• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης – Απόλλων 3-1: Ξέθαψε το… τσεκούρι του πολέμου!
23/01/2023 18:56
Άρης – Απόλλων 3-1: Ξέθαψε το… τσεκούρι του πολέμου!

Σπουδαία επιστροφή στις νίκες για τον Άρη, αφού μετά από έξι αγωνιστικές, πήρε το πρώτο τρίποντο με καλή εμφάνιση και το 3-1 επί του Απόλλωνα για την 20η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Cyta.

Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, είχε ευκαιρίες να προηγηθεί με κυριότερη το δοκάρι του Ουάρντα στο 6ο λεπτό. Σταδιακά όμως οι τυπικά γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, σημείωσαν ένα γκολ που ακυρώθηκε στο 19′ ως οφσάιντ, και τελικά, στο 29′ πήραν το προβάδισμα μετά από λάθος συνεννόηση των Μπεϊμπέρνς και Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς, όπου βγήκε ευνοημένος ο Κακόριν. Στο 45′ ήταν η σειρά του Στεπίνσκι να ευνοηθεί από κόντρες, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του, τετ α τετ από τον Γιοβάνοβιτς και με όλο τον χρόνο να κάνει ένα καλό πλασέ. Ο επιθετικός του Άρη δεν αστόχησε και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Όμως στο 71′ θα τα καταφέρει, έστω και με αυτογκόλ του Μπρόρσον, μετά από γύρισμα του Ζράντι. Ο Άρης θα κερδίσει πέναλτι στο 80′ με αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι τον Πεϊμπέρνς, ο οποίος ανέτρεψε τον Μπαμπίκα. Ο Κακόριν εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών για το τελικό 3-1.

Η ομάδα του Σπιλέφσκι παραμένει στην 4η θέση με 37 βαθμούς, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές, έμειναν στην έκτη με 32 βαθμούς.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 29′, 82′ (πεν) Κακόριν, 45′ Στεπίνσκι / 71′ Μπρόρσον (αυτ.)
Κίτρινες: 51′ Σόκε, 86′ Ντελμίρο / 50′ Σπόλιαριτς, 90′ Ίλιεφ

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Πηλέας (71′ Μποάκι), Μπένγκτσον (85′ Ντελμίρο), Στεπίνσκι (57′ Μπαμπίκα), Γκομίς (57′ Μαγιαμπέλα), Γιαγκό, Στρούσκι (57′ Μπράουν), Μουσούντα, Μπόρσον, Κακόριν, Σόκε.
Απόλλων (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Α. Γιοβάνοβιτς, Β. Γιοβάνοβιτς (64′ Αρτυματάς), Πεϊμπέρνς (83′ Γιόστεν), Πίττας (76′ Ντιγκινί), Σπόλιαριτς, Βα (64′ Ζράντι), Χαμάς, Παναγιώτου, Σαχάρ, Ουάρντα (83′ Ίλιεφ), Χέντι.

Στάδιο: «Αλφαμέγα»
Διαιτητής: Ιωάννης Χριστοδούλου.
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου.
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρας Ευαγόρου.
4ος Διαιτητής: Κυριάκος Αθανασίου.
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo Filipe
AVAR: Κωνσταντίνος Φελλάς.
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΣΕΝΤΡΑ

3′ Σουτ του Ουάρντα εκτός περιοχής, εύκολα μαζεύει ο Άλβες.

4′ Ο Πίττας σούταρε εντός περιοχής, ήταν σε ετοιμότητα ξανά ο Αλβες.

6′ Δοκάρι για τον Απόλλωνα. Ο Ουάρντα με σουτ εκτός περιοχής στάθηκε άτυχος.

19′ Ακυρώνεται γκολ για τον Άρη. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ζόκε, ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε, η μπάλα πήγε στο δοκάρι και ο Γκομίς που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε. Ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ μετά από έλεγχο του VAR.

24′ Ο Στεπίνσκι από καλή θέση δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε, με τον Γιοβάνοβιτς να πέφτει και να μαζεύει τη μπάλα.

29′ ΓΚΟΛ ο Άρης. Γιοβάνοβιτς και Πεϊμπέρνς δεν συνεννοήθηκαν σωστά σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του αμυντικού του Απόλλωνα και ο Κακόριν σε ανυπεράσπιστη εστία πέτυχε (ίσως) το ευκολότερο γκολ στην καριέρα του.

33′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Ο Βα μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Άλβες απέκρουσε ασταθώς.

44′ Νέα μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα. Μετά από ωραία ενέργεια του Παναγιώτου και πάσα στον Σαχάρ, ο τελευταίος έκανε το σουτ εντελώς αμαρκάριστος αλλά σημάδεψε το δοκάρι.

45′ ΓΚΟΛ ο Άρης! Ο Στεπίνσκι μετά από κόντρες βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γιοβάνοβιτς και με ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

50‘ Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς.

51‘ Κίτρινη κάρτα στον Σόκε, ο οποίος χάνει έναν εκ των δύο επόμενων αγώνων του Άρη.

56‘ Ωραίο σουτ του Πίττα, απόκρουση από τον Βανά Άλβες.

62‘ Ευκαιρία για τον Άρη! Ο Μπαμπίκα μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Γιοβάνοβιτς.

63‘ Τραυματίστηκε ο Βουκασίν Γιοβάνοβιτς σε μία κόντρα με τον Κακόριν. Πάει για αναγκαστική αλλαγή ο Απόλλωνας. Ο Αρτυματάς στη θέση του.

69‘ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Κακόριν μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, όμως ο Γιοβάνοβιτς έκανε εντυπωσιακή επέμβαση.

71′ ΓΚΟΛ για τον Απόλλωνα! Αυτογκόλ του Μπρόρσον από γύρισμα του Ζράντι!

75‘ Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη! Ο Μαγιαμπέλα έδωσε στον Κακόριν, αυτός έκανε το σουτ, ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Μπαμπίκα και η άμυνα του Απόλλωνα έδιωξε σε κόρνερ.

80′ Πέναλτι για τον Άρη! Ο Μπαμπίκα μπήκε στην περιοχή, ο Πεϊμπέρνς τον ανέτρεψε, ο διαιτητής έδειξε την παράβαση. Θα ελεγχθεί από το VAR. Συμφωνεί το VAR με την υπόδειξη του Χριστοδούλου.

82′ ΓΚΟΛ για τον Άρη! Ο Κακόριν εκτέλεσε εύστοχα την παράβαση!

86‘ Κίτρινη κάρτα στον Ντελμίρο.

87‘ Σέντρα σουτ του Σπόλιαριτς, η μπάλα στην οροφή των διχτύων του Βανά Άλβες που έλεγχε την πορεία της.

90‘ Πέντε λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.

90‘ Κίτρινη κάρτα στον Ίλιεφ.

Τέλος αναμέτρησης!


btm