• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η Γιουνάιτεντ είναι ξανά εδώ: Έφερε τα πάντα τούμπα και θριάμβευσε κόντρα στη Σίτι! (vids)
14/01/2023 16:34
Η Γιουνάιτεντ είναι ξανά εδώ: Έφερε τα πάντα τούμπα και θριάμβευσε κόντρα στη Σίτι! (vids)

Αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πάρει νίκη στο τεράστιο ντέρμπο της πόλης με την Σίτι και μάλιστα το έκανε με ανατροπή σε 3′, σε χρονικό σημείο που η μπάλα «έκαιγε»! Με γκολ των Μπρούνο και Ράσφορντ (78′, 81′), οι τρομεροί «κόκκινοι διάβολοι» του Τεν Χαγκ συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους, έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την δύναμή τους και παράλληλα… έκαναν και δώρο στην πρωτοπόρο Άρσεναλ.  

Η Γιουνάιτεντ φαίνεται πως όριζε την ταχύτητα και την μορφή που θα έπαιρνε το ντέρμπι. Εκτέλεσε σωστά το πλάνο της, ήταν συμπαγής όταν αμυνόταν, συγκεντρωμένη, ήθελε να εκμεταλλευτεί τους χώρους από τις πλευρές της επίθεσης, όμως, πολύ περισσότερο κατάφερε ν’ απομονώσει τον Έρλινγκ Χάαλαντ και να κάνει τον Ντε Μπρόινε να μην φανεί επικίνδυνος στα σημεία που κινήθηκε.

Έρικ Τεν Χαγκ και Πεπ Γκουαρντιόλα παρατάσσουν τις ομάδες τους με όλα τα μεγάλα όπλα μέσα. Και οι δύο στοχεύουν να χτυπήσουν από το πρώτο λεπτό το παιχνίδι. Να αποκτήσουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να κυνηγήσουν το γρήγορο γκολ που θα τους βάλει σε θέση οδηγού στο μεγάλο ντέρμπι.

Στο 11ο λεπτό ο Μπρούνο με ένα χαμηλό διαγώνιο σουτ κατέγραψε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ενώ, στο 34′ ήρθε η σημαντικότερη φάση του ντέρμπι με τον Ράσφορντ να φεύγει από αριστερά στη βαθιά μπαλιά, να περνάει τον Έντερσον που έκανε κακή και αχρείαστη έξοδο, όμως, το πλασέ του επιθετικού της Γιουνάιτεντ σταμάτησε στον Γουόκερ που είχε καλύψει την εστία.

O Ράσφορντ αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις ψηλά αριστερά κοντά στον προσαγωγό, όμως, συνέχισε στο παιχνίδι και ο Τεν Χαγκ έβαλε τον Άντονι στη θέση του Μαρσιάλ. Σε αντίθεση με τον Γάλλο, ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι ευφάνταστο στο παιχνίδι.

Η Σίτι πέρασε από την θεωρία της πρόθεσης για κάτι καλύτερο, στην πράξη. Ανέβηκε μερικά μέτρα στο δεύτερο μέρος, όμως και πάλι ο τρόπος άμυνας των «κόκκινων διαβόλων» και το πρέσινγκ γίνονταν σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πεπ, όμως, έδειξε ξανά πως το μυαλό του μπορεί να πάει αρκετά βήματα παραπέρα και με λίγη τύχη στις επιλογές του, γίνεται η διαφορά.

Στο 57ο λεπτό έριξε στο ματς αντί του Φόντεν τον Τζακ Γκρίλις και ο τελευταίος στο 60′ έτρεξε στην «καρδιά» της περιοχής για να πάρει το εξαιρετικό γύρισμα του Ντε Μπρόινε από δεξιά, για να γράψει το 1-0 με κεφαλιά!

Οι «πολίτες» θέλησαν και για πολύ λίγο είχαν τον έλεγχο του ντέρμπι, όμως η Γιουνάιτεντ, αν και έχασε κάποιον χρόνο, επιχείρησε να βγάλει μεγαλύτερη ενέργεια. Ο Τεν Χαγκ έβαλε και τον Γκαρνάτσο για την επίθεση, όμως, η λύση δόθηκε από τον αρχηγό της ομάδας! Στην κάθετη μπαλιά προς τον Μπρούνο στο 78ο λεπτό, ο εκτεθειμένος Ράσφορντ έτρεξε για την κατοχή, αντιλήφθηκε πως ήταν οφσάιντ, δεν ακούμπησε ποτέ και ο επερχόμενος Φερνάντες πλάσαρε σωστά για το 1-1! Αν και αρχικά ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι, έπειτα από συνεννόηση με τον ρέφερι το γκολ μέτρησε κανονικά, αφού αποφασίστηκε ότι Ράσφορντ δεν επηρέαζε τόσο πολύ.

Κι αφού ο Άγγλος στη φάση της ισοφάρισης έδειξε πως λειτούργησε πανέξυπνα παρά την κρισιμότητα της στιγμής, ήταν αυτός που στο 81′ έφερε τούμπα το ντέρμπι! Ο Μπρούνο άνοιξε αριστερά για τον Γκαρνάτσο που πρόσεξε για να μην βγει εκτεθειμένος, ο νεαρός έτρεξε στην περιοχή, η πρώτη σέντρα δεν βγήκε, όμως το δεύτερο γύρισμα ήταν «λουκούμι» για τον Ράσφορντ που με προβολή έγραψε το 2-1! Ο ασταμάτητος σκόρερ της Γιουνάιτεντ έβαλε και σε αυτό το ματς την υπογραφή του και αποθεώθηκε όταν αποχώρησε στις καθυστερήσεις μαζί με τους Καζεμίρο και Μαλάσια για να μπουν οι Μαγκουάιρ, Λισάντρο και ΜακΤόμινεϊ, για να εξασφαλιστεί η σπουδαία νίκη.

Η ιστοσελίδα μας sport-fm.com.cy σας ενημέρωσε για την εξέλιξη του ντέρμπι…

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γιουνάιτεντ (Έρικ τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν, Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Φρεντ, Φερνάντες, Έρικσεν (72′ Γκαρνάτσο), Ράσφορντ, Μαρσιάλ (46′ Άντονι).
Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόλκερ, Ακάνζι, Άκε, Κανσέλο, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Φόντεν (57′ Γκρίλις), Χάλαντ.
Σκόρερ: 79′ Φερνάντες, 82′ Ράσφορντ / 60′ Γκρίλις
Κίτρινες: Φρεντ, Κασεμίρο
Αποβολές: – / –
Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σέντρα από τη Γιουνάιτεντ.

7′ Η Γιουνάιτεντ πήγε να βγει με καλές προϋποθέσεις στην αντεπίθεση, αλλά ο Μαρσιάλ ήταν εκτεθειμένος.

10′ Πρώτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι, χωρίς ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες.

11′ Πρώτη καλή στιγμή για τη Γιουνάιτεντ. Ο Φερνάντες βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι στον Έντερσον, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

24′ Σουτ του Χάαλαντ, κοντράρει πάνω στον Κασεμίρο.

28′ Όμορφη βαθιά μπαλιά του Ακέ, την κατάλαβε και βγήκε έγκαιρα ο Ντε Χεά.

34′ Τεράστια ευκαιρία για τη Γιουνάιτεντ! Ο Ράσφορντ πέρασε τον Έντεραον που είχε βγει εκτός περιοχής, βγήκε σε πλάγια θέση, πλάσαρε, αλλά ο Γουόκερ έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή!

https://twitter.com/jup0i1/status/1614247237919309824

37′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, και πάλι με τον Ράσφορντ! Ο Άγγλος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, ο οποίος έκανε έγκαιρη έξοδο, μην αφήνοντας τον να πλασάρει όπως θα ήθελε.

45’+1′ Μακρινό σουτ του Γουόκερ, λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ντε Χέα.

Ημίχρονο στην αναμέτρηση. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε. Η Σίτι στη σέντρα. Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ: Ο Άντονι στη θέση του Μαρσιάλ.

48′ Σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα, η μπάλα κοντράρει και μπλοκάρει εύκολα ο Ντε Χέα.

57′ Αλλαγή για τη Σίτι: ο Φόντεν στη θέση του ο Γκρίλις.

60′ ΓΚΟΛ για τη Σίτι! Ο Ντε Μπρόινε μπήκε στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, έκανε μία υπέροχη σέντρα και ο Γκρίλις με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ! 1-0 για τους «πολίτες».

https://twitter.com/CopaMundo10/status/1614258489001476097

72′ Αλλαγή για τη Γιουνάιτεντ: Ο Γκαρνάτσο περνάει στη θέση του Έρικσεν.

79′ ΓΚΟΛ για τη Γιουνάιτεντ! Ωραία κάθετη πάσα, «κόβει» στα… δύο την άμυνα της Σίτι και ο Μπρούνο Φερνάντες την έστειλε στο βάθος της εστίας του Έντερσον για το 1-1! Στην αρχή της φάσης, ο Ράσφορντ που συμμετέχει, ήταν σε θέση οφσάιντ.

https://twitter.com/CopaMundo10/status/1614263560648933379

82′ ΓΚΟΛ για τη Γιουνάιτεντ! Το γυριζει η γηπεδούχος ομάδα. Ωραίο γύρισμα του Γκαρνάτσο από τα αριστερά, ο Ράσφορντ γίνεται αποδέκτης της μπάλας και με προβολή νικά τον Έντερσον για το 2-1!

https://twitter.com/CopaMundo10/status/1614264216642281472

88′ Κίτρινη κάρτα στον Φρεντ για φάουλ στον Γκρίλις.

89′ Κίτρινη και στον Κασεμίρο για διαμαρτυρία.

Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Τέλος! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει μια τρομερή ανατροπή και επικρατεί 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι, μειώνοντας την απόσταση στον πόντο!


btm