• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πετεβίνος: «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στον κόσμο μας»
02/02/2023 10:08
Πετεβίνος: «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στον κόσμο μας»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Αναλυτικά:

Για τη χθεσινή δημοσιογραφική: «Πρέπει να πω ότι χθες, θέλαμε να δώσουμε αρκετά μηνύματα και ο Πρόεδρος έδωσε το πιο ισχυρό, ότι ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει το στάτους του ποδοσφαίρου και βλέπουμε παραδοσιακές ομάδες, που διεκδικούσαν τους ίδιους στόχους με εμάς να παλεύουν για να μπουν στην εξάδα, και ομάδες που δεν ήταν καν στον χάρτη των τίτλων, να είναι στην εξάδα και να διεκδικούν το κάτι παραπάνω. Μπορεί να αλλάξει ακόμα περισσότερο σε αυτή τη μορφή, παρά στο να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές δυνάμεις. Αυτή δεν είναι δική μας αίσθηση, αλλά γενικότερα όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η μοναδική ομάδα που λογίζεται στις παραδοσιακές ομάδες και είναι ο ΑΠΟΕΛ, είναι η μοναδική ομάδα που είναι ανταγωνιστική και με δικές της δυνάμεις και τον κόσμο της, παραμένει ψηλά και διεκδικεί τίτλους. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε στον κόσμο μας χθες. Δεν υπάρχουν ούτε κεφάλαια, ούτε επενδυτές που σκέφτονται να ρίξουν 1-2 εκ. ευρώ. Ο ΑΠΟΕΛ στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και έσοδα. Στηρίζεται στη δύναμη του κόσμου, που κάνει τη διαφορά. Οι οικονομικές δυσκολίες στον ΑΠΟΕΛ δε γεννήθηκαν χθες, το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές. Είναι μία δημόσια εταιρεία που παρουσιάζει κάθε χρόνο τα οικονομικά δεδομένα. Όμως, όχι μόνο βρισκόμαστε στο προσκήνιο, αλλά είμαστε και πρωταγωνιστές. Το μήνυμα του Προέδρου ήταν πως είμαστε όλοι ενωμένοι προς τον κοινό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω σε σχέση με το χθεσινό μήνυμα, είναι πως είναι πάρα πολύ σημαντικό, οποιοσδήποτε έχει την ευχέρεια να βοηθήσει».

Για την ήττα από την ΑΕΚ: «Αν και από τις ήττες δε βλέπεις κέρδος, σημαντικό για τον κόσμο είναι να βλέπει την ομάδα πως προσπάθησε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Και επειδή έχει κάποια χρόνια που δε νιώθαμε πως η ομάδα οποιαδήποτε στιγμή, μπορούσε να γυρίσει ένα ματς, θεωρώ πως αυτό το πράγμα σιγά-σιγά καταφέραμε να το φέρουμε ξανά στον ΑΠΟΕΛίστα. Όταν έχεις αυτό το στοιχείο, δημιουργείς ανασφάλεια και στον αντίπαλό σου».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, δεν ήταν ένας αγώνας που η διαιτησία πήρε χρυσό μετάλλιο στις αποφάσεις της. Υπήρξαν στιγμές που ο Πορτογάλος διαιτητής σφύριζε, χωρίς να είναι σωστός. Και δεν ήταν σωστός και για τις δύο ομάδες. Το λέω αυτό, γιατί όταν βλέπουμε την τέλεια διαιτησία σε έναν κυπριακό αγώνα και μετά ρίχνεις το επίπεδο, εκτίθεται αυτός που επιλέγει τους διαιτητές».

Για το γρήγορο γκολ που δέχτηκε στο ντέρμπι: «Από θέμα εμπειρίας δε στερούμε κάπου από την ΑΕΚ. Το θέμα ήταν προσήλωσης, γιατί πήγαν όλα λάθος. Από εκεί και πέρα, σε ένα τέτοιο ντέρμπι, όταν ξεκινάς με τα δεδομένα εις βάρους σου, είναι δύσκολο. Όμως ακόμα και στο 80′, όταν το σκορ ήταν ακόμα 2-0, η ομάδα έδειχνε πως μπορεί και το πιστεύει».

Για τον κόσμο: «Έτσι όπως ορίζεται το πρωτάθλημα, θα πρέπει να γίνει κάτι με τα βαν του VAR, γιατί δε γίνεται να γίνονται μόνο δύο παιχνίδια την ημέρα και η αγωνιστική να κρατάει 4 μέρες. Είναι εις βάρους των ομάδων αυτό. Το παιχνίδι μας είναι Παρασκευή στις 8:00, με την προπώληση να πάει καλά, είναι κοντά στις 8.500, αλλά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, δεν είναι η ίδια. Για τα δεδομένα του ΑΠΟΕΛ είναι η ελάχιστη που θα μπορούσαμε να έχουμε σύμφωνα με τη δυναμική του κόσμου μας. Γνωρίζω ότι οι μέρες που περνούμε δεν είναι και οι καλύτερες και σε θέμα καιρικών συνθηκών, όμως περιμένουμε πολύ περισσότερα σε τέτοιο ντέρμπι».

Για τα αγωνιστικά: «Ο Φεράρι που συμπλήρωσε κάρτες θα είναι διαθέσιμος με Απόλλωνα, θα εκτίσει την ποινή του στον επόμενο αγώνα. Εκτός είναι μόνο οι Βιγιαφάνιες και Δώνης».


btm