• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Νίκη ορόσημο για ΑΕΚ – «Ξύπνησε» αργά ο ΑΠΟΕΛ (ΦΩΤΟ)
28/01/2023 18:56

Η 21η αγωνιστική είναι άκρως σημαντική για την ΑΕΚ, καθώς ξέφυγε από τον ΑΠΟΕΛ με τέσσερις βαθμούς, έπειτα από τη νίκη (2-1) μέσα στο «κάστρο» της «ΑΕΚ Αρένα».

Το σύνολο του Χοσέ Λουίς Όλτρα «βαδίζει» ολοταχώς για το πρωτάθλημα, ασχέτως που υπάρχουν αρκετές «στροφές» στο πρόγραμμα. Οι παίκτες των «κιτρινοπράσινων» πήραν προβάδισμα νωρίς με τον Γκαρσία (2΄), ενώ στο δεύτερο μέρος ο Φαράζ (59΄) κεφαλαιοποίησε το προβάδισμα της ομάδας του. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να «βγάλει» αντίδραση, όμως οι Μπεν και Μακέντα που έκαναν ντεμπούτο δεν κατάφεραν να γίνουν αισθητοί στα καρέ του Πίριτς, που ήταν παρών όπου χρειάστηκε για την ΑΕΚ. Μάλιστα, ο πολύτιμος κίπερ είχε και σύμμαχο το δοκάρι στη φάση του Εφραίμ (50΄) που θα μπορούσε να αλλάξει την έκβαση του ματς.

Το «τρίποντο» αυτό κρίνεται δίκαιο για τους γηπεδούχους, παρόλο τη μείωση του σκορ από τους φιλοξενούμενους προς το τέλος με τον Μαρκίνιος (89΄) έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ντογκαλά. Να σημειωθεί ότι, μπορεί ο Μακέντα να μη βρήκε δίχτυα, ωστόσο είχε συμμετοχή στη φάση του 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη, έφτασε τους 50 βαθμούς και είναι στην πρώτη θέση, έχοντας από κάτω τον ΑΠΟΕΛ με 46 πόντους. Στην επόμενη αγωνιστική (22η), οι Λαρνακείς δοκιμάζονται στην έδρα της Καρμιώτισσας, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» υποδέχονται τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρθία, Φαράζ (90΄ Μίκελ), Ποντς (90΄ Ρόμο), Λέδες, Γκιούρτσο (41΄ Γιάκολις), Άλτμαν (79΄ Όιερ), Λόπες (79΄ Κάσας).
ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Ντβάλι, Κρέσπο, Φεράρι, Εφραίμ (64΄ Μαρκίνιος), Σαρφό, Κονσταντίνοφ, Μπεν (64΄ Μακέντα), Ντάλσιο (79΄ Ντογκαλά), Κβιλιτάια.


Αγωνιστική: 21η
Γήπεδο: «ΑΕΚ Αρένα»
Σκόρερ: Γκαρσία, Φαράζ / Μαρκίνιος
Κίτρινες: Γκαρσία, Τόμοβιτς, Όιερ, Ροσάλες / Φεράρι
Αποβολές: -/-

ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ!


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:

Διαιτητής: Φάμπιο Βερίσιμο (Πορτογαλία).
Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου (α’), Μάριος Καλογήρου (β’), Μάριος Αντωνίου (τέταρτος).
VAR / AVAR: Βάσκο-Αντόνιο Μορέιρα (Πορτογαλία) / Μιχάλης Σωτηρίου.
Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:

16:55: Εξαιρετικό κλίμα στο γήπεδο.
16:58: Εισέρχονται στο γήπεδο οι ομάδες μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα! «Πρασινοκίτρινη» φανέλα για ΑΕΚ και «λευκά» για ΑΠΟΕΛ.

1΄: ΕΝΑΡΞΗ αγώνα. Η ΑΕΚ στη σέντρα.
2΄: ΓΚΟΛ για ΑΕΚ: Κόρνερ, δύο κεφαλιές πάσες από τους «κιτρινοπράσινους», από κοντά ο Γκαρσία το 1-0.
9΄: ΣΧΟΛΙΟ: Γρήγορος ο ρυθμός στο ματς, ψάχνει αντίδραση ο ΑΠΟΕΛ, αναζητά νέα κενά στην αντίπαλη άμυνα η ΑΕΚ.
10΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Εξαιρετική κίνηση του Κβιλιτάια, ξεπερνά τον Μιλίσεβιτς, πλασάρει, διώχνει αρχικά ο Πίριτς και στη συνέχεια η άμυνα.
11΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Μακρινό σουτ του Φεράρι, εύκολα ο Πίριτς.
15΄: ΣΧΟΛΙΟ: Τo video με το 1-0 είναι ΕΔΩ!
19΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Ντάλσιο και Σαρφό έπαιξαν έναν ωραίο συνδυασμό και ο Γκανέζος από κοντά αλλά από δύσκολη γωνία έκανε το τελείωμα, ο Πίριτς έδιωξε με τα πόδια σωτήρια.
26΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 1-0 και ο γρήγορος ρυθμός στο ματς.
34΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Εξαιρετική ενέργια από Φαράζ, «πατάει» περιοχή, πλασάρει, ελάχιστα εκτός εστίας η μπάλα.
35΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Γύρισμα προς τον Λόπες, με τη μία το σουτ του Ράφα, εκτός η μπάλα, θα ήταν υπέροχο τέρμα εάν έβρισκε στόχο.
37΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Ο Μπεν βγάζει εξαιρετική μπαλιά στον Εφραίμ, εκείνος γυρνάει στον Κβιλιτάια που σηκώνεται για κεφαλιά και η μπάλα πάει πάνω από τα δοκάρια.
40΄: ΣΧΟΛΙΟ: Εξαιρετικός ρυθμός στο παιχνίδι, ετοιμάζει αλλαγή ο Όλτρα!
44΄: Ένα λεπτό έξτρα χρόνος.
45+1΄: ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

46΄: ΕΝΑΡΞΗ δευτέρου μέρους.
50΄: ΔΟΚΑΡΙ για ΑΠΟΕΛ: Ο Εφραίμ, «πατάει» περιοχή, σουτάρει, η μπάλα αφού βρήκε στα δάχτυλα του Πίριτς βρήκε και το δοκάρι, η μπάλα σε κόρνερ. Η φάση πέρασε!
55΄: Ευκαιρία για ΑΕΚ: Γέμισμα, κεφαλιά του Λόπες, δύσκολη επέμβαση από Μπέλετς, ενώ ο Άλτμαν στη συνέχεια έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι!
58΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σουτ του Σαρφό, άουτ η μπάλα.
59΄: ΓΚΟΛ για ΑΕΚ: Επικίνδυνη αντεπίθεση η ΑΕΚ, ο Φαράζ άλλαξε παιχνίδι με τον Γιάκολις, γέμισμα του τελευταίου, έδιωξε η άμυνα πάνω στον Φαράζ και εκείνος με ξερό σουτ «έγραψε» το 2-0.
65΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Κόρνερ, κεφαλιά του Σούσιτς, άουτ η μπάλα.
70΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 2-0, μέσα ο Μακέντα (ΕΔΩ) στον ΑΠΟΕΛ.
71΄: ΣΧΟΛΙΟ: Το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ (ΕΔΩ), με τον Φαράζ.
77΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Πλασέ του Κονσταντίνοφ εκτός περιοχής, κανένα πρόβλημα για τον Πίριτς.
81΄: ΣΧΟΛΙΟ: Παραμένει το 2-0, άνετα «κρατάει» η ΑΕΚ.
88΄: ΓΚΟΛ για ΑΠΟΕΛ: Πάσα στον κενό χώρο ο Μακέντα, εξαιρετική ενέργεια από τον Ντογκαλά που έδωσε ασίστ στον Μαρκίνιος που βρήκε δίχτυα με το στήθος. Στο 2-1 το παιχνίδι!
90΄: Έξι λεπτά έξτρα χρόνος.
90+3΄: ΣΧΟΛΙΟ: Προσπαθεί ο ΑΠΟΕΛ για το κάτι παραπάνω.
90+6΄: Ευκαιρία για ΑΠΟΕΛ: Σέντρα του Σούσιτς, διώχνει ο Τόμοβιτς πάνω στον Κβιλιτάια που σουτάρει, όμως η μπάλα πέρασε εκτός.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.


btm