Μια ήττα στην 23η αγωνιστική δεν είναι καταδικαστική για την Πάφο, όταν υπάρχουν ακόμα τέσσερεις αγώνες στην κανονική διάρκεια συν τα «play-offs».

Είναι όμως ένα αποτέλεσμα που βάζει τροχοπέδη όσον αφορά στη μάχη του τίτλου. Τίποτα δεν έχει κριθεί φυσικά από τώρα, όπως δεν είχε κριθεί όταν η ομάδα ήταν στην κορυφή και αήττητη. Σίγουρα όμως με ήττες σαν αυτή από τη Νέα Σαλαμίνα βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό της και κάνει πιο δύσκολο το έργο της στην κούρσα για τον τίτλο. Είναι από αυτές τις ήττες που πληγώνουν πολύ και μπορούν να αποδειχθούν μοιραίες στην τελική οικονομία της σεζόν. Γιατί είναι πιθανόν ο τίτλος να κριθεί στις λεπτομέρειες και αυτοί οι χαμένοι βαθμοί μπορεί να κοστίσουν.

Ο αγώνας με τους ερυθρόλευκους ήταν από αυτούς που η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ είχε την πίεση και το «πρέπει» για να τον κερδίσει. Αυτή ήταν το φαβορί κι αυτή που έπρεπε να το αποδείξει στο γήπεδο. Σε σχέση με τη Σαλαμίνα δεν μπορεί να πει κανείς πως υστέρησε ή πως ήταν χειρότερη. Ήταν όμως πιο ανούσια και με χειρότερες επιλογές στην άμυνα. Για αυτό και τελικά ηττήθηκε.

Σίγουρα όταν ένα ματς ξεκινάει άσχημα δεν είναι εύκολο να γυρίσει. Οι παίκτες του Μπεργκ δεν πανικοβλήθηκαν και προσπάθησαν με στρωτό ποδόσφαιρο να ισοφαρίσουν. Και το πέτυχαν με όμορφο συνδυασμό. Αλλά αντί στη συνέχεια να πεισμώσει και να φέρει τούμπα τον αγώνα, πιάστηκε απροετοίμαστη στην άμυνα και δέχθηκε δεύτερο γκολ. Αυτό πρόσθεσε ξανά άγχος στις ενέργειες των παικτών και με τον καιρό εμπόδιο δεν ήταν εύκολο να πάρει κάτι, παρά το γεγονός πως έγινε μεγάλη προσπάθεια. Έτσι ήρθε αυτή η ήττα που είναι ένα μεγάλο ψυχολογικό πλήγμα, αλλά και βαθμολογικό. Προφανώς γιατί έχασε την ευκαιρία να παραμείνει κοντά στο κυνήγι της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ που ξέφυγαν περισσότερο.

Μάλιστα είναι το δεύτερο σερί παιχνίδι που δεν κερδίζει κι αυτό προσθέτει ακόμα μεγαλύτερη πίεση για τον επόμενο αγώνα.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ