• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0: «Διψασμένοι» και πιεστικοί ερυθρόλευκοι θα κάνουν… πεντάστερο ρεβεγιόν!
28/12/2022 19:59

Χαμογελαστό θα βρει το 2023 τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν άνετα του Αστέρα Τρίπολης (5-0), στην μετά Ηρακλή Μεταξά εποχή των Αρκάδων. Πέντε γκολ πέντε διαφορετικοί σκόρερ για τους Πειραιώτες που πραγματοποίησαν μία από τις πιο πειστικές εμφανίσεις της σεζόν.

Στο ίδιο έργο θεατές αλλά μέχρι το… διάλειμμα, ήταν όσοι παρακολούθησαν τα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Κι΄αυτό διότι οι Πειραιώτες πήραν και πάλι διπλό προβάδισμα μέχρι την ανάπαυλα, όντας καλύτεροι στο χορτάρι από τον αντίπαλό τους (όπως συνέβη και προς μιας εβδομάδας στους Ζωσιμάδες) με τη διαφορά ότι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έμαθαν από ο πάθημά τους. Οι «ερυθρόλευκοι» λοιπόν συνέχισαν την εξαιρετική τους παράδοση απέναντι στους Αρκάδες στο φαληρικό γήπεδο και ευελπιστούν πως με τη νέα χρονιά θα έρθει και η επιδιωκόμενη συνέπεια και σταθερότητα. Βρήκε δίχτυα με όμορφο τελείωμα και εξαιρετική πάσα του Φορτούνη ο Μπιελ, το «μαγικό» αριστερό του Χάμες έκανε την εμφανισή του και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Νέα εποχή για τον Αστέρα Τρίπολης, με τον νέο τεχνικό των Αρκάδων, Άκη Μάντζιο, να παρακολουθεί από κοντά την νέα του ομάδα.

Φουριόζες μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο του Γεώργιος Καραισκάκης, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει δίχτυα με το… καλημέρα. Μόλις στο 4′, η πίεση του Γιαν Εμβιλά απέδωσε καρπούς αφού ο Κώστας Φορτούνης εβγαλε εξιρετική κάθετη πάσα στο χώρο για τον Πεπ Μπιελ και εκείνος με τη σειρά του, από θέση «10αριου», νίκησε με ψύχραιμο πλασέ τον Παπαδόπουλο. Αυτό ήταν το τέταρτο τέρμα του Ισπανού στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρώτο μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναικό.

Η ομάδα της Τρίπολης έβγαλε άμεσα αντίδραση και λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια, τέσσερα λεπτά αργότερα. Αρχικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης σταμάτησε από κοντά, εντυπωσιακά τον Χερόνιμο Μπαράλες και στη συνέχεια ο Ρεγκίς έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της αριστερής κάθετης δοκού του Έλληνα γκολκίπερ. Τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Μετά το εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν περισσότερο βαρύτητα στα μετόπισθεν, με τους γηπεδούχους να έχουν παρόλα αυτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. 

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν πιο επικίνδυνοι και προσπαθούσαν με περισσότερες και προυποθέσεις να απειλήσουν την εστία της Τρίπολης. 

Το καλό αυτό διάστημα κατάφεραν εν τέλει να το μετουσιώσουν και σε δεύτερο γκολ. Ο ορεξάτος Χάμες Ροντρίγκες έπαιξε το ένα-δύο με τον Χουάνγκ και με δυνατό, φαλτσριστό σουτ εκτός περιοχής, διεύρυνε το προβάδισμα των Πειραιωτών. Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα του Κολομβιανό με το «μαγικό» αριστερό του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης πήγαν στην ανάπαυλα χωρίς κάτι άλλο το ιδιαίτερο, πέρα από την προσπάθεια του Κώστα Φορτούνη μετά από «στρώσιμο» του Μπιελ, 43′.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί με κάποιες σέντρες και να ξαναμπουν στην διεκδίκηση του ματς, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν και πάλι την μπάλα στα πόδια τους χωρίς να φορτάρουν παρόλα αυτά.

Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι Πειραιώτες ανέβασαν ταχύτητα, πίεσαν και πάλι ψηλά και δικαιώθηκαν. Η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης δεν αντέδραση σωστά στη μαζική άμυνα των αθλητών του Μίτσελ, ο Μπιελ πίεσε τον Καστάνιο, ο Χάμες έδωσε στον Μπακαμπού, που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, και εκείνος σε κενή εστία «κλείδωσε« τη νίκη για τους πρωταθλητές (68′).

Μάλιστα, η νίκη των «ερυθρολέυκων» πήρε διαστάσεις θριάμβου στο 84′, όταν ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το 4-0 από κοντά μετά από εκ νέου ομαδική πίεση του Ολυμπιακού και κλέψιμο του Μπιελ.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Γιώργος Μασούρας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, νικώντας κατά κράτος στον αέρα τόσο τον Καρμόνα όσο και τον Παπαδόπουλο.

Η έκαβαση του αγώνα έδωσε την ευκαρία στον Ισπανό τεχνικό να χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και τους Μαρσέλο, Σαμασέκου τους οποίους θέλει ενεργούς και… ζεστούς ενόψει της απαιτητικής συνέχειας. Αντίθετα, ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστικός, αν και τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει τελείως αντίθετη ροπή αν στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του 8′, είχε βρει δίχτυα.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Ντόι, Σωκράτης, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες, Ελ Αραμπί

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άλβαρες, Μπαρτόλο, Καρμόνα, Καστάνο, Κόστα, Ντομίνγκες, Χεσκ, Τασουλής, Ζουκάνοβιτς, Μπαράλες


btm