• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΑΕΛ – Ακρίτας 2-1: VARεσε στις καθυστερήσεις και είναι ζωντανή! (vid & pics)
02/02/2023 21:02
ΑΕΛ – Ακρίτας 2-1: VARεσε στις καθυστερήσεις και είναι ζωντανή! (vid & pics)

Ζωντανές τις ελπίδες της για είσοδο στην πρώτη εξάδα κράτησε η ΑΕΛ με τη δύσκολη νίκη που πανηγύρισε στο νέο γήπεδο «Αλφαμέγα» στο Κολόσσι σε βάρος του Ακρίτας με 2-1, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ένα γκολ σε χρόνους καθυστερήσεων με πέναλτι του Ντζάλμα (90+4′), μετά από υπόδειξη του VAR, ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Γιανέφσκι το τρίποντο επί του μαχητικού ουραγού της βαθμολογίας, που έχασε μέσα από τα χέρια του τον βαθμό που του χάριζε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ο Κλεμέντε (57) με το γκολ της ισοφάρισης του τέρματος του Τεϊσέιρα (37′)

Σε ότι αφορά την εικόνα του αγώνα, το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε στη μετριότητα, με την ΑΕΛ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη της ευκαιρία στον στόχο όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντζάλμα, ο Τεϊσέιρα με κεφαλιά νίκησε τον Περντρέου (37′). Το γκολ του αρχηγού της ομάδας της Λεμεσού βοήθησε ώστε να ανοίξει κάπως το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και να δούμε άλλες 1-2 ευκαιρίες από πλευράς «γαλαζοκιτρίνων». Ο Ακρίτας ήταν ακίνδυνος επιθετικά σε ολόκληρο το 45λεπτο, χωρίς να ανησυχήσει τον Μούριελ, ο οποίος πέραν από ένα σουτ του Κονέ από πλάγια θέση που μάζεψε χωρίς δυσκολία τη μπάλα, δεν χρειάστηκε να επέμβει σε άλλη περίπτωση.

Ότι έπαθε στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε στο δεύτερο ο Ακρίτας. Σκόραρε δηλαδή στην πρώτη του καλή στιγμή με δυνατό σουτ του Κλεμέντε (57′). Ακολούθησε παιχνίδι κυρίως κέντρου για περίπου ένα 30λεπτο χωρίς κάποια αξιόλογη φάση, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του Ακρίτα και τους «πράσινους» να ψάχνουν στην κόντρα να κάνουν τη ζημιά. Στις καθυστερήσεις και σε μια φάση που δεν… μύριζε κάτι, ο Σαραβάνια στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα μετά από σέντρα κλότσησε τον Τεϊσειρα, το VAR είδε πέναλτι και ο Ντζάλμα το μετουσίωσε σε γκολ, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΕΛ (Τσέντομιρ Γιανέφσκι): Μούριελ, Παντελή, Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Ντζαλμά, Ζντραφκόσκι, Κοντινέλα (69′ Κατσανίκλιτς), Παπαφώτης (82′ Κόλιας), Τσέρνιχ (82′ Ντεγοέστ), Μπεραχίνο (59′ Ρόμο), Μιλιντσεάνου (82′ Συλβέστρου).

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Σέχιτς, Μεντίμορετς, Σαραβάνια, Φοφανά, Κονέ (44′ Εράσο), Ελ Τζεμιλί, Κλεμέντε, Γαβριήλ (90′ Φουριέλ), Τόρες (90′ Αμπντουσαλάμοφ), Πική (44′ Λόπες – 82′ Πογκέν).

Σκόρερ: Τεϊσέιρα 37′, Ντζάλμα 90’+3 (πεν.) / Κλεμέντε 57′.

Κίτρινες: Μπιλοβάρ / Φοφανά, Κλεμέντε, Αμπντουσαλάμοφ, Άμπραχαμ (3η).

Αποβολές: – / -.

Γήπεδο: «Αλφαμέγα».

Διαιτητής: Μάριος Χριστοφόρου.

Βοηθοί: Χαράλαμπος Γεωργίου (α’), Ευαγόρας Ευαγόρου (β’).

Τέταρτος: Δημήτρης Κουμή.

VARAVAR: Χρυσοβαλάντης Θεουλή – Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Βασίλης Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

ΣΕΝΤΡΑ

10′ Χωρίς κάποια φάση μέχρι στιγμής.

20′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι από τον Ακρίτα, με το σουτ του Κονέ από πλάγια θέση και τον Μούριελ να μαζεύει χωρίς δυσκολία.

27′ Επικίνδυνο γύρισμα του Σέχιτς, έφυγε έξω η μπάλα.

28΄ Σουτ του Ζντραφκόφσκι, άστοχο.

37′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντζάλμα, ο Τεϊσέιρα με κεφαλιά νίκησε τον Περντρέου.

40′ Σουτ του Ζντραφκόφσκι, μαζεύει εύκολα ο Περντρέου.

42′ Ευκαιρία για την ΑΕΛ, με τον Μπεραχίνο να κάνει από καλή θέση το σουτ στην κίνηση μετά από πάσα του Κοντινέλα, αλλά να στέλνει τη μπάλα ψηλά.

45′ Ένα λεπτό ο χρόνος καθυστέρησης.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

57′ ΓΚΟΛ ο Ακρίτας. Ο Λόπες με σουτ νικήθηκε από τον Μούριελ που απέκρουσε ασταθώς, με τον Κλεμέντε στη συνέχεια με δυνατό σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

70‘ Κίτρινη στον Φοφανά.

80′ Αλλά 10 λεπτά για το τέλος.

83′ Πρώτη φάση για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο με ένα άστοχο σουτ του Τεϊσέιρα.

86΄Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ! Ο Κατσανίκλιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα, όμως ο Ρομό δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα προς την εστία καθώς παρενέβη αμυντικός.

90′ Πέναλτι μετά από έλεγχο του VAR για κλωτσιά του Σαραβάνια στον Τεϊσειρα.

90’+4′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με εκτέλεση πέναλτι του Ντζάλμα.

90’+10′ Τέλος αγώνα.

Το κείμενο ανανεώνεται!


btm