• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 2-2: Ερυθρόλευκη πρόκριση με ισοπαλία και μαγικό γκολ Μαρσέλο
11/01/2023 23:21

Ατρόμητος και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι (2-2), σε ένα παιχνίδι που ο Μίτσελ έδωσε πολλές ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα και τους ερυθρόλευκους να δημιουργούν πολλές φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο

Παρότι δέχθηκε ένα γκολ στις αρχές κάθε ημιχρόνου από τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός πήρε μία εύκολη πρόκριση στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2.

Πολύ καλή η παρουσία των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος, που δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο τέρμα που δέχθηκαν από τον Τζοβάρα στο 8′, ούτε από τη σωρεία… χαμένων ευκαιριών, με τους Σισέ (38′) και Μαρσέλο (45’+1′) να φέρνουν… τούμπα το παιχνίδι πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο Κωτσόπουλος στο 51′ το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων, με την αναμέτρηση να «σβήνει» στο τελευταίο μισάωρο. Πολλές δοκιμές ενόψει της συνέχειας από τους δύο προπονητές, με τον Μίτσελ να χρησιμοποιεί εντελώς διαφορετική ενδεκάδα από αυτή απέναντι στο Βόλο.

Ο Άρης θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, τον οποίο θα υποδεχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τη ρεβάνς να αναμένεται να λάβει χώρα σε δύο εβδομάδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Το ματς

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ατρόμητο. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μπήκε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η ομάδα του Κρις Κόλμαν κατάφερε να αιφνιδιάσει από πολύ νωρίς τους «ερυθρόλευκους».

Μόλις στο 8’, ο Τζοβάρας πήρε μία πολύ όμορφη πάσα ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τζολάκη για το 1-0!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ομάδα του Πειραιά δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην περιοχή του Ατρόμητου, αλλά ο Γιαννιώτης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας απάντηση σε κάθε φάση των Πειραιωτών.

Όλα αυτά έως μέχρι το τελευταίο… τρελό δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Στο 35’ ο Κασάμι σκόραρε αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, στο 37’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, το σουτ του οποίου ήταν αρκετά άστοχο, έπειτα από την ωραία ενέργεια του Ελ Αραμπί, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνεργάστηκαν όμορφα μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου, ο Ροντρίγκες έγινε αποδέκτης της μπάλας και σέντραρε παράλληλα, ο Γιαννιώτης απομάκρυνε ασταθώς, με τον Σισέ να παίρνει το ριμπάουντ και να ισοφαρίζει σε 1-1!

Οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν το γκάζι, και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφτασαν στην ανατροπή. Στο 45’+1’ ο Μπουχαλάκης έκανε υπέροχη σέντρα με το δεξί βρίσκοντας τον Μαρσέλο, και εκείνος με ένα εντυπωσιακό βολ πλανέ, έφερε τούμπα το ματς, κάνοντας το 2-1!

Όπως άρχισε το πρώτο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος για τον Ατρόμητο, μιας και ευτύχησε να βρει γκολ πολύ νωρίς. Στο 51ο λεπτό και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κωτσόπουλος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση στην περιοχή του Ολυμπιακού και με όμορφο σουτ έφερε το ματς στα ίσα, για το 2-2!

Στο 57’ το σουτ του Τζοβάρα δεν ανησύχησε τον Τζολάκη, ενώ στο 61’ ο Μασούρας έχασε μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον Γιαννιώτη από κοντά, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να κάνει ακόμη μία εξαιρετική επέμβαση.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ελέω και των πολλών αλλαγών, με τις δύο ομάδες να έχουν αποδεχθεί τη… μοίρα τους και να ολοκληρώνουν το παιχνίδι χωρίς κάποια μεγάλη στιγμή στο τελευταίο διάστημα, με το 2-2 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

MVP: Ο Μαρσέλο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει ανεβάσει ρυθμούς, όντας και σήμερα σε πολύ καλή μέρα. Μάλιστα, πέτυχε και ένα υπέροχο τέρμα με βολ πλανέ, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Μπουχαλάκη.

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Τζοβάρας δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί, ενώ έβγαλε μόλις μία κίτρινη κάρτα, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί. Πέρασε απαρατήρητος.


btm