Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική δράση στη Β’ κατηγορία για το 2022 και οι παίκτες θα ξεκουραστούν και θα ηρεμήσουν. Σιγά-σιγά από εβδομάδας θα ξεκινήσουν να προετοιμάζονται σωματικά και ψυχολογικά για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου και πρώτη του 2023.

Φέτος η συγκεκριμένη αγωνιστική έχει άλλη… αξία, αφού με τη συμπλήρωση 15 αγώνων για κάθε ομάδα, ο βαθμολογικός πίνακας θα χωριστεί. Με 16 ομάδες να λαμβάνουν μέρος, οι πρώτες οκτώ θα συγκροτήσουν τον πρώτο όμιλο και οι άλλες οκτώ τον δεύτερο. Κάπως έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος για να βγουν οι τρεις ομάδες που θα ανέβουν στα «σαλόνια» και οι τρεις που θα υποβιβαστούν στη Γ’ κατηγορία.

Όπως είναι λογικό, για τις περισσότερες ομάδες τα πράγματα είναι ξεκάθαρα ως προς το γκρουπ όπου θα συνεχίσουν. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και αυτές που θα ψάξουν πολύ συγκεκριμένο αποτέλεσμα για να βρεθούν στο πρώτο γκρουπ.

Η πρώτη τετράδα (Οθέλλος, ΑΕΖ, Εθνικός Άχνας, Πέγεια) δεν κινδυνεύει μαθηματικά να χάσει το πρώτο γκρουπ. Από εκεί και πέρα, από τον πέμπτο Αχυρώνα που έχει 24 βαθμούς μέχρι και τον δέκατο Ερμή (19 βαθμοί) όλοι έχουν πιθανότητες, άλλες περισσότερες και άλλες λιγότερες, για να βρεθούν στο πρώτο γκρουπ.

Από 22 βαθμούς έχουν ΠΑΕΕΚ, ΜΕΑΠ, Ομόνοια 29Μ και Ομόνοια Αραδίππου. Σε ένα… ακραίο σενάριο, αλλά πιθανό, αν και οι τέσσερις κερδίσουν τότε ο Αχυρώνας, που σήμερα είναι πέμπτος (παίζει στην έδρα της ΜΕΑΠ), πάει στο δεύτερο γκρουπ. Από την άλλη, ακόμα και αν χάσει θα κρατηθεί στην πρώτη οκτάδα αν έστω μία από τις άλλες τρεις δεν κερδίσει.

Γενικώς, όλες οι ομάδες κρατούν την τύχη τους στα δικά τους χέρια, με εξαίρεση τον Ερμή (19β.) που θέλει νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Ομόνοια Αραδίππου και άλλους συνδυασμούς. Ακόμα και η Ομόνοια Αραδίππου, που είναι ένατη, αν κερδίσει μπαίνει σίγουρα στο πρώτο γκρουπ, αφού θα ξεπεράσει είτε τη ΜΕΑΠ είτε τον Αχυρώνα.

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ