• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1: «Φρένο» στο Περιστέρι
22/01/2023 22:42

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Ατρομήτου, με το παιχνίδι του Περιστερίου να λήγει ισόπαλο 1-1 για την 19η αγωνιστική της Super League. Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ στο 54′, ισοφάρισε ο Φριτζόνσον στο 64′, με τους ερυθρόλευκους να είναι στο -6 από την κορυφή.

Ο Ατρόμητος και ο Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική της Super League. To παιχνίδι συγκεκριμένα έληξε 1-1, είχε καλό ρυθμό, ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ενώ όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού άνοιξε το σκορ στο 54ο λεπτό αξιοποιώντας την υπεροχή που είχε ο Ολυμπιακός στην κατοχή. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα, με τον Σάμουελ Φριτζόνσον να φέρνει την απόλυτη ισορροπία με γκολ στο 64′. Ένα σκορ που έμεινε έως το φινάλε του αγώνα.

Κάπως έτσι, οι Περιστεριώτες έβαλαν φρένο στο σερί τεσσάρων νικών που είχε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχουν συγκεντρώσει 39 βαθμούς και έχασαν ευκαιρία να πλησιάσουν περισσότερο στην κορυφή, καθώς βρίσκονται στο -5 από την ΑΕΚ και στο -6 από τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος είναι στους 24 πόντους στο -5 από τον 6ο Βόλο.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δύσκολα κατάφερνε να πατήσει στην περιοχή του Ατρομήτου. Μάλιστα οι Περιστερώτες είχαν καλή στιγμή στο 13′ με τον Στρούγγη, την προβολή του οποίου απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ στο 14′ ευκαιρία είχε και ο Ρομπάιγ.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να ελέγχει τον ρυθμό, με τον Μπακαμπού όμως να τροφοδοτείται με το… σταγονόμετρο. Η πρώτη ερυθρόλευκη ευκαιρία κατεγράφη στο 24′, όταν το πλασέ του Μπιέλ απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Οι παίκτες του Μίτσελ έπαιζαν από την δεξιά πλευρά και από εκεί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους δεν υπήρξε κάποια μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, με το 0-0 να παραμένει.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με τη διάθεση να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του όσον αφορά στην κατοχή. Έτσι εμφανίστηκε πιο επικίνδυνος με τον Χάμες Ροντρίγκες να προειδοποιεί με ωραίο σουτ με το εξωτερικό στο 52′. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα.

Ο Εμβιλά είδε τον Μπιέλ, ο οποίος με μία επαφή τροφοδότησε τον Μπακαμπού μέσα στην περιοχή και τον Γάλλο να μην αστοχεί. Μάλιστα, ο φορ του Ολυμπιακού είχε νέα καλή στιγμή λίγο αργότερα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 61′ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για το γκολ. Από το πλάγιο άουτ, ο Χατζησαΐας πήρε κεφαλιά προς τα πίσω, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. στη συνέχεια ο Ντε Μποκ που πήρε το ριμπάουντ δεν βρήκε στόχο.

Στο 64ο λεπτό ο Ατρόμητος κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Ρομπάιγ έκανε την πάσα στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Φριτζόνσον να κρεμάει τον Πασχαλάκη. Έγινε έλεγχος για οφσάιντ, αλλά σύμφωνα με τον VAR, ο παίκτης του Ατρομήτου καλυπτόταν.

Ο Μίτσελ με τις αλλαγές του επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να παίξει στην κόντρα, ώστε να υπάρξουν και οι απαραίτητες ανάσες στους αμυντικούς.

Σε μία από τις αντεπιθέσεις ο Ατρόμητος είχε καλή στιγμή. Ο Ροτάριου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ενώ αμέσως μετά ο Φριντζόνσον δεν ευστόχησε στην προβολή του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό έως και το φινάλε του, με τον Χάμες Ροντρίγκες στο 90+1′ να χάνει σημαντική στιγμή έπειτα από σόλο του στην περιοχή των γηπεδούχων. Έτσι, το 1-1 δεν άλλαξε έως το φινάλε.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (77′ Οικονομίδης), Γκονζάλες, Φριντζόνσον (82′ Τζοβάρας), Ροτάριου, Ρομπάιγ (88′ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (82′ Κωτσόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσουκ, Ροντινέι (85′ Βρουσάι), Εμβιλά, Χουάνγκ (70′ Ροντρίγκες), Μπιέλ (85′ Σαμασέκου), Χάμες, Φορτούνης (46′ Μασούρας), Μπακαμπού (69′ Αραμπί).


btm