• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Τσιτσιπάς: «Στόχος η κατάκτηση του Davis Cup σε 3-4 χρόνια»
03/02/2023 17:56
Τσιτσιπάς: «Στόχος η κατάκτηση του Davis Cup σε 3-4 χρόνια»

Στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Εθνικής ομάδας ο Στέφανος Τσιτσιπάς μεταξύ άλλων σημείωσε πως θα ήθελε να φτάσει στην κατάκτηση του Davis Cup τα επόμενα χρόνια.

Τι δήλωσαν οι Περβολαράκης, Σκορίλας και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Χατζηνικολάου. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αρχηγός αποστολής είναι ο Απόστολος Τσιτσιπάς και Εθνικός προπονητής ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, ενώ μέλη της ελληνικής ομάδας είναι ακόμα ο γιατρός Διονύσης Χίσσας, ο γυμναστής Χρήστος Φιωτάκης, ο ψυχολόγος Κώστας Περγαντής, ο φυσικοθεραπευτής Απόστολος Μιχαλάκας και ο βοηθός προπονητή Θανάσης Μανέκας.

Η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας:

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε πρώτος το λόγο και είπε: «Θέλω να πω αρχικά ότι το να βρισκόμαστε εδώ είναι μεγάλη τιμή για εμάς. Στόχος μας είναι, όσο ακραίο και παράλογο να ακούγεται, ο τίτλος του Davis Cup, σε 3-4 χρόνια από τώρα. Είναι κάτι που πιστεύω, το ονειρεύομαι από μικρή ηλικία, και χαίρομαι που η διοργάνωση έχει επιστρέψει στο παλιό της φορμάτ. Η κατάκτηση του Davis Cup, μαζί με τους συμπαίκτες μου, είναι ένας από τους 3 τενιστικούς στόχους που θέλω να πετύχω στην καριέρα μου».

Εν συνεχεία σε ερώτηση στον Μιχάλη Περβολαράκη για τον τραυματισμό του και αν είναι 100% έτοιμος να αγωνιστεί ο Έλληνας τενίστας είπε:

«Είναι ένα ζήτημα το οποίο προσπαθώ να λύσω. Έχουμε προπόνηση σήμερα, θα δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Είναι και τα άλλα παιδιά που παίζουν πάρα πολύ καλά, θα δούμε και η τελευταία προπόνηση πως θα πάει. Προς το παρόν εγώ είμαι αυτός που θα παίξει αύριο, και αν αλλάξει κάτι θα το δούμε τις επόμενες ώρες».

Σχετικά με την προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ, και πως θα επηρεάσει τους Έλληνες παίκτες, ο προπονητής της Εθνικής, Δημήτρης Χατζηνικολάου απάντησε: «Περιμένουμε πολύ κόσμο αύριο. Σαν ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα παλέψουμε γι’ αυτή την πολυπόθητη πρόκριση. Είμαι σίγουρος πως όλος αυτός ο κόσμος θα επηρεάσει τη δική μας ομάδα, θα την ωθήσει στο να παίξει καλύτερα, αλλά θα επηρεάσει και την ομάδα του Εκουαδόρ. Ίσως παίξουν πιο σφιχτά, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να επηρεάσει αυτό αρνητικά τον Στέφανο, λόγω των παραστάσεών του στο εξωτερικό. Νομίζω και ο Μιχάλης έχει επίσης την εμπειρία μεγάλων διοργανώσεων. Είναι άνετος μπροστά στο κοινό και δε θα έχει κανένα πρόβλημα πιστεύω».

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας δέχτηκε ερώτηση για την αναπροσαρμοφή του ΟΑΚΑ και τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά βλέπουμε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο indoor μέσα στην Ελλάδα, και με τόσο κόσμο μάλιστα. Μας ήρθε τεράστια όρεξη όταν είδαμε το γήπεδο να προπονηθούμε εκεί, πόσο μάλλον να παίξουμε ματς εκεί. Όταν μάθαμε ότι οι αγώνες θα γίνουν στο ΟΑΚΑ, νομίζω σε όλους μας ήρθε το όνειρο να αγωνιζόμαστε με τόσο κόσμο να μας στηρίζει και να φωνάζει για την Ελλάδα. Οπότε, αυτό μας δίνει μόνο όρεξη να μπούμε στο γήπεδο και να δώσουμε το 100%».

Τέλος σε ερώτηση για τους παίκτες που αποτελούν την Εθνική Εκουαδόρ ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Ο πρώτος κίνδυνος είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο παίκτες στο μονό που δεν τους γνωρίζουμε αρκετά καλά, μιας και δεν έχουμε πλήρης εικόνα γι’ αυτούς. Αν είχαν καλύτερη θέση στο ranking, τότε θα μπορούσαμε να τους μάθουμε μέσα από βίντεο. Τώρα, ότι ξέρουμε είναι μέσα από δικές πληροφορίες, αλλά και την προπόνησή τους.

Οπότε αυτό είναι σίγουρα μία παγίδα, που δε μας βοηθάει. Οι παίκτες που έχουν στο διπλό είναι αρκετά καλοί, έχουν καλή θέση στο ranking, και ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από δύο καλούς παίκτες. Οι παίκτες του μονού είναι ο κίνδυνος ότι δεν τους ξέρουμε καλά, και θα πρέπει να τους “διαβάσουμε” στα πρώτα games, για να δώσουμε και τις αντίστοιχες οδηγίες αντιμετώπισής τους».


btm