• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τρίποντο ανάσα για το Λεβαδειακό, επικράτησε 1-0 του Ιωνικού
28/12/2022 19:11
Τρίποντο ανάσα για το Λεβαδειακό, επικράτησε 1-0 του Ιωνικού

Σπουδαία νίκη στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία, πανηγύρισε ο Λεβαδειακός κόντρα στον Ιωνικό με σκορ 1-0, χάρις σε ένα πανέμορφο γκολ από τον Κώστα Δούμτσιο!

Ο Λεβαδειακός διατήρησε το αήττητο που έχει εντός έδρας κόντρα στον Ιωνικό και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για παραμονή στην κατηγορία. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Κώστας Δούμτσιος στο 30′. Με τους τρεις βαθμούς οι Βοιωτοί έφτασαν τους 11 και άφησαν τους «κυανόλευκους» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με οκτώ, μετά από 15 αγωνιστικές. 

1ο ημίχρονο

Αρκετές φάσεις, νεύρα, αλλά και ένα πανέμορφο γκολ είχε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους για να «ανοίξουν» το σκορ, όμως αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Λεβαδειακός και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς, με τον Μουτίνιο στο 18’ να προσπαθεί να πιάσει απροετοίμαστο τον Χουτεσιώτη με εκτέλεση φάουλ από το πλάι της περιοχής, αλλά ο γκολκίπερ του Ιωνικού ήταν σε σωστή θέση.

Στο 21’ ήταν σειρά των «κυανόλευκων» να φτάσουν κοντά στο γκολ. Μετά από μία φάση διαρκείας στα «καρέ» του Στογιάνοβιτς, ο Φατιγκά σέντραρε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ιωαννίδης, αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω στον Σέρβο τερματοφύλακα.

Σχεδόν άμεσα, ο Λεβαδειακός σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία για το γκολ. Ο Νίκας, στο 23’, με ωραία κάθετη έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Βρακά με τον Χουτεσιώτη, όμως ο γκολκίπερ του Ιωνικού, έκανε μία εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το «μηδέν».

Κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν συνέβη για πολύ, αφού στο 30’ ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, η φάση ξεκίνησε από κόρνερ του Ιωνικού, με τους Αντούνιες και Άοσμαν να μην μπορούν να συννενοηθούν σωστά και να χάνουν την μπάλα. Ο Μεχία που έκλεψε, «έτρεξε» το μισό γήπεδο, τροφοδότησε τον Δούμτσιο στα αριστερά της περιοχής και εκείνος με μία σέντρα-σουτ «κρέμασε» τον Χουτεσιώτη για το 1-0. Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ και μάλιστα το πρώτο του στη Super League.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε στον Λεβαδειακό, με τον Χουτεσιώτη να βγαίνει νικήτης σε ακόμη ένα τετ-α-τετ, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Μουτίνιο στο 40’.

2ο ημίχρονο

Ο Ιωνικός, όντας πίσω στο σκορ, επέστρεψε από τα αποδυτήρια για να βρει μία γρήγορη ισοφάριση, αλλά οι προσπάθειες δεν απέδωσαν καρπούς. Στο 47’ ο Άοσμαν βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει «γεμάτα» την μπάλα και η ευκαιρία χάθηκε. Τρία λεπτά μετά (50’) ο Άοσμαν και πάλι απείλησε τον Στογιάνοβιτς, όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα μετά τα πρώτα 10 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να κάνουν διαχείριση του αποτελέσματος και τους «κυανόλευκους» να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο. Στο 73’ μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Τσίμπτσαχ αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη.

Από το φάουλ που προέκυψε μάλιστα, ο Βράκας ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να εκτιναχθεί για να αποκρούσει την εκτέλεση. Στο 81’ και από μία απομάκρυνση ουσιαστικά του Τορό, ο Δούμτσιος έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή, σταμάτησε πάνω στον Σόουζα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γ. Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (63’ Τζημόπουλος), Βήχος, Μπαχανάκ, Τσαπράς, Μεχία, Μουτίνιο, Χαμόντ, Νίκας (63’ Τορό), Βρακάς, Δούμτσιος (90’ Τσιριγώτης).

Ιωνικός (Δ. Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Ρομαό, Μύγας, Τσίμπτσαχ, Αντούνιες (46’ Μασάς), Φαντιγκά, Λοβέρα, Άοσμαν, Ιωαννίδης (70’ Ελευθεριάδης).


btm