Ανακοίνωση του ΠΑΣΠ για τους ποδοσφαιριστές της Αλκής.

Αναλυτικά:

Είναι με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση που η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν έδειξε την παραμικρή ευαισθησία όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της Αλκής που έμειναν, απροειδοποίητα, χωρίς ποδοσφαιρική στέγη στη δύση της μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου.

Στις 27/01/2023, με επιστολή του το σωματείο της Αλκής ενημέρωσε την ΚΟΠ για την αποχώρησή του από τις διοργανώσεις της ΚΟΠ (Ανδρών, Νέων, Παίδων). Γνωρίζοντας ότι είναι πιθανό πολλοί ποδοσφαιριστές να έμεναν χωρίς δουλειά και συνεπώς χωρίς εισόδημα, το διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, ενέργησε αμέσως και με επιστολή του, την ίδια μέρα, στην ομοσπονδία ζήτησε όπως δοθεί το δικαίωμα στους παίκτες της Αλκής να υπογράψουν σε άλλες ομάδες, χωρίς να υπολογίζονται στον επιτρεπόμενο αριθμό των μεταγραφών των ομάδων, καθώς επίσης να παραταθεί, μόνο γι’ αυτούς, η μεταγραφή περίοδος μέχρι τα μέσα ή τέλη Φεβρουαρίου. Η προαναφερθείσα πρόταση του ΠΑ.Σ.Π. βασίστηκε σε παρόμοια έκτακτα μέτρα που εφάρμοσε η FIFA για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν σε ουκρανικούς και ρωσικούς συλλόγους.

Παρά τις εκκλήσεις του ΠΑ.Σ.Π. φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το μόνο που έπραξε, όπως πληροφορούμαστε η ΚΟΠ, είναι να ζητήσει από όσους παίκτες βρήκαν νέα ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους να αποστείλουν τη λύση της συνεργασίας τους με την Αλκή. Δηλαδή, οι τελευταίοι θα πρέπει να «θυσιάσουν» τα δεδουλευμένα τους, ώστε να πάρουν το χαρτί ελευθέρας στο χέρι.

Συμφωνούμε, το ποδόσφαιρο διέπεται από αυστηρούς κανονισμούς, τους οποίους πρέπει να ακολουθούν όσοι συμμετέχουν, με οποιονδήποτε τρόπο, σε αυτό. Συμφωνούμε, η προκήρυξη πρέπει να τηρείται σαν ευαγγέλιο. Ωστόσο, όταν υπάρχουν ειδικές και έκτακτες συνθήκες, οι κανόνες δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργούν εις βάρος της ηθικής και ανθρωπιστικής πλευράς ενός ζητήματος. Σε αυτή την περίπτωση, οι κανονισμοί άφησαν στα αζήτητα τους ποδοσφαιριστές της Αλκής. Η διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου αντί να σταθεί ασπίδα και να βρει τρόπο να τους βοηθήσει, τους άφησε ξεκρέμαστους.

Ο ΠΑ.Σ.Π. κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές, πολλοί εκ των οποίων έμειναν χωρίς δουλειά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ακόμη και για τα απαραίτητα. Κάποιοι άλλοι αποφάσισαν για τη μοίρα τους. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την πλευρά μας και γι’ αυτό δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειές μας μέσω της FIFPRO και της FIFA ώστε, σε αυτές τις περιπτώσεις, να υπάρχει ειδική πρόνοια που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην Κύπρο ο Εντμάρ Λασέρντα (pic & vid)

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Δόξας και άλλων Κυπριακών ομάδων, Εντμάρ...

Α Κατηγορία
22/03/2023 19:06

Νεοφυτίδης: «Πιο πρόχειρα δεν γίνεται – Τους παίκτες της Αλκής...

Εκ νέου ανάρτηση με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου...

ΑΕΛ
21/03/2023 16:47

Β΄ Κατηγορία: Οι διαιτητές των αγώνων

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε επίσημα τους διαιτητές των αγώνων της 9ης αγωνιστικής,...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
09/03/2023 16:50

Νεοφυτίδης / ΠΑΣΠ: «Ντροπή… Είναι απαράδεκτο από πλευράς ΚΟΠ»

Ντροπή για ΚΟΠ να εκτίθενται ποδοσφαιριστές λόγω αναστολής λειτουργίας ομάδων,...

ΑΛΚΗ
07/03/2023 13:18

Β’ Κατηγορία: Σκόνταψε ο πρωτοπόρος Οθέλλος, σκαρφάλωσε στη 2η θέση...

Με πέντε αναμετρήσεις, δύο για τον 1ο όμιλο και τρεις...

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
25/02/2023 16:56

«Tραγικές καταστάσεις στην Αλκή, δεν είχα λεφτά να φάω, έμεινα...

Μπορεί ο Γιούρι Φερνάντες να ήταν υποψιασμένος σε σχέση με...

ΑΛΚΗ
24/02/2023 13:41