• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά: «Κανένας διαχωρισμός από την Meridian Gaming – Στηρίζουμε τον Αθλητισμό και την Κοινωνία»
06/02/2023 10:16

H 29χρονη CEO της Meridian Gaming (CY) Χρυσοθέμη Βαλανίδου-Θωμά αναλύει τις τακτικές της εταιρείας – Ιδιαίτερη έμφαση της Meridian στην υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Meridian Gaming (CY) Ltd με τη δραστηριοποίησή της στην Κύπρο έχει αναπτύξει μια ασφαλέστερη πολιτική παιχνιδιού, βασισμένη σε βασικές αρχές για την ασφάλεια των παικτών και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα είναι εταιρεία η οποία προσεγγίζει με ξεχωριστό τρόπο σημαντικά κοινωνικά ζητήματα και συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στον τομέα της ευαισθητοποίησης. Παράλληλα, ισχυροποιείται και η θέση των γυναικών στην Εταιρεία.

H CEO της Meridian Gaming (CY), Χρυσοθέμη Βαλανίδου-Θωμά, συνέβαλε σε πολύ σημαντικό βαθμό για να επιτευχθούν τα πιο πάνω (και πολλά άλλα). Μία νεαρή CEO 29 χρόνων, η οποία έχει συνεχώς ανοικτούς τους ορίζοντές της και όπως σημειώνει σε συνέντευξη που μας έχει παραχωρήσει, ανάβει συνεχώς αυτή η λάμπα των ιδεών που έχει πάνω από το κεφάλι της.

Η Χρυσοθέμη άρχισε στη Meridian ως δικηγόρος, ως Head of Legal and Compliance department. Άνετη, ευγενική, προσιτή και συνάμα γυναίκα από την οποία πηγάσει η αποφασιστικότητα, ο δυναμισμός και το ταλέντο στο να εμπνέει νέα άτομα. Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο και η κουβέντα μαζί της ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια βλέπουµε όλο και περισσότερες γυναίκες σε θέσεις-κλειδιά και η Χρυσοθέμη Βαλανίδου Θωμά είναι αναντίλεκτα μία από αυτές. Γεννημένη στη Λεμεσό, σπούδασε Νομική στην Αγγλία και δηλώνει υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Προτρέπει τον κόσμο πάντα να ονειρεύεται και να προσπαθεί να επιδιώκει στόχους επιτυγχάνοντάς τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο κοινωνικό έργο της εταιρείας και την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων στην Κύπρο. Τόνισε τη διαφορετική προσέγγιση που εφαρμόζεται στην εταιρεία, με τις γυναίκες να κατέχουν το ήμισυ του εργατικού δυναμικού,  προωθώντας την ισότητα των φύλων.

-Για αρχή πείτε μας για εσάς, για τι μέχρι τώρα επαγγελματική διαδρομή σας και πως φτάσατε στο σημείο να ανελιχθείτε στο βαθμό που να σας επιτρέπει να είστε σε νεαρή ηλικία σε μία τόσο σημαντική θέση, όπως αυτή της CEO στην Meridian Gaming στην Κύπρο;

«Άρχισα ως δικηγόρος στην Εταιρεία, ως Head of Legal and Compliance department. Σίγουρα αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι η προσπάθεια που γίνεται από το κάθε άτομο ούτως ώστε να μπορέσει να βρεθεί στη θέση που είναι. Οι κόποι του, οι προσπάθειες, η μελέτη που γίνεται, οι προσωπικοί στόχοι. Αλλά σίγουρα αυτό έχει να κάνει πάντα και με την Εταιρεία. Ήμουν τυχερή, δηλαδή εκτός από τις δικές μου τις δράσεις, εκτός από τη δική μου προσπάθεια, η εταιρεία στην οποία βρισκόμουν, πάντα ήθελε να δίνει -και ακόμη το κάνει- ευκαιρίες σε νεαρά άτομα. Μεγάλο ποσοστό είναι νεαρά άτομα, οπόταν το έχει ως πολιτική της η Εταιρεία να δίνει ευκαιρίες και να αφήνει τους ανθρώπους να ανελιχθούν και να εξελιχθούν».

-Συμβάλατε στο να μπουν νέα στοιχεία, να αφήσετε το στίγμα σας;

«Σίγουρα μπαίνουν νέα στοιχεία. Σε κάθε νέα αρχή έχεις ως στόχο να αφήσεις το στίγμα σου. Εγώ προσωπικά ως άτομο, αυτό ήθελα να κάνω, να αφήσω τη δική μου πινελιά που θεωρώ πως ήταν εκείνο που βοήθησε να δείξω τι μπορούσα να προσφέρω στην Εταιρεία»

-Τι σκεφτήκαμε με το που σας έχει προταθεί να αναλάβετε το πόστο αυτό; Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σας έκανε να αναλύσετε εις βάθος την προοπτική ή «βασάνισε» κάπως το μυαλό σας;

«Σκέψεις πάντα, κάνω. Σε καθετί το οποίο θα αρχίσω. Ως άτομο μου αρέσει να αρπάζω τις ευκαιρίες, τις μελετώ από πριν, όμως δεν μπορώ να πω ότι με βασάνισε κάτι ή με προβλημάτισε, διότι εργαζόμουν στην εταιρεία, την ήξερα, αλλά επειδή παρουσιάζεται και το σωστό πλάνο για να αποδεχθείς μια πρόταση, έτσι συζητήθηκαν τα δεδομένα όπως έπρεπε και προχωρήσαμε».

Θεωρείται πως είναι πιο σωστό οι εταιρείες να δίνουν ευκαιρίες πρώτα σε υφιστάμενα άτομα του υπαλληλικού προσωπικού από το να ψάχνουν να βρουν άλλους εργαζόμενους;

«Γενικά η Εταιρεία μας κάνει και τα δύο. Πάρα πολλά άτομα τα οποία τώρα εργάζονται τώρα σε σημαντικές θέσεις, άρχισαν από τα καταστήματά μας, ως άτομα που ήρθαν για μία part-time δουλειά και στο τέλος είναι σε σημαντικά πόστα στην εταιρεία. Σίγουρα αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τη δική τους προσωπική προσπάθεια, καθώς επίσης και μέσα από την πολιτική της Εταιρείας μας. Αλλά σίγουρα προσλαμβάνονται άτομα και από έξω επειδή θέλεις να φέρεις καινούργιες ιδέες, καινούργια σκεπτικά, τεχνολογία την οποία ενδεχομένως να γνωρίζουν νέα άτομα. Οπόταν, ναι, βοηθούμε τα άτομα στην εταιρεία μας, ναι, δίνουμε ευκαιρίες, αλλά ταυτόχρονα είμαστε ανοικτοί και φέρνουμε και άτομα από έξω».

-Έχετε κάποια πρότυπα (γυναίκες & άνδρες) τα οποία μεγαλούργησαν μέσω δικών τους πρωτοποριακών ιδεών και βασίστηκαν στις ανάγκες του σήμερα του του πολύ πρόσφατου παρελθόντος.

«Πάντα τα πρότυπά μου είναι η οικογένειά μου, πάντα αυτό λέω, επειδή έτσι μεγάλωσα. Επαγγελματικά, πάλι θεωρώ τους γονείς μου ως διότι έβλεπα τον τρόπο που εργάζονταν και τα έφερναν πέρα στον επαγγελματικό τους τομέα».

-Επιδιώκετε κι εσείς να βλέπετε πιο μπροστά από την εποχή μας;

«Σίγουρα, διότι αν μείνεις πίσω ή κλείνεσαι στο μυαλό σου δεν μπορείς να προχωρήσεις, άρα βλέπεις πάντα μπροστά. Είναι καλό να βλέπεις τι γίνεται γενικά στον κόσμο και σε άλλες χώρες, διότι όπως και να το κάνουμε είμαστε νησί. Άρα, με το να βλέπεις μπροστά, προς τα έξω, ποιο είναι το vision που έχεις ως εταιρεία ή ως άτομα είναι σίγουρα πάρα πολύ σημαντικό. Φτάνει βέβαια να το επιτρέπει και η επαγγελματική πίεση και χρειάζεται πάντα καθαρό μυαλό. Χρειάζεται επίσης να πατάμε γερά και τα πόδια μας στο έδαφος».

-Ταυτίζεστε ή επηρεάζεστε από ιδέες επιτυχημένων ανθρώπων αναπτύσσοντας στο μυαλό σας νέες πρωτοποριακές προοπτικές; Χαριτολογώντας ανάβει συχνά αυτό το λαμπάκι πάνω από το κεφάλι σας;

«Πάρα πολύ συχνά. Κυρίως όταν κοιμάμαι (σ.σ. γέλια). Το μυαλό μου συνεχίζει να δουλεύει, οπόταν αυτό συνεχώς μου συμβαίνει θα μπορούσα να πω. Συνέβη πάρα πολλές φορές. Έρχονται εκπληκτικές ιδέες στο μυαλό όταν ηρεμεί».

-Πείτε μας τώρα για τις πολιτικές της εταιρείας σας και τις ευκαιρίες που δίνεται σε γυναίκες και νεαρούς που μπορούν να εξελιχθούν και να ανελιχθούν.

«Πάντα είναι προτεραιότητά μας να μην ξεχωρίζουμε άτομα. Κανένας διαχωρισμός. Είτε είναι άνδρες, είτε είναι γυναίκες. Ανά το παγκόσμιο η Meridian Gaming δίνονται ευκαιρίες και στα δύο φύλα. Τη δεδομένη στιγμή σε υψηλές θέσεις βρίσκονται περισσότερες γυναίκες και το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά σε γυναίκες στην Εταιρεία μας. Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους για να δείξουν τις δυνατότητές τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όταν ενδιαφερθεί κάποιος σε μεγαλύτερη εταιρεία να εργαστεί στην Εταιρεία θα τον σταματήσουμε. Δεν θέλουμε αυτό να έρθει σε αντίθεση. Πάντα εξαρτάται από το τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας στην Εταιρεία μας και αν είναι μέσα σε εκείνο το vision που εμείς βλέπουμε».

-Κανονικά δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, ίσως να αργήσαμε πολύ στην Κύπρο να δούμε γυναίκες σε καίρια πόστα σε όλους τους τομείς, αλλά κάλλιο αργά πάρα ποτέ. Επιτέλους, χαιρόμαστε πολύ που άρχισε να ξυπνάει η κοινωνία, αν και ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά. Τι πιστεύετε; Είμαστε στο σωστό δρόμο;

«Θεωρώ ότι είναι σημαντική η ανέλιξη και οι ευκαιρίες που έρχονται, αλλά να μην ξεχνάμε πάντα πως ζούμε σε ένα νησί και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Όσο πιο μικρός είναι ο τόπος που ζούμε, τόσο λιγότερες είναι οι ευκαιρίες. Όταν οι γυναίκες προσπαθούν να μπουν σε αυτόν τον χώρο, κυρίως οι νεαρές σε ηλικία, σημαίνει πως πρέπει να προσπαθούν περισσότερο και να δείξουν τις δυνατότητες τους. Δεν είναι κάτι που μπορείς να πεις “α, έφτασα στο limit”. Όχι έχω ακόμα, υπάρχουν πολλά ακόμη να δείξουν, παρά το ότι υπάρχει και αυτό το “αγκάθι” της επιπλέον προσπάθειας. Ισχύει αυτό…».

«Μπορούν οι γυναίκες. Θεωρώ πως είναι πιο πειθαρχημένες από τους άνδρες. Όχι επειδή είμαι γυναίκα. Θεωρώ πως έτσι είναι. Έτσι μαθαίνουμε, να έχουμε μία διαφορετική πειθαρχία, οπότε για αυτό βλέπεις περισσότερες γυναίκες πλέον σε επιχειρήσεις. Διαπιστώνεται και άμα προσέξεις έξω τι γίνεται. Αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό και για κάποιο λόγο πλέον, αισθάνομαι πως πλέον τίποτα δεν σταματάει τις γυναίκες επειδή για παράδειγμα ένας τομέας είναι ανδροκρατούμενος. Όχι, από τη στιγμή που έχουν τις γνώσεις και τους αρέσει, εκφράζονται, οπόταν αρπάζουν την ευκαιρία μέχρι να καταφέρουν το στόχο τους».

-Ποια η άποψή σας και τι φταίει που στο παρελθόν δεν αξιοποιείτο στο βαθμό που θα έπρεπε η παρουσία γυναικών σε ηγετικά πόστα ειδικά σε τομείς «ανδροκρατούμενους»;

«Στο παρελθόν σίγουρα υπήρχε “ανδροκρατία” μέχρι οι γυναίκες να πολεμήσουν για τα δικαιώματά τους που γίνεται αυτό ανά το παγκόσμιο, να δείξουν τι αξίζουν, πως μπορούν να είναι και μητέρες και σύζυγοι και εργαζόμενες γυναίκες και δικαίωμα στην ισότητα . Όσο ο κόσμος βλέπει αυτήν την προσπάθεια και υπάρχουν γυναίκες όπου εμπνέονται περισσότερες γυναίκες και κυρίως νεαρότερες. Όταν βλέπεις πως μπορείς να παλέψεις και να δώσεις όταν παρουσιάζονται ευκαιρίες, κάνε το…».

-Αντιμετωπίσατε ποτέ μειονεκτικά σχόλια και προκατάληψη;

«Ναι δυστυχώς…  Κακοπροαίρετοι όμως θα υπάρχουν. Νομίζω πως δεν υπάρχει γυναίκα που παλεύει και βρίσκεται σε οποιαδήποτε θέση να μην το βίωσε αυτό. Τώρα βλέπουμε αυτή την εξέλιξη και την αλλαγή. Σίγουρα για να βρεθώ σε αυτή τη θέση, αλλά και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα έχει σημαντική θέση, είτε στο δημόσιο , είτε στο ιδιωτικό τομέα, σίγουρα υπάρχει κάτι για το οποίο πολεμάμε. Θεωρώ πως κάποια στιγμή δεν θα υπάρχει πλέον αυτό το στίγμα».

-Για τις προτεραιότητες με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας;

«Αφενός, στον επιχειρηματικό τομέα, αυτό που επιδιώκουμε είναι να δείξουμε τι μπορεί να προσφέρει προς τα έξω η Meridian Gaming και αυτό δεν είναι άλλο από το αθλητικό στοίχημα, τη διασκέδαση του παίκτη  και τις ασταμάτητες επιλόγες, διότι αυτό είναι στην ουσία που θέλουμε να προσφέρουμε προς τα έξω. και αφετέρου είναι οι ενέργειες που προσπαθεί να κάνει η Εταιρεία για να προσφέρει στον Αθλητισμό και στην Κοινωνία. Αυτό είναι που έχουμε ως στόχο μας και αξία να κάνουμε σε σημαντικό βαθμό, να στηρίξουμε  τον Αθλητισμό και την Κοινωνία..».

-Για τις αρχές που διέπουν την Meridian Gaming σε σχέση με το ασφαλές στοίχημα και τις ενέργειές σας για τη διασφάλιση του ασφαλούς παιχνιδιού;

«Είναι κάποιες ενέργειες όπως η εκπαίδευση στο προσωπικό μας, τα συνεχόμενα σεμινάρια τα οποία τούς παρέχουμε για το ασφαλές παιχνίδι, πως δηλαδή να μπορούν αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε περίπτωση εθισμού ή όταν κάποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς επίσης οποιεσδήποτε περιπτώσεις οι οποίες μπορεί να μην τους τους συμβούν στο πλαίσιο της εργασίας τους, αλλά σε ένα φιλικό περιβάλλον. Όταν είναι έξω και έρθουν σε επαφή ή αντιμέτωποι με φαινόμενα εθισμού να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση. Αυτό έχει να κάνει με την εκπαίδευση την οποία γίνεται. Αυτό συμβαίνει και στο εξωτερικό. Μπορούμε να στείλουμε και άτομα στο εξωτερικό σε σεμινάρια στα οποία θα παρευρεθούν, θα μιλήσουν και σε ψυχολόγους και να μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε κατάσταση. Προσφέρουμε και τις πλατφόρμες που μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες για να μπορούν να θέσουν τα όριά τους και να μπορούν να κάνουν “κουμάντο” στο δικό τους παιχνίδι που δεν είναι άλλο από το ασφαλές παιχνίδι».

-Σίγουρα στην Κύπρο ο τομέας αυτός κάπου θα υστερεί σε σχέση με το εξωτερικό και αυτό ίσως οφείλετε στη διαφορετικότητα των νομοθεσιών ανά χώρα. Γίνονται προσπάθειες ώστε να διαφοροποιηθούν κάποια νομοθετικά ζητήματα; Πως σκέφτεστε να συμβάλετε σε αυτό;

«Υστερούμε στον τομέα της αγοράς. Η αγορά μας είναι πιο μικρή και οι ευκαιρίες πιο μικρές. Στην Κύπρο επιτρέπεται μονάχα το αθλητικό στοίχημα, ενώ στις εξωτερικό επιτρέπεται στις εταιρείες να είναι παροχές και των καζίνο και άλλων διάφορων ηλεκτρονικών παιχνιδιών που είναι μέσα στη νομοθεσία με σωστούς κανονισμούς κλπ. Σε αυτό υστερούμε ως κυπριακό Κράτος και είναι κάτι το οποίο μπορούμε να συγκρίνουμε και με το εξωτερικό. Εκεί μπορούμε να δούμε πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες, είναι μεγαλύτερη η αγορά. Όσον αφορά, όμως, στο κομμάτι της νομοθεσίας και μέτρα που λαμβάνουν οι Εταιρείες δεν μπορώ να πω ότι υστερούμε κάπου. Αντιθέτως, οι Εταιρείες λαμβάνουν πάρα πολλά μέτρα για να προστατέψουν τον κόσμο, πως θα δεχθούν ένα στοίχημα, πως θα δεχθούν έναν πελάτη και αυτό έχει να κάνει από τους όρους που βγαίνουν από τη νομοθεσία είτε από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων».

-Προσπαθήσατε να βάλετε το στίγμα σας ώστε να φθάσουμε σε επίπεδα άλλων χωρών που σε μερικούς τομείς είναι πιο μπροστά;

«Σίγουρα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα τεχνολογίας και τις πλατφόρμες τις οποίες προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε, τα νέα προϊόντα. Για παράδειγμα, μέσω της τεχνολογίας, κάθε εταιρεία προσπαθεί να είναι up to date με την τεχνολογία για να παρέχει εύκολους και φιλικόυς τρόπους για να μπορεί να μπορεί ένας πελάτης να στοιχηματίσει, με ενημερωμένες πλατφόρμες ακολουθώντα τις οδηγίες και τις διατάξεις του νόμου. Υπάρχει μεγάλη ανέλιξη στο online στοίχημα περισσότερο κυρίως μετά από την πανδημία με τον Covid-19, οι περισσότεροι στράφηκαν στο online. Τέλος, η ενημέρωση του προσωπικού, οι γνώσεις και η ατελείωτη εκπαίδευση έτσι ώστε να έχουν όλα τα κατάλληλα μέσα και να ακολουθούν σωστά όλα τα πρότυπα και οδηγίες της Εταιρείας και νόμου έντος και εκτός Κύπρου».

-Ήρθατε ποτέ αντιμέτωποι με φαινόμενα εθισμού; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα τα οποία θα μπορούσαν να ενεργήσουν σαν ηλεκτροσόκ σε όσους έχουν τάσεις εθισμού και κάποιες συμβουλές;

«Στην Εταιρεία μας δεν μπορώ να πω ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Παρ’ όλα αυτά, στο χώρο γενικότερα, ναι, είχα έλθει αντιμέτωπη με άτομα τα οποία είχαν προβλήματα εθισμού. Όμως, τα σεμινάρια για τα οποία έχουμε μιλήσει παρακολουθήσαμε, είτε ως άτομα είτε ως εταιρεία, η επικοινωνία και οι συναντήσεις με τους ειδικούς. Μας βοηθάνε να δίνουμε συμβουλές, ώστε να προτρέψεις άτομα να έχουν μία βοήθεια διότι όταν έχει κάποιος πρόβλημα εθισμού, μπορούμε να τον συμβουλέψουμε αλλά πάντα χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ειδικού. Όσον αφορά στις συμβουλές, συνήθως δεν είναι στα άτομα τα οποία έχουν το πρόβλημα, αλλά σε κοντινά τους άτομα. Αυτά θα μπορούσαν να ακούσουν καλύτερα, ώστε να βοηθήσουν πιο καλά τα άτομα που έχουν εθισμό. Αν όμως, θέλεις να μιλήσεις σε ένα άτομο που είναι εθισμένο, αυτό το για το οποίο μπορείς να το προτρέψεις είναι σίγουρα το πως μπορεί να θέσει κάποια όρια και να μειώσει τον εθισμό του στον τρόπο που στοιχηματίζει και να μπει σε ένα πιο σωστό και ήρεμο περιβάλλον, κατανοώντας αυτό που συμβαίνει. Αν υπάρχει η γνώση τότε θα υπάρξει και η λύση. Αλλά σίγουρα το δικό του περιβάλλον είναι αυτό στο οποίο μπορείς να πας πιο γρήγορα για να υπάρχει λύση στον εθισμό».

-Αξιολογώντας τη δράση σας, διαπιστώσαμε διαφορές και καινοτομίες που «αναγκάζουν» κόσμο να σας βγάλει το καπέλο. Εξ αυτών και οι κοινωνικές και ανθρωπιστικές σας πράξεις, αλλά και οι ενέργειες για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Μιλήστε μας γενικότερα για τη δράση σας και ποια παραδείγματα θα μπορούσαμε όλοι να ακολουθήσουμε, μαζί και οι ανταγωνιστές σας.

«Γενικά ως εταιρεία όπως έχουμε πει θέλουμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε στον αθλητισμό, δηλαδή είτε μέσω στήριξης κάποιων αθλητικών οργανισμών, είτε ως χορηγοί σε κάποιες ομάδες με λίγα λόγια. Επίσης προσφέροντας χορηγία ή βοήθεια σε ομάδες μικρές ή μεγάλες αναλόγως, για να τις βοηθήσουμε με οικονομικό τρόπο ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εθελοντικά. Εκτός απ’ αυτό, προσφέρουμε στην Κοινωνία στον περιβαλλοντικό τομέα και στο θέμα με τα ζώα. Καθώς επίσης το να προσφέρεις σε άτομα τα οποία έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας μέσω κάποιας εισφοράς σε κάποιο οργανισμό ή μέσω αιμοδοσίας, οι διοργανώσεις events για να μαζευτούν λεφτά να στηρίξουμε αυτά τα άτομα. Είναι και η στήριξη με φάρμακα ή εξοπλισμό, για παράδειγμα στηρίξαμε Ιδρύματα όπως το “Hope for children” στο οποίο παρέχουμε εξοπλισμό στα παιδιά. Τώρα είναι στα σχέδιά μας, επειδή το κτήριο χρειάζεται να ξαναμπογιατιστεί και να φτιαχτεί, στο επόμενό μας διάστημα να βγούμε προς τα έξω για να στηρίξουμε αυτή την ενέργεια μέσω δικών μας δραστηριοτήτων. Επίσης, στηρίζουμε το περιβάλλον, έχουμε υιοθετήσει μία αρκούδα, οπόταν με αυτό τον τρόπο θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια στέλνοντας μήνυμα προς τα έξω για τις κλιματικές αλλαγές. Η στήριξη επίσης σε γυναίκες – θύματα οικογενειακής βίας ή γυναίκες που να θέλουν περισσότερη στήριξη οικονομική ή να επικοινωνήσουν με κάποιο ψυχολόγο ή βοηθώντας να πολεμήσουν για τα δικαιώματά τους».

-Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο του δικού σας «αυτονόητου» ή είναι γενικότερη πολιτική της εταιρείας σας και σε άλλες χώρες;

«Αυτό γίνεται ανά το παγκόσμιο. Βραβευτήκαμε στο εξωτερικό για αυτήν μας τη δράση προσφέρουμε σε όλο τον κόσμο σε τοποθεσίες που χρειάζονται περισσότερα δέντρα ή βλάστηση. Έχουμε προσφέρει γενικά σε διάφορους τομείς που χρειάζονται βοήθεια, για την κοινωνία και το περιβάλλον».

-Ποιες άλλες χώρες θεωρείτε πως πρωτοπορούν ή φαίνεται πιο εύκολα η δουλειά τους σε αυτούς τους τομείς παρά σε άλλες που στη δική τους κοινωνία δεν αντιμετωπίζουν τόσο σημαντικά ζητήματα.

«Σίγουρα στηρίξαμε ως γκρουπ στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο που είναι χώρες οι οποίες χρειάζονται βοήθεια, καθώς επίσης και στην Αφρική όπου στηρίξαμε πάρα πολύ κόσμο κυρίως οικονομικά. Προσφέρουμε σε κάθε χώρα ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει. Θεωρώ πως εκτός Ευρώπης υπάρχουν περισσότερος χώρες με ιδιαίτερες ανάγκες, είτε οικονομικές, είτε βοηθώντας για το περιβάλλον. Οπόταν αυτός είναι και ο στόχος μας».

-Λαμβάνετε βεβαιώσεις ότι βοηθώντας με χρηματοδότηση, πιάνει τόπο αυτό; Επειδή δεν είναι λίγοι οι επιτήδειοι που σκαρφίζονται διάφορα…

«Σίγουρα, εννοείται και από τους οργανισμούς στους οποίους προσφέρουμε, αλλά και από μέρους μας…».

-Τι οράματα έχετε σε όλους τους τομείς στην Meridian Gaming;

«Όπως είπα, όραμά μας είναι να μεγαλώσει η Εταιρεία μας και να προσφέρει όσο πιο πολλούς τρόπους ανάπτυξης στο προσωπικό της αλλά και στην ίδια την Εταιρεία. Να δίνουμε ευκαιρίες, να διοργανώνουμε διάφορα σεμινάρια τα οποία θα δίνουν στους υπαλλήλους μας την ευκαιρία να πάρουν κάποιες πιστοποιήσεις, να εξελιχθούν ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες, καθώς επίσης να ακολουθούμε την τεχνολογία και να αναπτύσσουμε τρόπους αντιμετώπισης οποιασδήποτε κατάστασης εθισμού και να συμβάλουμε πολύ στο ασφαλές παιχνίδι. Αυτοί είναι οι στόχοι μας ως στοιχηματική εταιρεία».

-Τι συμβουλή θα δίνατε στις νεαρές γυναίκες που φιλοδοξούν στο μέλλον να διαγράψουν τη δική τους επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία;

«Πάνω από όλα να πιστεύουν στον εαυτό τους, αυτό που λέμε πάντα. Είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι το οποίο επαναλαμβάνεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πιστεύεις σε σένα, αλλά να παίρνεις κάποιες φορές κάποια ρίσκα έχοντας τον δικό σου έλεγχο πάντα και έτσι θεωρώ πως μπορείς να φτάσεις ψηλά».

-Κάποια άτομα όμως δεν έχουν την τύχη να ενδυναμώσουν τον τρόπο σκέψης τους λαμβάνοντας βοήθεια από άτομα του στενού περιβάλλοντός τους, τα οποία πολλοί δεν έχουν για να στηριχθούν.

«Σίγουρα ο κόσμος εξελίσσεται και υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες. Για παράδειγμα όταν μια γυναίκα είναι σε ένα πιο κλειστό περιβάλλον για να μπορεί να πάρει ευκαιρίες, αυτό που λέω είναι ότι πρέπει όλοι να βγαίνουν προς τα έξω, υπάρχουν εταιρείες και εργοδότες που δίνουν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, φτάνει να πιστέψουν στον εαυτό και τι μπορούν να καταφέρουν ή να προσφέρουν. Να πιστεύουν μέσα τους, να ακούνε τη φωνή που πιστεύω πως όλοι έχουμε μέσα μας και όταν ακούσεις αυτή τη φωνή και παλέψεις, προσπαθήσεις, κτυπήσεις πόρτες, κάποια στιγμή θα παρουσιαστεί η ευκαιρία που όλοι ψάχνουν. Όλοι όσοι πέτυχαν, σίγουρα για να βρίσκονται εκεί που είναι προσπάθησαν για αυτό που έχουν κάνει. Οπόταν θεωρώ πως όλοι μπορούν να τα καταφέρουν φτάνει να προσπαθήσουν. Αν κάποιος από αυτούς που διαβάσουν τη συνέντευξή μας θέλω να ξέρουν πως αν θεωρούν πως χρειαστούν κάποια βοήθεια, εμείς ως εταιρεία, εγώ ως Χρυσοθέμη μπορούμε να βοηθήσουμε. Αν κάποιος χρειαστεί κάποια επαγγελματική στήριξη και θεωρεί πως δεν μπορεί ή δεν έχει κάποιον να τον αρπάξει από το χέρι, εμείς είμαστε εδώ, η πόρτα μας είναι ανοικτή και μπορούμε να στηρίξουμε οποιονδήποτε».

-Πείτε μας επιπλέον, πόσο πολύ σας αρέσει το ποδόσφαιρο, ποια αθλήματα παρακολουθείτε, αν κάνετε κι εσείς τις προβλέψεις σας και ποιες ομάδες αγαπάτε σε Κύπρο και εξωτερικό, αν θέλετε;

«Σίγουρα παρακολουθώ αθλήματα γενικότερα λόγω του επαγγέλματος. Παρακολουθούμε διάφορα για να ξέρουμε τι γίνεται προς τα έξω. Πολλές φορές με φίλους κάνουμε τις δικές μας προβλέψεις και περιμένουμε τη δική μας ομάδα να κερδίσει. Έπισης, τις ομάδες τις οποίες χορηγούμε τους ευχόμαστε κάθε επιτύχια. Από μικρή πήγαινα στα γήπεδα. Μου αρέσει να βλέπω από κοντά ποδόσφαιρο. Παρακολουθώ και στο εξωτερικό, αλλά δεν έχω κάποια ομάδα που υποστηρίζω ιδιαίτερα. μου αρέσει να βλέπω ή να ακούω για ότι γίνεται, πως αναπτύσσονται οι ομάδες, οι ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο γενικότερα, διότι όπως και να το κάνουμε έχει μεγάλο ενδιαφέρον…».

-Το μότο που σας δίνει δύναμη και το λέτε και ως συμβουλή;

«;Oπως έχω προαναφέρει, το να πιστεύεις στον εαυτό σου είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχουν  και καλές μέρες και άσχημες. Φτάνει να υπάρχει θετική σκέψη. Να υπάρχουν όνειρα και ελπίδες. Όταν υπάρχουν αυτά, υπάρχουν και οι ευκαιρίες…».

Συνομιλώντας και με τον Marketing Manager της Meridian Gaming (CY) Ltd, Ζαχαρία Γεωργίου, η κουβέντα οδηγήθηκε στη συμβολή όλων των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η Meridian σε δραματικά ή καταστροφικά γεγονότα.

«Συμβάλουν όλες οι χώρες όταν υπάρχει κάτι δραματικό ή καταστροφικό σε συγκεκριμένες χώρες. Για παράδειγμα με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, συνείσφερε όλη η Εταιρεία της Meridian Gaming (CY) Ltd στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας. Όταν δίνουμε κάποιες δωρεές σε κάποια Ιδρύματα πάντα παίρνουμε το ευχαριστώ, είναι μέσα στα Social Media, γνωρίζει ο κόσμος ότι όντως έχουμε συνεισφέρει για αυτούς τους σκοπούς και εννοείται πάντα λαμβάνουμε βεβαιώσεις ότι η οικονομική στήριξη που παρέχουμε πάει στο σωστό μέρος», υπογραμμίζει ο κ. Γεωργίου και προσθέτει:

«Για παράδειγμα συνεργαζόμαστε πάρα πολύ και με την “Πράξη Αγάπης” υπάρχει και στο Facebook για όσους θέλουν να το δουν. Σε άτομα που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και πάντα παίρνουμε αποδείξεις στο πλαίσιο αυτό. Ό,τι συνεισφέρουμε πάντα έχουμε πιστοποιήσεις».

Καταληκτικό σχόλιο για το προσωπικό της Meridian Gaming CY και τους στόχους της Χρυσοθέμης Βαλανίδου-Θωμά: «Δεν είναι απλώς για να το πούμε και ο λόγος που γίνεται συγκεκριμένα αυτή η συνέντευξη είναι απλώς για να καταλάβει και ο κόσμος, οι αναγνώστες ότι είναι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει η Meridian Gaming CY. Επικοινωνούμε άριστα ο ένας με τον άλλο ως ομάδα, και έχουμε τη σωστή κατεύθυνση από την Χρυσοθέμη Βαλανίδου-Θωμά. Η Χρυσοθέμη έχει κάποιο στόχο για το 2023. Θέλει να συμβάλει για τις γυναίκες στο θέμα της ενδυνάμωσης στο εργατικό δυναμικό και επίσης στο θέμα του “Stop Violence”, έχουμε χρησιμοποιήσει αμέτρητες καμπάνιες για αυτό το πράγμα. Σκοπός είναι να υπάρχει ισότητα και σωστή ανέλιξη για τις γυναίκες. Σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, είμαστε όλοι ίσοι και θέλουμε να περάσει προς τα έξω ότι το 2023 μετά από όλα τα αρνητικά γεγονότα με γυναίκες-θύματα, η Meridian θέλει να στηρίξει γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ή βιασμού. Θεωρούμε ότι ο κόσμος πρέπει να μιλά, να παλεύει, να δοκιμάσει, να κάνει θυσίες για να μπορεί να πετύχει στη ζωή του. Υπάρχουν εταιρείες που δίνουν πάρα πολλές ευκαιρίες, φτάνει να υπάρχει πίστη στον εαυτό μας».

*Η Εταιρεία Meridian Gaming (CY) Ltd, ιδρύθηκε το 2012 και ανήκει στο group Meridian η οποία ιδρύθηκε το 2007.  Η εταιρεία είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών με άδεια χρήσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με μια πλήρως αναπτυγμένη επιχείρηση σε όλους τους τομείς και τα κανάλια τυχερών παιχνιδιών μέσω παγκόσμιων καταστημάτων στοιχημάτων (περίπου 35 χώρες σε 4 ηπείρους, που λειτουργούν σε 20 ιστιότόπους). Η Meridian Gaming (CY) Ltd, έχει άδεια για παροχή στοιχήματος από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων για άδεια αποδέκτη κλάσης Α και κλάσης Β, έχει δικά της υποκατάστηματα και καταστήματα αντιπροσώπων.


btm