιορίς.

54′ Ο Ντίμπου Μαρτίνες βγήκε 25 μέτρα από την περιοχή του, πήγε να διώξει με τη μία αλλά έκανε τσαφ, ωστόσο δεν υπήρχε αντίπαλος να το εκμεταλλευτεί.

59′ Κάθετη του Ντι Μαρία στον Άλβαρες, αδύναμο διαγώνιο τελείωμα του τελευταίου που μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γιορίς.

60′ Ευκαιρία για την Αργεντινή! Τρομερή ατομική ενέργεια του Ντι Μαρία, γυρίζει στον Ντε Πολ που αφήνει ωραία στον Μέσι αλλά την ώρα που πάει να εκτελέσει, ο Ραμπιό με τρομερή άμυνα δεν του επιτρέπει να βρει τέρμα.

68′ Μετά από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά από τον Ουπαμεκανό, η μπάλα πέρασε άουτ. Πρώτη τελική για την Γαλλία!

71′ Ευκαιρία για τη Γαλλία. Δυνατό σουτ ο Εμπαπέ, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

72′ Αλλαγές για τους Γάλλους. Ερναντέζ και Γκριεζμάν έξω, μέσα οι Καμαβινγκά (σε ρόλο αριστερού μπακ) και Κομάν.

72′ Σουτ ο Έντσο, μπλοκάρει εύκολα ο Γιορίς.

79′ Πέναλτι για τη Γαλλία. Ο Οταμέντι κάνει λάθος, ο Κόλο Μουανί κλέβει μπαίνει μέσα στην περιοχή και ανατρέπεται από τον αμυντικό της Αργεντινής, με τον Μαρτσίνιακ να δείχνει την άσπρη βούλα.

80′ Γκολ η Γαλλία! Ο Κιλιάν Εμπαπέ μειώνει σε 2-1 από την άσπρη βούλα! Σε θρίλερ μετατρέπεται ο τελικός!

81′ Γκολ η Γαλλία! Απίθανο ένα-δύο των παικτών της Γαλλίας, πιάνει απίστευτο βολέ μέσα από την περιοχή ο Εμπαπέ μετά την ασίστ του Τιράμ και εκτελεί τον Ντίμπου Μαρτίνες!

90+4′ Βολίδα ο Εμπαπέ, η μπάλα πέρασε σε κόρνερ.

90+4′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Γαλλία! Απίστευτη προσπάθεια του Κομάν και γύρισμα, πλασέ με τη μία του Ραμπιό αλλά ο Ντίμπου το βγάζει!

90+7′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή! Βολίδα ο Μέσι, ο Γιορίς έδιωξε σε κόρνερ.

Ξεκίνησε η παράταση του τελικού!

95′ Έξω ο Ραμπιό, μέσα ο Φοφανά για τη Γαλλία.

98′ Κακή σέντρα ο Ντε Πολ, η μπάλα πέρασε άουτ.

95′ Έξω ο Ραμπιό, μέσα ο Φοφανά για τη Γαλλία. Πέρασε ανεκμετάλλευτο.

102′ Λαουτάρο και Παρέδες μέσα για την Αργεντινή, έξω ο Ντε Πολ και ο Άλβαρες.

105′ Τεράστια ευκαιρία για την Αργεντινή! Ο Μέσι σπάει στον Λαουτάρο που πιάνει το σουτ, αλλά ο Ουπαμεκανό κάνει απίστευτο τάκλιν. Αμέσως μετά, ο Μοντιέλ πιάνει τρελό βολέ με την μπάλα να πηγαίνει προς το τέρμα αλλά ο Βαράν έδιωξε με το κεφάλι.

106′ Απίστευτο τι έχασε ο Λαουτάρο! Σε θέση τετ-α-τετ ο Λαουτάρο, κάνει κακό πλασέ υπό την ασφυκτική πίεση του Βαράν και η Αργεντινή χάνει τεράστια φάση να προηγηθεί.

Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης…

Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος της παράτασης-θρίλερ!

107′ Βολέ του Μέσι μέσα από την περιοχή και πλάγια θέση, έδιωξε ο Γιορίς!

108′ Γκολ για την Αργεντινή! Τρομερή συνεργασία των παικτών της Αργεντινής, ο Λαουτάρο κάνει το σουτ που διώχνει ο Γιορίς αλλά ο Μέσι με πλασέ μέσα από την περιοχή, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2! Ο Ντι Μαρία κλαίει με λυγμούς στον πάγκο, δεν μπορεί να το πιστέψει!

114′ Κάρτα στον Παρέδες που σήκωσε στον αέρα τον Καμαβινγκά!

116′ Πέναλτι για τη Γαλλία! Ο Εμπαπέ κάνει το πλασέ μέσα από την περιοχή, στον αγκώνα του Μοντιέλ η μπάλα και δείχνει την άσπρη βούλα ο Μαρτσίνιακ!

117′ Γκολ για τη Γαλλία! Ο Εμπαπέ εκτελεί ξανά στη δεξιά πλευρά, ο Ντίμπου πέφτει στην άλλη και η Γαλλία ισοφαρίζει σε 3-3!

120′ Τι πήγε να γίνει! Ο Εμπαπέ κάνει τη σέντρα, δεν βρίσκει κανείς την μπάλα που παίρνει τρελό φάλτσο και περνά δίπλα από το “Γ” της εστίας!

122Ο Ντισασί στη θέση του Κουντέ. Μέσα ο Ντιμπάλα έξω ο Ταλιαφίκο.

123′ Νέο χαμένο τετ-α-τετ του Λαουτάρο, ήταν οφσάιντ όμως!

123′ Απίθανη φάση για τη Γαλλία!

124′ Τεράστια φάση για την Αργεντινή!

ΤΕΛΟΣ, ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ! Αργεντινή και Γαλλία θα λύσουν τις διαφορές τους στα πέναλτι, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και το 3-3 της παράτασης! Δραματικό παιχνίδι, με τον Μέσι να έχει δύο γκολ και ο Ντι Μαρία ένα από πλευράς Αργεντινής, με τον Εμπαπέ να έχει πετύχει χατ-τρικ!

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

1-0 Η Γαλλία με τον Εμπαμπέ.

1-1 Η Αργεντινή με τον Μέσι.

1-1 Το έχασε ο Κομάν, απέκρουσε ο Μαρτίνες

2-1 Η Αργεντινή με τον Ντιμπάλα

2-1 Το έχασε ο Τσουαμενί.

3-1 Γκολ η Αργεντινή με τον Παρέδες.

3-2 Μειώνει η Γαλλία με τον Κόλο Μουανί.

4-2 Γκολ ο Μοντιέλ, τέλος αγώνα. Το σήκωσε η Αργεντινή του Μέσι! Είναι Παγκόσμια Πρωταθλήτρια!


btm