Οι αστέρες και τα μεγάλα ονόματα σε κάποιες ομάδες κάνουν τη διαφορά. Όχι όμως στη Νέα Σαλαμίνα που λειτουργεί ως σύνολο και όλοι προσφέρουν από κάτι. Άλλη μία φετινή επιτυχία και απόδειξη ήρθε στον προχθεσινό αγώνα με την Πάφο.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά όχι μόνο δεν έχασε από μια ποιοτικότερη ομάδα που έχει μεγαλύτερους στόχους, αλλά την υπέταξε μέσα στην έδρα της! Με το πλάνο του Σάββα Πουρσαϊτίδη να βγαίνει για άλλη μία φορά στην εντέλεια, η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε ένα πανηγυρικό διπλό πoυ πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο, τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία.

Χαρακτηριστικοί είναι οι πανηγυρισμοί μετά το τελευταίο σφύριγμα που ακολούθησαν μπροστά στον κόσμο μέσα στη βροχή και μετά μέσα στα αποδυτήρια.Η Σαλαμίνα είναι μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις και που σε κάθε αγώνα που περνάει σε εκπλήσσει ευχάριστα. Έχει «τρυπήσει» πολλές φορές φέτος το ταβάνι της και το έπραξε ξανά με την Πάφο.

Εδώ ταιριάζει και η φράση αμάν τι ομάδα, που λέγεται όταν μένεις άναυδος με την εξαιρετική της παρουσία. Αυτό ακριβώς ισχύει για την ομάδα της Αμμοχώστου που έγινε η δεύτερη ομάδα, η οποία έφυγε με το διπλό μέσα στην Πάφο. Δεν το λες και μικρό κατόρθωμα αυτό που έκανε. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως υπάρχει χαώδεις διαφορά στα μπάτζετ μεταξύ των δύο ομάδων. Όμως τα λεφτά δεν παίζουν πάντα μπάλα και η Σαλαμίνα το απέδειξε.

Είχε πλάνο, πάθος, σωστή τακτική, ουσία και φυσικά τύχη που πάντα χρειάζεται για να φτάσει στο τεράστιο τρίποντο, με το οποίο μπαίνει για τα καλά στο κόλπο για την είσοδο στην εξάδα. Το τέλος της 22ης αγωνιστικής τη βρίσκει σίγουρα μέσα στην εξάδα, πάνω από ομάδες όπως η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η Ανόρθωση και η ΑΕΛ! Σίγουρα δεν τελείωσε κάτι, αλλά με αυτό το δείγμα γραφής του τελευταίου καιρού μπορεί να ελπίζει βάσιμα πως θα κάνει την υπέρβαση και θα μπει στην εξάδα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ  (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ