• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Από την Αγγλία προετοιμάζεται για Κωνσταντινούπολη η Φίλιππα Φωτοπούλου
13/01/2023 17:10

Η μοναδική αθλήτριά μας που έχει ξεκάθαρο στόχο μπροστά της, στη χειμερινή περίοδο του στίβου, είναι η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού, το οποίο θα διεξαχθεί από τι 2 έως τις 5 Μαρτίου 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρωταθλήτριά μας στο άλμα σε μήκος, με τα 6,79μ., που κατέγραψε στις 25 Μαΐου 2022 στην Καλλιθέα, είναι μία από τις 12 αθλήτριες που έχουν ξεπεράσει το όριο των 6,75μ., που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Έτσι, όλη η προετοιμασία της έχει ως στόχο να βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση στις αρχές Μαρτίου.

Τους τελευταίους μήνες η Φίλιππα Φωτοπούλου άφησε τη Βαλένθια και πλέον έχει ως βάση της το Λονδίνο. Από το φθινόπωρο ζει και προπονείται στην αγγλική πρωτεύουσα και στις εγκαταστάσεις του Λι Βάλι, έχοντας ως καθοδηγητή της έναν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές της βρετανικής ομάδας στίβου, τον Τζον Χέρμπερτ. Ο Χέρμπερτ κατέκτησε το 1986 το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στους Κοινοπολιτειακούς του Εδιμβούργου. Η πρώτη περίοδος της συνεργασίας τους πηγαίνει αρκετά καλά έως τώρα, όπως μας μεταφέρει η πρωταθλήτριά μας.

«Η προετοιμασία μου μέχρι τώρα με τον προπονητή μου πάει καλά. Έχουμε αρχίσει τη συνεργασία μας από τον Οκτώβριο του 2022 και έχω ήδη προσαρμοστεί στις προπονήσεις, έχοντας πολύ καλές σχέσεις με τους συναθλητές μου που είμαστε στην ίδια ομάδα. Ο προπονητής μου πιστεύει πολύ σε εμένα και έχουμε εξαιρετική επικοινωνία. Αυτό το διάστημα επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο να διορθώσουμε την τεχνική του τρεξίματος στη φόρα μου, ούτως ώστε να μπορώ να αντεπεξέρχομαι στις καιρικές συνθήκες των αγώνων και να βγαίνει καλύτερα το άλμα».

Είναι σημαντικό για τη Φίλιππα Φωτοπούλου ότι δεν θα χρειαστεί αγώνες για να κυνηγήσει την πρόκρισή της στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, αλλά μπορεί να αφοσιωθεί πλήρως στο να είναι πανέτοιμη για την Κωνσταντινούπολη και μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μίτινγκ για να βελτιώσει τα άλματα και την τεχνική της. «Το Ευρωπαϊκό Κλειστού είναι ο μεγαλύτερος και σημαντικότερός μου στόχος αυτήν την περίοδο. Θέλω να προετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται και να πάω εκεί πανέτοιμη για τον μεγάλο μου στόχο, που είναι η πρόκρισή μου στον τελικό».

Σε λιγότερο από 50 ημέρες η πρωταθλήτριά μας στο μήκος θα κληθεί να υλοποιήσει το μεγάλο στόχο της χειμερινής περιόδου και γι’ αυτό θα πρέπει να βάλει αγώνες στα πόδια της. Ιδιαίτερα φέτος, με την αλλαγή προπονητή και τις νέες συνθήκες προετοιμασίας της, η Φίλιππα Φωτοπούλου χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συμμετοχή της σε μίτινγκ, ούτως ώστε να κάνει τις κατάλληλες βελτιώσεις, πριν από την Κωνσταντινούπολη.

«Συζητώντας με τον προπονητή μου, αποφασίσαμε να κάνουμε τουλάχιστον τρεις αγώνες πριν από το Ευρωπαϊκό Κλειστού. Θα αρχίσω τη σεζόν μου σε δύο εβδομάδες, με πρώτο αγώνα το μίτινγκ στην πόλη Ναντ της Γαλλίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου. Έχω λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχω στο μίτινγκ του Βελγίου στη Γάνδη στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά δεν γνωρίζω ακόμη αν θα παραβρεθώ, αφού θα εξαρτηθεί από τον πρώτο αγώνα που θα κάνω. Μετά είναι το Βαλκανικό Κλειστού, στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά την επόμενη ημέρα (12/2) είναι και το μίτινγκ στο Ντόρτμουντ που έχω. Ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει σε ποιο από τα δύο θα λάβω μέρος. Ουσιαστικά θέλω να είμαι καλά, να αρχίσω με το καλό στη Ναντ και τα επόμενα μίτινγκ θα καθοριστούν στην πορεία μέχρι το Ευρωπαϊκό».

* Θυμίζουμε ότι η Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν είναι η κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στο μήκος στον κλειστό στίβο, με 6,53μ., από το Βαλκανικό Κλειστού του 2021 στην Κωνσταντινούπολη και την «Ατακόι Αρένα», εκεί όπου θα διεξαχθεί το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

* Να αναφέρουμε ότι τα προκριματικά του μήκους στο Ευρωπαϊκό Κλειστού θα διεξαχθούν με τη συμμετοχή 18 αθλητριών το πρωινό του Σαββάτου, 4 Μαρτίου 2023, με τον τελικό των οκτώ κορυφαίων αθλητριών να είναι προγραμματισμός για την Κυριακή (5/3/23) στις 19:47 το βράδυ


btm