• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Όρθιος» ο Ατρόμητος στην έδρα του ΠΑΣ με «ήρωα» τον Γιαννιώτη
28/01/2023 22:03

Ο Ατρόμητος έφυγε με τον βαθμό από τα Ιωάννινα, καθώς ο Τζοβάρας «απάντησε» στο γκολ που πέτυχε ο Μπάλαν στο πρώτο μέρος, ενώ ο Γιαννιώτης έπιασε το πέναλτι του Νίνη στις καθυστερήσεις και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε το υπέρ του προβάδισμα στο σκορ για παραπάνω από 75 λεπτά χάρη στο τέρμα του Κλαούντιου Μπάλαν, όμως η γκολάρα του Τζοβάρα στο 77′ και η επέμβαση του Γιαννιώτη στις καθυστερήσεις στο πέναλτι του Νίνη, κράτησαν όρθιο τον Ατρόμητο, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1 για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Ηπειρώτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και πριν του τέρματος του Ρουμάνου φορ πέτυχαν γκολ και με τον Σόρια στο πέμπτο λεπτό, το οποίο όμως ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ στον Μορέιρα (που έκανε την ασίστ), στην αρχή της φάσης.

Ο Ατρόμητος ήταν πιο απειλητικός στο δεύτερο μέρος και παρόλο που δεν δημιούργησε πολλές καλές φάσεις, κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με το απίθανο γκολ του Τζοβάρα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ και να πάρει αυτός τη νίκη. Ο Τζίμας κέρδισε πέναλτι στο 90′, όμως ο Νίνης που ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με αυτό τον βαθμό έφτασε τους 19 βαθμούς και έπιασε τον ΟΦΗ στη βαθμολογία, ενώ ο Ατρόμητος ανέβηκε στους 25, μειώνοντας στους τέσσερις τη διαφορά από τον έκτο Βόλο.

Το ματς:

Το πρώτο μέρος στους Ζωσιμάδες είχε λίγες καλές φάσεις, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πιο απειλητικός προς την εστία του Γιαννιώτη. Οι Ηπειρώτες κατάφεραν να εξαργυρώσουν τις επιθετικές τους προσπάθειες με δύο γκολ αν και μέτρηση μόνο το πρώτο. Η πρώτη απειλητική προσπάθεια του Ατρομήτου ήταν στο 14′ όταν ο Γκονζάλες έψαξε τον Κεσχρίντα, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε με τις γροθιές. Στο 15′ η κεφαλιά του Στρούγγη και στο 20′ η προσπάθεια του Κεσχρίντα δεν απείλησαν τον κίπερ του ΠΑΣ.

Μετά το γκολ του Μπάλαν ο ΠΑΣ ήταν αυτός που ήταν πιο απειλητικός, δίχως όμως να κάνει μια πιο αξιοσημείωτη φάση και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Ατρόμητος πήρε την μπάλα στα πόδια του, μιας και κυνηγούσε στο σκορ. Η πρώτη του απειλητική στιγμή ήταν στο 52ο λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Στρουγγής έπιασε μια κεφαλιά και ο Φριτζόνσον έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός κάτι που βόλευε τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιας και προηγούταν στο σκορ. Η πρώτη απειλητική των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος έγινε στο 60′, όταν ο Πήλιος έκανε μια ακόμα ωραία ενέργεια από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Ριένστρα και αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το γκολ του Ατρομήτου ο ρυθμός του αγώνα “άναψε”, με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες καλές φάσεις για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Στο 80ο λεπτό ο Μορέιρα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό μετά ο Οικονομίδης με ωραία ενέργεια έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Ο Κούεν έκανε το γύρισμα στον Τζαβίδα μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Τη σημαντικότερη ευκαιρία την σπατάλησε όμως ο ΠΑΣ στο φινάλε. Ο Τζίμας ανετράπη στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι. Ο Νίνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γιαννιώτης τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 90+5′, όταν ο Οικονομίδης έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Τσιντώτας απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο όμως δεν εκτελέστηκε, μιας και ο Σιδηρόπουλος σφύριξε για τελευταία φορά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΠΑΣ Γιάννινα: Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (63′ λ. τρ. Λιάσος), Ριένστρα (83′ Νίνης), Παμλίδης (72′ Τζίμας), Μορέιρα, Μπάλαν.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Στρουγγής, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (58′ Οικονομίδης), Γκονζάλες, Ροτάριου, Ρομπάιγ, Φριτζόνσον (58′ Κούεν), Κιάρτανσον (58′ Τζαβίδας).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Βόλος – Παναιτωλικός 2-3
ΠΑΣ Γιάννενα – Ατρόμητος 1-1.


btm