• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Η Τότεναμ υπέταξε τη Σίτι με ιστορικό Κέιν (ΒΙΝΤΕΟ)
05/02/2023 20:42

Φτάνοντας στα 267 γκολ και απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής των σκόρερ για την Τότεναμ, ο Χάρι Κέιν διαμόρφωσε το τελικό 1-0 απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο

Τέταρτο σερί εντός έδρας ματς των «σπιρουνιών» στο νέο γήπεδο με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους «πολίτες» και δίχως να σκοράρει η ομάδα του Γκουαρδιόλα! Στο +5 παρέμεινε η Άρσεναλ στην 1η θέση. Η Τότεναμ υπέταξε την Σίτι με ιστορικό Κέιν, κάνοντας δώρο και στην Άρσεναλ! (vid)
Η Σίτι είχε τον Ντε Μπρόινε στον πάγκο, είχε 70% κατοχή μπάλας, αλλά είχε και το σκορ εις βάρος της από το πρώτο 15λεπτο!

Αυτό, διότι η Τότεναμ κατάφερνε με το πρέσινγκ της να κλέβει εύκολα, άσχετα αν με την μπάλα στα πόδια δεν έκανε κάτι τρομερά ουσιαστικό. Όταν χρειάστηκε, ο Χόιμπιεργκ έκανε το κλέψιμο, πάσαρε στον Κέιν, εκείνος νίκησε τον Έντερσον για το 1-0 στο 15′ και έγραψε ιστορία με τα 267 γκολ στην ιστορία των «σπιρουνιών» και με τα 200 σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Η κορυφή του ανήκει ολοκληρωτικά: Έγραψε ιστορία ο Κέιν με το γκολ κόντρα στη Σίτι! (vid)
Οι «πολίτες» είχαν απομονωμένο τον Έρλινγκ Χάαλαντ στη γραμμή κρούσης, οι Ρόδρι, Μπερνάρντο και Γκρίλις προσπαθούσαν είτε να τον βοηθήσουν είτε να το πάρουν πάνω τους, αλλά οι απειλές προς την εστία του Γιορίς δεν πετύχαιναν τον στόχο τους. Ο Μαχρέζ με τρομερό αριστερό σουτ είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις επιλέγοντας κυρίως την δύναμη στο σουτ που δοκίμασε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήξερε ότι δεν έπρεπε να χάσει πολύ χρόνο για να κάνει αλλαγές στο δεύτερο μέρος κι έτσι στο 58′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε για να προκαλέσει αναταράξεις στην αμυντική οργάνωση της Τότεναμ.

Οι παίκτες του Πεπ είχαν… μονιμοποιήσει την ανησυχία στον Γιορίς, έκαναν τελικές προς την εστία, τα «σπιρούνια» ανταπεξέρχονταν στις προκλήσεις και η πίεση ψηλά από την Σίτι άφηνε πολλούς κενούς χώρους πίσω. Γι’ αυτό στο 65′ ο Πέρισιτς λίγο έλειψε να βρει τον Κέιν που έπεσε για την προβολή σε κενή εστία, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα. Η απάντηση ήρθε στο 68′ από ένα τρομερό σουτ του Άλβαρες που έφυγε λίγο άουτ.

Ο Έμερσον από δεξιά αντιμετωπίζοντας όποια απειλή πήγαινε να δημιουργηθεί από τα πλάγια, αλλά και ο Χόιμπιεργκ που ήταν τρομερά επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του, ξεχώρισαν για το σύνολο του Κόντε. Παρά την αποβολή του Ρομέρο στο 87′, οι γηπεδούχοι κράτησαν το 1-0 μέχρι το φινάλε, αν και ίσως να γλίτωσαν το πέναλτι στο χτύπημα του Γιορίς στον Ρόδρι στις καθυστερήσεις σε προσπάθεια του Ισπανού να πάρει κεφαλιά…

Οι Λονδρέζοι πήραν αυτό που ήθελαν για να συνεχίσουν σε τροχιά 4άδας, να φτάσουν τα τέσσερα ματς στο πρωτάθλημα και τα πέντε διαδοχικά σε όλες τις διοργανώσεις με το απόλυτο και με μηδέν παθητικό εντός έδρας κόντρα στην Σίτι, ενώ και το +5 της Άρσεναλ στην κορυφή παρέμεινε, παρά την ήττα (1-0) από την Έβερτον το Σάββατο!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Τσέλσι – Φούλαμ 0-0
Έβερτον – Άρσεναλ 1-0 (60′ Ταρκόβσκι)
Άστον Βίλα – Λέστερ 2-4 (9′ Γουότκινς, 32′ αυτ. Σούταρ / 12′ Μάντισον, 41′ Ιχεανάτσο, 45+2′ Τετέ, 79′ Πρατ)
Γούλβς – Λίβερπουλ 3-0 (6′ αυτ. Μάτιπ, 12′ Ντόουσον, 71′ Νέβες)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας 2-1 (7′ πεν. Φερνάντες, 63′ Ράσφορντ / 76′ Σλουπ)
Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-0 (87′ Μιτόμα)
Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0 (41′ Μι, 44′ Εμπεουμό, 80′ Γένσεν)
Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ 1-1 (3′ Γουίλσον / 32′ Πακετά)
Νότιγχαμ – Λιντς 1-0 (14′ Τζόνσον)
Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0 (15′ Κέιν).

ΤΟ VIDEO:


btm